Met 100.000 doden en 39 miljoen zonder werk, gaat Trump gewoon door met complotten

Met 100.000 doden en 39 miljoen zonder werk, gaat Trump gewoon door met complotten

26 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Memorial Day-weekend zal waarschijnlijk door de geschiedenis worden herinnerd als een weekend dat wordt gekenmerkt door een onvoorstelbare tragedie. Het officiële aantal doden door COVID-19 naderde de 100.000 – een mijlpaal die zeker op dinsdag of woensdag zal worden behaald – en het werkelijke dodental is waarschijnlijk veel hoger . Het weekend begon met nieuwe rapporten over de stijgende werkloosheid , waardoor het aantal Amerikanen dat een uitkering heeft ingediend op 38,6 miljoen komt, bijna een op de vier werknemers in de Verenigde Staten.

Donald Trump, die momenteel het Witte Huis bezet ondanks het verlies van de populaire stem van 2016 aan Hillary Clinton met bijna 3 miljoen, kon niet schelen over al dit lijden onder de mensen die hij daar zou moeten dienen. We weten dit, want hij bracht zijn weekend door met tieren op Twitter over vrijwel alles – inclusief duidelijk valse samenzweringstheorieën over MSNBC-host Joe Scarborough – behalve de crisis die hij liever doet alsof hij helemaal niet gebeurt.

Wat net zo verontrustend is, is de zieldodende kennis dat de kiezers van Trump, die hem ondanks een bijna zekere volksstemnederlaag nog een verkiezingsoverwinning zouden kunnen overhandigen, ook niet om zijn sociopathisch gedrag lijken te geven. Integendeel, velen van hen lijken te genieten van het feit dat Trump ‘de liberalen blijft triggeren’, zelfs als de natie om hem heen uiteenvalt.

In het weekend heeft Trump, die zelf niet bepaald slank is,  een conservatieve expert geretweet die de opkomende democratische ster Stacey Abrams bespot vanwege haar gewicht . Trump heeft ook dezelfde man geretweet die Hillary Clinton een “skank” noemde en beweerde dat huisspreker Nancy Pelosi lelijk is. Seksuele intimidatie van vrouwen is natuurlijk gemakkelijk weg te psychoanalyse met de volkomen correcte bewering dat zielige mannen proberen hun eigen tekortkomingen te verhullen. Trump is echter de vermeende president van de Verenigde Staten, die de leugen plaatst op oude maar altijd onware beweringen dat het negeren van dergelijke intimidatie haar van haar macht berooft.

Trump bracht ook het weekend door met het gebruiken van de macht van zijn kantoor om Scarborough vals te beschuldigen van het vermoorden van een congresmedewerker die voor hem werkte toen hij in 2001 een Republikeins congreslid was.  Lori Klausutis stierf in werkelijkheid bij een ongeval  in Scarborough’s kantoor in Florida, terwijl hij was in Washington. Maar al wekenlang heeft Trump ten onrechte gesuggereerd dat haar dood wordt onderzocht als een ‘cold case’, wat suggereert dat ‘Psycho Joe’ haar in plaats daarvan heeft vermoord.

Lees ook:  De opkomst van QAnon en het gevaar van een op samenzweringstheorie gebaseerde terrorismegolf

In het weekend, toen het dodental van COVID-19 omhoogliep en de werkloosheid bleef stijgen, verdubbelde Trump zijn inspanningen om deze lasterlijke beschuldiging in de bloedbaan van het land te pompen, met het argument dat er “onbeantwoorde vragen” zijn over de zaak (die zijn er niet) en een beroep doen op de wetshandhaving om Scarborough hierover lastig te vallen.

Uiteindelijk reageerde de weduwnaar van Lori Klausutis, Timothy J. Klausutis,  door een brief te sturen naar Twitter-CEO Jack Dorsey , waarin hij Dorsey smeekte om de servicevoorwaarden tegen Trump af te dwingen en de tweets te verwijderen.

Twitter, dat ongetwijfeld goed profiteert van het verkeer dat wordt gegenereerd door mensen die gapen op het schandalige scherm dat Trump elke dag op zijn platform aanbiedt, reageerde met een verklaring dat het bedrijf ‘zeer spijt had van de pijn die deze verklaringen hadden veroorzaakt’. Het spijt me natuurlijk niet om ze te verwijderen of de grootste trol op hun platform te verbannen.

Afgezien van flagrante vrouwenhaat en valse beschuldigingen van moord, loog Trump ook over het coronavirus en beweerde hij dat “het aantal doden en sterfgevallen in het hele land afneemt!” (Buiten New York City zijn ze op zijn best plateaus.) Hij kreeg een uitgebreide BS-rationalisatie over waarom het goed was voor hem om te golfen tijdens een crisis, toen hij Barack Obama publiekelijk beschaamde omdat hij hetzelfde deed tijdens niet- crisisperiodes. (Echt antwoord: omdat golf, in de geest van Trump, voor blanken is.) Trump feliciteerde zichzelf ook met ‘goede recensies’ van zijn COVID-19-reactie , alsof dit een reality-tv-show was in plaats van alleen maar, weet je, realiteit. (Ook, terwijl de meeste wereldleiders een hobbel zien in hun goedkeuringsclassificaties , Trump ‘, wat gebeurt wanneer u suggereert bleekmiddel in de longen van mensen te injecteren in plaats van iets echts te doen om het virus te bestrijden.)

Het cliché op dit punt zou zijn te zeggen dat we hier allemaal gevoelloos voor zijn geworden. De president van de Verenigde Staten belastert mensen, lost vrouwenhaatmisbruik uit, liegt in zijn opschepperij en richt zich op het procederen van de Calvinball-regels die alleen blanke presidenten toestaan ​​golf te spelen – terwijl Amerikanen sterven, ziekenhuizen in nood verkeren en de werkloosheid bijna 25%. Toch veroorzaakt deze realiteit amper een schouderophalend antwoord.

Lees ook:  Frankrijk, de "ontluikende islamitische republiek"

Maar het is niet dat we verdoofd zijn, niet precies. Ik vermoed dat de meerderheid van de Amerikanen dit gedrag ziet, voelt nog steeds afschuw, angst en woede. De gedempte reactie is echter een product van aangeleerde hulpeloosheid. We zouden onze woede kunnen uiten, maar wat heb je eraan?

De supporters van Trump, die onevenredig veel macht hebben vanwege gerrymandering en het Electoral College, geven er niet om dat hun grote held een empathievrij monster is dat zich meer zorgen maakt over wie er golf-ruzies krijgt dan over de ineenstorting van het land. De cijfers bevestigen dit. Niets – zelfs niet dat Trump op tv gaat en suggereert dat artsen te dom zijn om te overwegen om desinfecterende middelen gewoon in menselijke lichamen te injecteren  – zal de goedkeuringsclassificaties van Trump onder de 41 tot 43% brengen waarop hij vanaf de eerste dag van zijn presidentschap heeft gesurft .

Trump kon op tv gaan en een puppy doodschoppen en zijn supporters zouden reageren door te schreeuwen “Nepnieuws!” en leedvermaak over hoe hij die puppy-liefhebbende liberalen op gang bracht. We weten dit omdat wat hij nu doet erger is dan een puppy doodschoppen. Zijn acties doden letterlijk mensen en zorgen ervoor dat onze economie nog erger wordt. Hij moedigde gouverneurs van de rode staat aan om hun economieën te heropenen, zonder aan te geven dat het coronavirus onder controle was. Het resultaat, zoals we in het weekend hebben gezien, waren drukke openbare evenementen en de waarschijnlijk snelle verspreiding van infectie. Ondertussen wordt het effect van zoveel werkloosheid en onderwerkzaamheid nog niet volledig gevoeld, maar Trump is al bezig om mensen werkloosheidsuitkeringen te ontnemen die zouden kunnen voorkomen dat onze consumenteneconomie volledig instort.

Dit lijkt allemaal niets uit te maken. Het enige dat Trump-kiezers belangrijk maakt, is dat hij de liberalen triggert en de racistische waarden van hun stam hooghoudt. Zolang hij dat volhoudt, lopen ze graag met hem van een klif af. De rest van ons is niet gevoelloos. We zitten gewoon in een hels patroon, wachtend tot november om te zien of onze democratie te gebroken is om te voorkomen dat 41 tot 43% van de Amerikanen de rest van het land gegijzeld houdt aan hun slechte man-kind cult leider.

Lees ook:  We worden niet 'weer normaal'. Niet snel. Nooit.

We zijn een land met kanker en we wachten gewoon af of de chemo gaat werken. Het is geen gevoelloosheid. Het is depressie.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments