Hoofdaanklager weigerde Klobuchar aanklachten in te dienen tegen agent die George Floyd vermoordde

Hoofdaanklager weigerde Klobuchar aanklachten in te dienen tegen agent die George Floyd vermoordde

28 mei 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Klobuchar was tussen 1999 en 2007 de hoofdaanklager van Minnesota en weigerde een aanklacht in te dienen tegen meer dan twee dozijn officieren die burgers hadden vermoord terwijl ze dienst hadden – inclusief tegen de agent die George Floyd had vermoord.

Het laatste voorbeeld van Amerika’s racistische politiegeweldprobleem werd maandag in de camera vastgelegd in Minneapolis, terwijl agent Derek Chauvin meer dan zeven minuten op de nek van de 46-jarige Afro-Amerikaan George Floyd knielde totdat hij flauwviel en stierf. In haar kop op haar website beschreef  de politie van Minneapolis de gebeurtenis als ‘de mens sterft na een medisch incident tijdens de interactie met de politie’, waarbij ze zichzelf witt van elke verantwoordelijkheid. Chauvin zette zijn aanval voort, ook al pleitte Floyd wanhopig dat hij niet kon ademen, terwijl omstanders protesteerden tegen zijn wreedheid. ‘Je stopt daar verdomme zijn ademhaling, bro,’ waarschuwde een bezorgde voorbijganger. Zelfs nadat hij flauwviel, liet Chauvin geen druk op zijn nek los. Chauvin heeft meerdere keren  eerder in uniform gedoodschoot en verwondde  anderen en is bekend bij lokale activistische groepen.

Een geschiedenis van racistisch politiewerk dankzij Klobuchar

De senator van Minnesota, Amy Klobuchar, die Joe Biden onlangs vroeg om doorlichting te ondergaan als zijn lopende partner voor november, gaf een zeer lauwe verklaring af over het incident, waarin hij  de moord op de politie van een ongewapende zwarte man op een vermeende valse cheque beschreef als slechts een “betrokken officier” schieten ‘, een copagandawoord  dat de politie vaak gebruikt als een eufemisme  voor’ moord ‘.

Klobuchar riep ook op tot een “volledig en grondig extern onderzoek naar wat er is gebeurd, en de betrokkenen bij dit incident moeten ter verantwoording worden geroepen” Het is echter onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren, niet in de laatste plaats vanwege Klobuchar zelf en het precedent dat zij tussen 1999 en 2007 als hoofdaanklager van de staat heeft geschapen. In die tijd weigerde ze  aanklachten in te dienen tegen meer dan twee dozijn officieren die burgers gedood tijdens hun dienst – ook tegen Chauvin zelf, die Wayne Reyes in 2006 neerschoot en vermoordde en later in uniform meer burgers zou neerschieten.

Lees ook:  Een ernstige waarschuwing van COVID-19-testproviders
vs

Klobuchar poseert met de politie van Minneapolis en kondigt een wetsvoorstel aan om meer politie op straat te financieren. Foto | Minneapolis PD

Tegelijkertijd breidde Klobuchar het aantal arrestaties echter uit als onderdeel van haar keiharde misdaadagenda, iets dat buitensporig veel gekleurde mensen trof. Alleen al in haar eerste jaar in functie verdubbelde de gevangenisstraf voor eerstegraads drugsdelicten. Activisten beweren haar omhelzing van de gebroken raamstijlpolitie was een bewuste strategie om steun te krijgen in de witte buitenwijken van Minneapolis, ten nadele van de niet-blanke gemeenschappen van de stad, wat haar succesvolle run voor de senaat in 2006 versterkte. Een voorbeeld hiervan is Elsayed Salim , die werd veroordeeld wegens het niet aangeven van een secundair inkomen dat hem boven de drempel voor welzijn en voedselbonnen bracht. Een rechter veroordeelde Salim tot 364 dagen gevangenisstraf, waarbij hij opzettelijk probeerde hem te beschermen tegen deportatie door zijn vonnis onder een jaar te houden, waardoor de zaak werd verlaagd van een misdrijf tot een grove misdaad. Een verontwaardigde Klobuchar ging in beroep tegen de beslissing, lobbyde voor een upgrade en veroordeelde de rechters van de staat omdat ze “daders te gemakkelijk van de haak lieten”. Meneer Salim werd vervolgens gedeporteerd.

Hoewel het misschien niet de eerste stad is die in je opkomt, blijkt uit gegevens dat Minneapolis een van de meest racistische steden in de Verenigde Staten is voor raciale profilering en politiestops. Uit de eigen gegevens van het politiekorps  blijkt dat, terwijl zwarten slechts 18 procent van de bevolking uitmaken, zij bij bijna de helft van alle politiecontroles betrokken waren. Omgekeerd vormen blanken 60 procent van de bevolking, maar in minder dan 21 procent van de stops. 62 procent van de zoekopdrachten naar het lichaam en 63 procent van de mensen van wie de auto werd doorzocht, was ook zwart. Het doden van Floyd is dus slechts een viraal voorbeeld van een breder fenomeen, een vonk die een poedervat van wrok oproept dat al een tijdje aan het opbouwen was.

Verontwaardiging over een onwettige moord

Ondanks de COVID-19-pandemie zijn er massale protesten uitgebroken in Minneapolis als reactie op de moord op Floyd, waarbij duizenden mensen door de stad marcheerden. De politie probeerde gisteravond de demonstratie te onderdrukken door rubberen kogels, traangas en verdovingsgranaten af ​​te vuren, ook al waren er veel kinderen aanwezig.

‘Dit is een walgelijke vertoning’, zei  wethouder Jeremiah Ellison, ‘ik ben hier aan de zuidkant en help mensen zo goed mogelijk met melk, water en handdoeken. Tot dusver heb ik niet kunnen voorkomen dat de politie zonder onderscheid op de menigte schoot. Een tijdje geleden hield ik een handdoek tegen het hoofd van een tienermeisje terwijl er bloed uit stroomde. ‘

Het lijkt er dus op dat de reactie van Klobuchar op milquetoast niet strookte met die van haar vertegenwoordigers, en zelfs met het publiek in het algemeen, te oordelen naar de antwoorden eronder, waaronder: “Dit was moord, eenvoudig en simpel”, “Die agenten moeten vandaag gearresteerd ‘en’ Wat valt er zelfs te onderzoeken ?! Deze agent is een moordenaar en de andere agent is medeplichtig aan moord. ‘ Het incident was ook het topverhaal  op Reddit en Twitter op dinsdag- en woensdagochtend.

Andere overheidsfunctionarissen hekelden de moord veel krachtiger. Melvin Carter, burgemeester van St. Paul, zei dat de video ‘een van de meest verachtelijke en hartverscheurende beelden was die ik ooit heb gezien’, en voegde eraan toe: ‘De bewaker is net zo verantwoordelijk als zijn partner; beide moeten volledig verantwoordelijk worden gehouden. ” Ilhan Omar, een Afrikaans-Amerikaans congreslid dat de stad vertegenwoordigde, beweerde dat ze misselijk werd van het zien van een zwarte man die hulpeloos smeekte om zijn leven. ‘Black lives matter is niet zomaar een lied, het is een oproep tot gerechtigheid. Het is een oproep om onze menselijkheid te erkennen, ‘ zei ze ,’ er moet onmiddellijk een DOJ-onderzoek naar worden gedaan. ‘

Feature foto | Demonstranten verzamelen zich in de buurt van het Minnesota Police 3rd Precinct tijdens een bijeenkomst op 26 mei 2020, als reactie op de politiemoord op George Floyd. Richard Tsong-Taatarii | Star Tribune via AP

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  OPERATIE WARP SPEED: Bedrijf gekoppeld aan Robert Kadlec van HHS, klaar om exclusieve productie van COVID-19-vaccins te worden


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments