Europa’s grootse heropening begint met een gejammer

Europa’s grootse heropening begint met een gejammer

28 mei 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

De hoop dat de heropening van restaurants en bars een economische boost zou geven, is onderuit gehaald omdat klanten wegblijven en bedrijven vechten om te overleven.

Vorige week gooiden bars, restaurants, cafés en pizzeria’s in heel Italië hun deuren open en nodigden ze het publiek uit om het einde van twee maanden opsluiting te vieren en terug te keren naar een schijn van normaal leven.

Het resultaat is tot dusver een ramp geweest.

Er is een tekort aan klanten, de opbrengsten zijn mager en de kosten stijgen. Bedrijven hebben een omzetdaling van 70% gemeld in vergelijking met vóór de coronaviruspandemie, volgens een enquête van FIPE, de Italiaanse federatie van openbare instellingen – het resultaat van nieuwe vereisten voor sociale afstand en blijvende angst voor de verspreiding van het virus.

Ondernemers zien weinig hoop dat de situatie snel zal verbeteren. Er zijn geen toeristen in de historische centra van de grote steden en veel kantoorpersoneel blijft thuiswerken, waardoor de cafés en restaurants grotendeels leeg blijven.

Bovendien lijkt het coronavirus de Italiaanse levensstijl fundamenteel te hebben veranderd – althans voorlopig. Nu etablissementen gedwongen worden om de capaciteit te beperken , is het moeilijk voor mensen om zich voor te stellen dat ze het soort ontspannen, gezellige lunches en diners hebben die de Italiaanse manier van dineren lang hebben gekenmerkt.

“Helaas zijn de vooruitzichten voor de korte tot middellange termijn negatief, er is geen twijfel over mogelijk”, vertelde Luciano Sbraga, adjunct-directeur van FIPE, aan HuffPost Italië . “We verwachten een verbetering in september en in de herfst.”

Lees ook:  Zoals Coronavirus zich verspreidt, geldt dit ook voor vreemdelingenhaat en anti-Aziatisch racisme

Maar zelfs dan zou elke toename van de economische activiteit snel ongedaan kunnen worden gemaakt door een tweede golf van coronavirusinfecties.

‘Dit is het echte gevaar’, zei Sbraga. “Het zou de laatste klap voor de industrie zijn en eentje waar we nooit van zouden herstellen.”

De situatie is vergelijkbaar in Frankrijk, waar ook cafés en restaurants het moeilijk hebben.

Het Café des Anges, een normaal bruisend restaurant in het 11e arrondissement van Parijs, heeft zich toegelegd op het voorbereiden van afhaalopdrachten, die het niet bood vóór de coronaviruspandemie.

“Het is de moeite waard om weer in contact te komen met mensen, en het schenkt een beetje geld aan de kassa”, vertelde Virgil, de manager, aan de medis .

Maar, zei hij, het huidige bedrijf van het café is gedaald tot slechts 4% of 5% van wat het gewoonlijk doet.

‘Het is beter dan niet open te zijn, maar het is niet erg lang houdbaar’, zei Virgil.

De Franse regering zal naar verwachting restaurants, bars en cafés in zogenaamde “groene” zones, waar het aantal gevallen van coronavirus voldoende laag is, toestaan ​​om de gasten vanaf 2 juni weer te verwelkomen. Maar deze versoepeling van beperkingen zal niet noodzakelijkerwijs helpen restaurants terug te stuiteren .

“Eerlijk gezegd, als we morgen zouden willen heropenen, zelfs als de volledige capaciteit was toegestaan, zou die nooit worden bereikt”, zei Virgil. “Er is momenteel niemand in de buurt, de kantoren zijn leeg, mensen zijn niet meer aan het werk. Normaal gesproken zijn het kantoormedewerkers die het restaurant vullen. En we hebben ook geen toeristen. ‘

Lees ook:  Verplichte mondkapjes in het ov, kappers weer open en het terras op vanaf 1 juni – zo wil het kabinet de lockdown geleidelijk terugdraaien

De Europese Commissie heeft geschat dat Europese hotels en restaurants dit jaar de helft van hun inkomen zullen verliezen en dat bepaalde bestemmingen die bijzonder afhankelijk zijn van de toeristeneconomie nog meer zullen lijden.

Veel Europese landen zijn van plan hun grenzen de komende dagen en weken open te stellen voor internationale reizigers , in de hoop het zomerse toeristenseizoen te redden.

In april kondigde de Commissie de noodzaak aan van een “Marshall-plan” om het Europese toerisme nieuw leven in te blazen , en is zij van plan de komende maanden een speciale Europese toerismetop te organiseren.

Zelfs als reizigers erin slagen hun angsten over het coronavirus te overwinnen, maken reisorganisatoren zich zorgen dat nieuwe gezondheids- en veiligheidsbeperkingen in bars, restaurants, hotels en stranden een buzzkill zullen zijn.

‘We hadden veel klachtenbrieven van mensen. . . die in het buitenland waren omdat ze werden afgesloten omdat ze niet in het zwembad konden gaan of niet naar het strand mochten, ‘ vertelde Simon Cooper, CEO van het online reisbedrijf On the Beach, aan de Financial Times .

‘Je zou geen vakantie boeken waar dat een uitkomst zal zijn. Zou ik zo’n vakantie zelfs willen verkopen? ‘

In het Verenigd Koninkrijk overweegt de regering om in oktober een extra feestdag toe te voegen – een voorstel van het officiële toeristenbureau, VisitBritain, om de verliezen te compenseren die de toeristenindustrie heeft geleden tijdens de coronaviruspandemie.

Lees ook:  De duistere kant van Dark Pools (update)

De regering heeft nog geen uitspraak gedaan over het voorstel. Maar zelfs als de extra vakantie wordt goedgekeurd, is het niet zeker of de Britten hiervan zouden profiteren.

Volgens een recente YouGov-peiling zei slechts 4% van de Britten dat ze de extra vakantie zouden gebruiken om naar het buitenland te reizen, en slechts 8% zei dat ze in het binnenland op vakantie zouden gaan.

Veel meer – 27% van de respondenten – zei dat ze gewoon thuis zouden blijven.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments