Is de pandemie voorbij?

Is de pandemie voorbij?

31 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Dat is het natuurlijk niet. Maar alle strategieën om de verspreiding tegen te gaan werken duidelijk niet meer. Op een vreemde manier werd het raken van dat 100.000 nummer gezien als een soort overwinningsmarge. We zijn verder gegaan.

Natuurlijk heeft rechts de protesten aangegrepen als teken dat alle beperkingen moeten worden opgeheven:

Deze rellen gaan niet alleen over opgekropte frustratie over politiegeweld en de moord op George Floyd onder de knie van een politieagent uit Minneapolis. Voor een deel gaat het om een ​​bevolking die drie maanden wordt opgesloten terwijl 40 miljoen mensen hun baan verliezen.

Politici zoals burgemeester van New York, Bill de Blasio,  bestreden  Joodse begrafenissen en scholen. Ze zwegen gisteravond toen honderden mensen deelnamen aan protesten die  in Brooklyn tot  rellen leidden, waarbij politieagenten gewond raakten en waarbij verschillende leden van de anarchistische groep Blac Block, antifa, werden gearresteerd.

Burgemeesters in Atlanta en Minneapolis veroordeelden de gewelddadige menigte die zich door honderden had verzameld om zowel zakelijke als kleine bedrijven en zelfs het hoofdkantoor van CNN aan te zetten. Maar wat opvallend ontbrak in deze veroordelingen waren gezondheidswaarschuwingen dat het dodelijke COVID-19-virus zich zou kunnen verspreiden als gevolg van deze uitbarstingen. We zagen bijna geen handwringing en vinger-kwispelen van de media of politici over gezondheidsproblemen tijdens de rellen, zoals we zagen toen de stranden van Florida en de zwembaden van Lake of the Ozarks vol begonnen te raken. Als mensen zich kunnen verzamelen om een ​​doelwit of een autozone in brand te steken, waarom zouden mensen zich dan niet mogen verzamelen op restaurantterrassen en sportstadions? De demonstranten hebben met hun voeten gesproken.

De boodschap is luid en duidelijk: lockdown is voorbij. Zelfs Rep.Alexandria Ocasio-Cortez loopt op een mooie zonnige dag door de straten en zendt uit op Instagram Live zonder een masker dat haar gezicht bedekt. Als onze congresvertegenwoordigers vrij door de straten kunnen wandelen zonder gezichtsbedekking en de nare waarschuwingen dat de verspreiding van COVID-19 toeneemt, kunnen wij dat ook. Genoeg is genoeg.

Er worden nog steeds symbolische gebaren naar de pandemie gemaakt. In een kop rechtstreeks uit de ui gescheurd , De slappe burgemeester en gouverneur van Minneapolis vertellen mensen dat ze hun masker moeten dragen als ze in het openbaar gaan protesteren. Bedankt voor de toestemming! Gesloten bars en bedrijven hebben aantrekkelijke doelen gemaakt voor groepen relschoppers die op zoek zijn naar kwetsbare doelen. De materiële schade in Minneapolis is niet te overzien, en hoewel het onmiddellijk openen van bedrijven de hele stemming van het land niet zou temperen, zou het het publiek zeker andere opties geven. Geef mensen iets anders te doen dan thuis te zitten of deel te nemen aan de hordes. Kapsalons, restaurants, tatoeagesalons, kerken, bars, clubs, bioscopen en sportlocaties – open ze allemaal. Ambtenaren hebben bijna onofficieel verklaard dat de afsluiting voorbij is. Dit is het moment om het land te openen – alles. Beëindig de lockdown. Stop de rellen.

De ‘lockdowns’ liepen al op zijn einde, dus hij heeft ruzie met een Strawman om de libs te bezitten. Maar ik ben bang dat zijn betoog bij regeringsfunctionarissen wat opvalt. Het proberen te beheersen van de pandemie is waarschijnlijk op dit punt voorbij.

Ik ben bang dat het zijn gang gaat gaan en het beste waarop we kunnen hopen, is dat de meeste steden hun zorgstelsels hebben kunnen voorbereiden op wat daarna komt. Jongere mensen kunnen nog steeds erg ziek worden, zelfs als ze niet zo snel zullen sterven als mensen met reeds bestaande aandoeningen en, uiteraard, kunnen ze het verspreiden aan degenen die dat wel doen. Hopelijk zal het feit dat mensen buiten waren en velen van hen maskers droegen, de onvermijdelijke piek in gevallen verzachten.

Wat een nachtmerrie.Comments

comments