Wereldwijde woede neemt toe naarmate elites de quarantainevoorschriften wereldwijd overtreden

Wereldwijde woede neemt toe naarmate elites de quarantainevoorschriften wereldwijd overtreden

25 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Een regel voor mij en een andere voor jou ”lijkt de politiek gevoelige mantra te zijn die zich snel over de wereld verspreidt.

Een regel voor mij en een andere voor jou ”  lijkt de politiek gevoelige mantra te zijn die zich snel over de wereld verspreidt.

De oppositiepartijen nemen schoten op elkaar met  Amerika ‘s links decrying President Trump maskerloze-golfen escapades …

trump

… en de rechterzijde die het recente niet-sociaal afstandelijke, maskerloze strandbezoek van Virginia  Governor Northam blootlegt  .

uk

De Japanse autoriteiten staan ​​ook onder druk  met de goedkeuringsclassificatie van de Japanse premier Shinzo Abe, die met 4 punten daalde tot 29%, het laagste sinds het begin van zijn tweede regering in december 2012, na een golf van veroordeling waarbij een man betrokken was waar zijn regering veel moeite voor had gedaan verdedigen: Hiromu Kurokawa, hoofd van het Tokyo High Openbaar Ministerie. Op donderdag trad  Kurokawa af nadat een roddelblad onthulde dat hij deze maand twee keer met journalisten op mahjong had gegokt, ondanks de noodtoestand waarin werd verzocht om niet-essentiële uitjes te vermijden.

japan

En de kers op de mondiale woedetaart vindt plaats in Groot-Brittannië nadat de  Britse premier Boris Johnson  zondag ter ondersteuning van topmedewerker Dominic Cummings kwam, ondanks dat zijn chef-assistent naar verluidt de nationale lockdown-  regels schond  die hij hielp creëren door de hele lengte van Engeland te rijden naar het huis van zijn ouders terwijl hij besmet was met COVID-19.

Lees ook:  Contact-tracing apps van grote tech- en overheidscoronavirus zijn gebrekkig

johnson

AP, die een groeiend geroezemoes van publiek en politici  tart, meldt  dat Johnson zei dat Dominic Cummings “verantwoordelijk, wettelijk en integer” had gehandeld toen hij eind maart met zijn vrouw en zoon 250 mijl van Londen naar Durham reed, in het noordoosten van Engeland, met zijn vrouw en zoon. .

uk

Cummings zei dat hij op reis was om in de buurt van een uitgebreide familie te zijn omdat zijn vrouw  symptomen van  COVID-19 vertoonde, hij terecht dacht dat hij ook besmet was en hij wilde ervoor zorgen dat er voor zijn 4-jarige zoon gezorgd werd.

Echter,  zoals AP opmerkt,  uitten critici van de regering hun verontwaardiging dat Cummings strikte regels had overtreden

Labour  leider Keir Starmer zei Johnson’s verdediging van Cummings was  “een belediging voor de offers die het Britse volk.”

‘De acties van de premier hebben het vertrouwen in zijn eigen volksgezondheidsboodschap op dit cruciale moment ondermijnd’, zei hij.

Voormalig arbeidswetgever Helen Goodman, wiens vader tijdens de uitbraak in een verpleeghuis stierf, zei dat het gedrag van Cummings ‘afstotelijk’ was  .

Of je nu wordt afgestoten of niet, ironisch genoeg is  Cummings “de uitvinder van deze drie-woorden slogans: ‘Blijf thuis’, ‘Bescherm de NHS’ en ‘Save Lives’.”

Ter herinnering, elders in Groot-Brittannië trad de zogenaamde epidemioloog Neil Ferguson eerder deze maand af als wetenschappelijk adviseur van de regering nadat een krant had onthuld dat zijn vriendin Londen was overgestoken om bij hem te blijven tijdens de sluiting. In april nam Catherine Calderwood ontslag als de Chief Medical Officer van Schotland, nadat ze tweemaal van Edinburgh naar haar tweede huis was gereisd.

Toch lijkt het erop dat de aanhoudende overtuiging van de elites om de ‘beter dan genezen’ afsluiting van hele naties te bevelen, op een breekpunt staat bij de vastzittende, steeds meer welvaartsafhankelijke gemiddelde Joe over de hele wereld.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Amerika in het midden van de jaren 70 en 2020

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Fauci: Als er geen voorzorgsmaatregelen worden genomen, kunnen COVID-sterfgevallen deze winter 400K bereiken
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments