Laat Trump U Niet Afleiden Met Zijn Twitter-Aanval En Oproep Tot Geweld

Laat Trump U Niet Afleiden Met Zijn Twitter-Aanval En Oproep Tot Geweld

30 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl het aantal pandemische lichamen stijgt, Minneapolis Burns en Hong Kong bezwijkt, richt Trump zich op sociale media en demonstranten

In zijn laatste biedingen om onze grondwet te overschrijven, vaardigde de wannabe dictator Donald Trump donderdag een uitvoerend bevel uit waarin hij de rechten van het eerste amendement op sociale media aanviel. Vervolgens riep hij op tot staatsgeweld tegen mensen die verdacht worden van vermogensdelicten.

Door dit te doen, leidde Trump de berichtgeving af van het belangrijke nieuws van de dag – zijn incompetente behandeling van de pandemie van het coronavirus en zijn aanmoediging van geweld tegen gekleurde mensen en moslims.

Laten we dus naar het echte nieuws gaan en dan naar zijn afleidingsmanieren: meer dan 103.000 bevestigde Amerikaanse sterfgevallen aan het coronavirus vanaf het middaguur op 29 mei. Dat is 28% van de wereldwijde sterfgevallen, ook al heeft Amerika slechts ongeveer 4% van de bijna 7,8 miljard mensen op aarde. .

Wijs dit niet af als gewoon weer een gekmakende Trump-actie. Het onthult zijn echte bedoeling – kritiek te muilkorven, die zo anti-Amerikaans is als mogelijk.

Het Amerikaanse aantal doden in slechts een paar maanden is meer dan onze jarenlange niet-verklaarde oorlogen in Korea (ongeveer 37.000) en Vietnam (ongeveer 58.000).

Natuurlijk is het Amerikaanse aantal doden een aanzienlijk understatement. Het totale aantal sterfgevallen is aanzienlijk gestegen ten opzichte van het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. Veel van de onverklaarde sterfgevallen – gerapporteerd als hartaanval, beroerte, onbekende oorzaak – zijn vrijwel zeker het gevolg van niet-geteste coronavirusinfecties.

Deaths Surge Beyond Official Figures

In zeven staten met een groot aantal gemelde coronavirusinfecties stegen de totale sterfgevallen in de 34 dagen van 8 maart tot 11 april met 50% boven het langetermijngemiddelde .

Ondertussen gaf Trump een idiote executoriale titel uit. Hij heeft niet de macht om de wet te wijzigen, bekend als Sectie 230, die sociale-mediabedrijven vrijwaart van aansprakelijkheid voor de meeste gekke dingen die hij en anderen plaatsen. Alleen het Congres kan wetgeving maken – tenminste zolang onze grondwet van kracht blijft.

En dan is er nog de absurditeit dat Trump Twitter gebruikt om te klagen dat Twitter oneerlijk is omdat hij simpelweg sommige van zijn tweets als vals, twijfelachtig of aanzetten tot geweld markeert.

Wijs dit niet af als gewoon weer een gekmakende Trump-actie. Het onthult zijn echte bedoeling – kritiek te muilkorven, die zo anti-Amerikaans is als mogelijk.

Lees ook:  Uit angst voor het coronavirus: Illegalen vluchten vanuit Spanje terug naar Marokko

Autonomie in Hong Kong geschrapt

En terwijl Trump boos wordt over Twitter, verbreekt Peking zijn overeenkomst om Hong Kong als een grotendeels autonome zone te behandelen. De Chinese dictatuur wordt aangemoedigd door de ineffectieve Trump-administratie en de persoonlijke omhelzing van Trump, soms letterlijk, door vele dictators, waaronder president Xi.

Een bekwame president die de diplomatie en de mate van internationale druk begrijpt, bijvoorbeeld de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, zou maximale niet-dodelijke druk op Peking uitoefenen om Hong Kong terug te trekken. Maar alles wat we van deze regering krijgen, zijn lege woorden op Twitter en staatssecretaris Mike Pompeo die het Congres meedeelt dat Hong Kong niet langer semi-onafhankelijk is.

Ook belangrijk is onze arbeidsmarkt met grote depressie: bijna 41 miljoen mensen hebben sinds half maart een werkloosheidsuitkering aangevraagd , van wie velen nog geen dollar hebben gezien. En op zijn beurt betekent het verlies van banen dat verhuurders geen huur innen die ze nodig hebben om hun hypotheken te betalen, nutsbedrijven die geen geld inzamelen voor elektriciteit, aardgas en water. De lijst met schade gaat maar door, maar zolang Trump Twitter-problemen kan oplossen, vermindert hij de focus op zijn falen om het virus of de economische tol ervan aan te kunnen.

Laten we nu eens kijken naar de tweets van zowel Trump als het officiële Twitter-account van het Witte Huis:

Nog verontrustender was dat de plunderende en schietende tweet van Trump een verklaring afleverde van de racistische politiechef van Miami , die de politie opriep verdachten van zwarte plunderaars te vermoorden.

trump

Miami Herald, 27 december 1967.

Presidenten leggen een eed af om de wet te handhaven en onze grondwet te verdedigen. Trump weet duidelijk niet wat er in onze grondwet staat en maakt het ook niet uit. Er vinden buitengerechtelijke executies plaats, die in zeldzame gevallen zelfs noodzakelijk kunnen zijn, maar oproepen van het Witte Huis tot geweld, hetzij door de politie of door bendes, zijn onaanvaardbare feiten.

Laten we gefocust blijven en niet laten dat Trump, die al is afgezet, ons afleidt van zijn tekortkomingen en dictatoriale ambities.

Uitgelichte afbeelding: procureur-generaal William Barr staat bij terwijl Trump zijn executive order ondertekent dat zich richt op sociale media. (Foto van het Witte Huis)

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Handelsoorlog EU-VS op komst: CO2-heffingen op “vuile” producten

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Vaarwel globalisering, hallo nationalisme
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments