Er is maar één mogelijke conclusie: Wit Amerika houdt van zijn politie moordenaars

Er is maar één mogelijke conclusie: Wit Amerika houdt van zijn politie moordenaars

28 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

George Floyd werd dit Memorial Day-weekend op klaarlichte dag vermoord door de politie van Minneapolis. We weten dat hij is vermoord omdat videoshows Floyd geboeid en vastgemaakt onder de knie van een officier die zijn keel in de stoep kneep. Men hoorde Floyd tegen de officier zeggen dat hij niet kon ademen. Men hoorde hem de officier zeggen: ‘Dood me niet.’ Er werden toeschouwers gehoord die de officier smeekten om te stoppen met het doden van de man.

De politie stopte niet. De politie zal nooit vrijwillig stoppen met het vermoorden van zwarte en bruine mensen. De moorden gaan door totdat de meerderheid van de blanken in dit land de moorden stopzetten.

De politie werkt voor blanken en dat weten ze. Blanke mensen weten het ook. Diep van binnen weten blanke mensen precies wie de politie moet ‘beschermen en dienen’, en ze weten verdomd goed dat het geen zwarte en bruine mensen zijn. Daar hebben we in het weekend ook een video van gezien . Amy Cooper liep met haar hond in Central Park. Haar hond was los van de lijn, in strijd met parkregels en stadsverordeningen . Een vogelaar, Christian Cooper, die toevallig zwart is, vroeg haar de regels te volgen. In plaats van haar hond gewoon aan de lijn te houden, besloot Amy de race van Christian tegen hem te gebruiken. Ze dreigde eerst de politie te bellen en deed dat toen, met de bewering dat een ‘Afro-Amerikaanse man’ haar in het park ‘bedreigde’.

Op het moment dat Amy Cooper voelde dat ze de steun van geïnstitutionaliseerd racisme nodig had om haar ochtend door te komen, wist ze precies waar ze die kon vinden. Ze wist precies wie ze moest bellen. Amy Cooper was degene die de regels overtrad. Maar toch was ze daar, de politie bellen. Het zou ongetwijfeld zelfs niet bij haar opgekomen zijn geweest om hen op het toneel van haar wetteloosheid te roepen, zo niet vanwege de manier waarop politieagenten mensen die op Christian Cooper lijken, lastigvallen, gevangen zetten en, ja, vermoorden. Of George Floyd. Of Eric Garner. Of Terence Crutcher. Of Alton Sterling. Of Emantic Fitzgerald Bradford Jr. Of Amadou Diallo.

Toen Amy Cooper dreigde de politie te bellen, dreigde ze het leven van een zwarte man te nemen. Het is een bedreiging die alleen werkt omdat de politie zo consequent bereid is zwarte en bruine mannen te vermoorden. Amy Cooper was in staat om 400 jaar raciale onderdrukking en geweld op haar telefoon gemakkelijker op te roepen dan ik in staat was om een ​​pizza te bestellen.

Zo hoeft het niet te zijn. Het valt volledig binnen de reikwijdte van de witte macht in Amerika om de politie in te tomen. Blanke mensen kunnen burgemeesters en openbare aanklagers kiezen die zich inzetten voor hervorming van de politie. Blanke rechters en jury’s zouden de politie ter verantwoording kunnen roepen voor hun misdaden. Witte Republikeinen zouden de macht van de politiebonden kunnen uitdagen en uiteindelijk net zo gemakkelijk kunnen breken als de vakbonden van leraren of elke vakbond die het roofzuchtige kapitalisme in de weg staat. Als een meerderheid van de blanken vandaag zou besluiten dat het racistische politiewerk zou moeten stoppen, zouden we medio volgende week veranderingen bij de politie zien.

Maar blanken stoppen hun politie niet. Een meerderheid van hen wil duidelijk dat de politie zich zo gedraagt. Ze willen de wreedheid. Ze willen de horror. Waarom? Het is niet alleen dat een meerderheid van het blanke Amerika waarschijnlijk denkt dat Amy Cooper het juiste heeft gedaan in haar specifieke situatie; het is dat ze denken dat ze op een dag in een situatie terechtkomen waarin Amy’s acties gerechtvaardigd zijn. Op een dag zijn ze misschien alleen in een park rond een vreemde zwarte man, en wat kan er dan gebeuren? Natuurlijk lijkt Christian Cooper een “aardige” zwarte persoon, maar wat als hij dat niet was? Wat als hij een “gemene” of “agressieve” zwarte persoon was, en je was alleen in het park, illegaal met je hond aan het wandelen? Het is het beste om meedogenloze, gevaarlijke en racistische agenten rond te houden, want, hey, je weet maar nooit.

Lees ook:  Politie neemt maskers in beslag die bedoeld zijn om antiracistische demonstranten te beschermen tegen COVID-19

Blanke mensen denken dat ze op een dag Amy Cooper kunnen zijn en ze willen iemand hebben om te bellen, voor het geval dat. Ze weten dat ze nooit Christian Cooper zullen zijn. Het creëren van een samenleving die voor Christian Cooper veilig is om vogels te kijken terwijl zwart gewoon niet het belangrijkste is voor een meerderheid van wit Amerika.

Oh, een stel blanken zal performatief verontwaardigd en bedroefd zijn door het gedrag van Amy Cooper. Ze nemen graag deel aan haar online dragging. Maar als het gaat om het castreren van de politie zodat de Amy Coopers van de wereld niet zo’n voorrecht en macht hebben over de Christian Coopers van de wereld, zullen de meeste van die blanken zwijgen.

Evenzo zullen blanke mensen deelnemen aan de verontwaardiging over specifieke moorden, zoals de moord op George Floyd of die van Breonna Taylor . Ze zullen deelnemen aan oproepen om individuele racisten ter verantwoording te roepen, zoals Amy Cooper of Gregory en Travis McMichael . Maar als het tijd is om te gaan met institutionele leveranciers van racisme, in tegenstelling tot individuele slechte acteurs, is er geen verontwaardiging en steun van de blanke gemeenschap. We zien die verbreking nu te zien, aangezien de politie het coronavirus gebruikt om zwarte en bruine mensen te bedreigen en lastig te vallen.

Het Centrum voor Grondwettelijke Rechten, het NAACP Legal Defense Fund en de Legal Aid Society hebben zich aangesloten bij een motie waarin rechtbanken worden gevraagd om onderzoek te doen naar de handhaving door de New York Police van sociale afstand tijdens de pandemie. De juridische motie suggereert dat de NYPD in strijd is met gerechtelijke bevelen die aan de stad zijn opgelegd vanwege haar ongrondwettelijke stop-and-frisk-programma. De advocaten vragen om een ​​onmiddellijke surseance van betaling voor de handhaving door de NYPD van bevelen tot sociale afstand.

Sinds maart is 81 procent van de door de NYPD uitgevaardigde sociale afstandsschendingen gemaakt tegen zwarte of Latinx-mensen. En die statistieken bevestigen eenvoudig wat onze ogen ons al vertellen. We hebben allemaal de foto’s gezien van blanke mensen die zich in parken verzamelden terwijl politieagenten beleefd maskers uitdeelden, maar geen kaartjes, net zoals we allemaal video’s hebben gezien, die slechts een wijk verderop zijn opgenomen, met zwarte en bruine mensen die worden geslagen en mishandeld door de politie wegens vermeende schending van de protocollen voor sociale afstand.

Lees ook:  "HET EINDE VAN DE 'OP REGELS GEBASEERDE INTERNATIONALE ORDE'"

Iedereen had dit kunnen zien aankomen. In feite, schreef ik over hoe dit zou gebeuren als de NYPD bevoegd was om sociale afstand af te dwingen. Ik heb geen kristallen bol. Ik ben geen tovenaar. Ik weet gewoon dat de politie niet kan worden vertrouwd met de macht die ze al hebben – en dat ze nooit meer mogen krijgen. De NYPD belasten met het afdwingen van sociale afstand was een beslissing die zo duidelijk zou leiden tot racistisch bevooroordeelde handhaving van de bevelen dat men moet aannemen dat het opzettelijk was.

De meeste zwarte mensen weten wat er gebeurt als de politie macht krijgt, maar we kunnen niet krijgen dat 51 procent van de blanken er iets aan doet. We kunnen de burgemeester van New York, Bill de Blasio, die zijn eerste burgemeesterscampagne op zijn verzet tegen stop-and-fisk richtte, er niet toe brengen een standpunt in te nemen tegen de racistische acties van zijn politiekorps. We kunnen de blanken die bereid zijn om in grote menigten bijeen te komen, niet krijgen om van een lentedag te genieten in een grote menigte om te protesteren op het stadhuis.

Waarom zouden ze? Blanke mensen zijn niet onwetend en ze zijn niet blind. Ze zien de raciale vooringenomenheid in het politiewerk en ze weten dat vooroordelen hen ten goede komen. Ze weten dat ze geen pak slaag zullen krijgen omdat ze geen masker dragen. Ze weten dat ze niet op klaarlichte dag op straat worden verstikt. Ze weten dat het hebben van racistische politieagenten hen ongelooflijke macht geeft, en macht zorgt ervoor dat mensen zich goed voelen, zelfs als ze het nooit gebruiken. Ik ben in kamers geweest waar ik witte mensen heb horen feliciteren omdat ze de politie niet hebben gebeld met een of andere zwarte persoon, alsof het afwijzen van de mogelijkheid om terrorisme tegen een zwarte persoon te gebruiken een soort bewijs was van liberale goede trouw.

Lees ook:  Ik ben geen Bolton-fan, maar hij verdient lof

Zwarte mensen hebben keer op keer geprobeerd de gruwel van politiegeweld tegen ons te beëindigen. We marcheren, we protesteren, we onderwijzen, we stemmen. We leren onze kinderen een speciale set regels. We produceren kunst en literatuur en muziek die onze pijn documenteert. We starten organisaties en bewegingen. En toch kunnen we geen structurele verandering in de politie bewerkstelligen, omdat een meerderheid van het blanke Amerika zich altijd tegen ons keert. Blanke mensen in onze eigen gemeenschappen, onze vermeende ‘vrienden en buren’, stemmen en handelen consequent op manieren die de politie macht geven en hun wreedheid tegen ons negeren.

Blanke mensen konden hun politiehonden aan de lijn houden. Maar dat doen ze niet. En meer zwarte en bruine mensen zullen worden verminkt en vermoord totdat blanken besluiten het beter te doen. Meer zwarte mensen zullen sterven zoals George Floyd, omdat de meeste blanken willen leven zoals Amy Cooper.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments