De grote oorlog tussen Israël en haar vijanden kan al op 1 juli beginnen

De grote oorlog tussen Israël en haar vijanden kan al op 1 juli beginnen

27 mei 2020 1 Door Indignatie redactie

De spanning in het Midden-Oosten is momenteel torenhoog en staat op het punt nog hoger te worden. Maandag zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat hij door zou gaan met een plan om de komende maanden delen van de Westelijke Jordaanoever te annexeren. Het regeerakkoord dat hij met de blauw-witte voorzitter Benny Gantz heeft bereikt, stelt hem in staat al in juli annexatie in te dienen voor stemming, en als Netanyahu dit daadwerkelijk gaat doen, zal dit vrijwel zeker gebeuren vóór de Amerikaanse verkiezingen in november. De Trump-regering is bereid om onder bepaalde voorwaarden de annexatie van Israël te ondersteunen, maar een Biden-regering zou 100 procent tegen een dergelijke beweging zijn. Dus Netanyahu beseft dat deze kans misschien nooit meer zal komen en hij is volledig bereid om het moment te grijpen. Maar natuurlijk, als Israël grote delen van de Westelijke Jordaanoever annexeert,

Onnodig te zeggen dat de Palestijnen en hun bondgenoten nooit de annexatie van enig grondgebied op de Westelijke Jordaanoever zullen accepteren, maar Netanyahu lijkt absoluut vastbesloten door te gaan met zijn plannen. Het volgende komt uit  Time Magazine …

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag beloofd om de komende maanden delen van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren, en beloofde door te gaan met het explosieve plan, ondanks een groeiend koor van veroordelingen door belangrijke bondgenoten.

De Palestijnen, met brede internationale steun, zoeken de hele Westelijke Jordaanoever als het hart van een toekomstige onafhankelijke staat. Het bijvoegen van grote stukken van dit gebied zou de zwakke resterende hoop op een tweestatenoplossing vrijwel vernietigen.

En  Haaretz meldt  dat Netanyahu specifiek heeft verklaard dat “de streefdatum voor het starten van annexatie 1 juli is, en we zijn niet van plan deze te wijzigen” …

De Amerikanen zeiden onlangs dat ze ‘binnen enkele weken’ op annexatie voorbereid zijn. Onder het regeerakkoord tussen Likud en Kahol Lavan kan Netanyahu op 1 juli – dus over een maand tijd – “het met de Verenigde Staten bereikte akkoord over de kwestie van de soevereiniteit toepassen op een debat in het veiligheidskabinet en de volledige kabinet, en voor de goedkeuring van het kabinet en / of de Knesset. ” Maandag vertelde Netanyahu tijdens een bijeenkomst van Likuds Knesset-factie, in antwoord op de vraag van een MK, dat “de streefdatum voor het starten van annexatie 1 juli is, en we zijn niet van plan deze te veranderen.” Hij voegde eraan toe dat “dit een kans is die je niet mag missen”.

Wauw.

Het lijkt erop dat dit echt gaat gebeuren, en de Israëlische kolonisten in de gebieden die zullen worden geannexeerd, zullen het groots vieren zodra het gebeurt.

Maar tegelijkertijd zullen we een enorme stortvloed van woede zien van de Palestijnen en hun bondgenoten.

In het zuiden zijn Hamas en de Islamitische Jihad niet sterk genoeg om Israël binnen te vallen, maar ze zullen vrijwel zeker als vergelding raketten op Israël gaan afvuren.

In het noorden heeft Hezbollah op dit moment meer dan 150.000 raketten gericht op Israëlische steden, en Hezbollah stond aan de vooravond van een nieuwe oorlog met Israël nog voordat er sprake was van annexatie.

Op de Westelijke Jordaanoever heeft de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, vanwege deze aanstaande annexatie alle eerdere overeenkomsten met de Verenigde Staten en Israël nietig verklaard, en hij waarschuwt dat er ernstige gevolgen zullen zijn als dit werkelijk gebeurt.

Lees ook:  Medisch expert: "Er zijn waarschijnlijk 25 tot 50 mensen die het virus hebben voor elke bevestigde persoon"

Onnodig te zeggen dat de meeste Arabische buren van Israël ook fel gekant zijn tegen elke annexatie, en de Jordaanse koning Abdullah heeft zelfs gewaarschuwd voor  “een massaal conflict”  als Israël niet terugdeinst …

Meer dan twee weken nadat de Jordaanse koning Abdullah een waarschuwing heeft gegeven die alleen kan worden omschreven als de strengste waarschuwing aan Israël als het doorgaat met zijn annexatieplannen, vragen Jordaniërs en Israëli’s zich nog steeds af hoe Amman zal reageren als de Israëlische premier Benjamin Netanyahu doorgaat met zijn voornemen om delen van de Westelijke Jordaanoever en de Jordaanvallei al in juli te annexeren.

In zijn interview op 15 mei met het Duitse tijdschrift Der Spiegel waarschuwde de koning voor ‘een groot conflict’ tussen Jordanië en Israël ‘als Israël in juli de Westelijke Jordaanoever echt zou annexeren’.

Het Midden-Oosten lijkt al zo lang op de rand van oorlog te staan, en dit kan mogelijk de trigger zijn die uiteindelijk iedereen over de rand duwt.

Natuurlijk zou Netanyahu nooit aandringen op annexatie, tenzij de regering van Trump bereid was deze te steunen.

En het blijkt dat de Trump-regering overduidelijk heeft gemaakt dat steun voor annexatie alleen zal worden gegeven als Netanyahu bereid is het plan van Trump om het land Israël permanent te verdelen volledig te accepteren …

Volgens het Trump-plan zelf en hoge Amerikaanse functionarissen, waaronder Pompeo, is de Israëlische annexatie afhankelijk van de aanvaarding van het hele plan , met name de overeenkomst om gedurende ten minste vier jaar directe onderhandelingen met de Palestijnen te voeren. Gedurende deze periode wordt Israël gevraagd alle bouw- en sloopwerkzaamheden in het voor de Palestijnse staat bestemde grondgebied, en mogelijk ook in andere gebieden, te bevriezen. Het plan omvat ook de oprichting van een Palestijnse hoofdstad in de buurten van Oost-Jeruzalem en de vrijlating van Palestijnse gevangenen.

Dat zet zeker een andere draai aan de dingen, nietwaar?

Zoals ik eerder heb besproken , zou het plan van Trump de hoeveelheid grondgebied die momenteel onder Palestijnse controle staat verdubbelen en de stad Jeruzalem permanent verdelen.

Op dit moment in de geschiedenis staat de kleine natie Israël opnieuw centraal en wat er daarna gebeurt, zal voor ons allemaal verbluffende gevolgen hebben.

Als er in het Midden-Oosten een grote oorlog uitbreekt en Donald Trump nog steeds de president van de Verenigde Staten is, is het zeer waarschijnlijk dat de VS in een dergelijke oorlog partij zullen kiezen voor Israël.

Maar als Joe Biden in november wint, zou dat waarschijnlijk niet het geval zijn als hij eenmaal in het Witte Huis is.

In ieder geval lijkt het erop dat er oorlog komt. Benjamin Netanyahu is een man van zijn woord en ik geloof dat hij het serieus meent om op 1 juli met het annexatieproces te beginnen.

En er is geen manier in de wereld dat de Palestijnen en hun bondgenoten zullen toestaan ​​dat de annexatie onbetwist blijft.

Het ziet er niet naar uit dat een van beide partijen terug zal vallen, en dat betekent dat we op weg zijn naar een militair conflict.

En als de oorlog eenmaal is begonnen, is het misschien niet zo eenvoudig om te stoppen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Syrië en de oorzaak voor de derde wereldoorlog indien Trump zijn zaakjes in Amerika niet op orde krijgt

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Wie wil er nu nog met “Maxima” op de foto!
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments