“Krankzinnigheid buiten het Witte Huis”: Nadat Trump de spanningen heeft aangewakkerd, botsen politie en demonstranten

“Krankzinnigheid buiten het Witte Huis”: Nadat Trump de spanningen heeft aangewakkerd, botsen politie en demonstranten

31 mei 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Protesten tegen politiegeweld en de moord op George Floyd gingen zaterdag door in DC en in de Verenigde Staten

Terwijl de protesten tegen politiegeweld en de moord op George Floyd zaterdag in steden in de Verenigde Staten doorgingen, verzamelde een enorme menigte zich buiten het Witte Huis van president Donald Trump toen demonstranten hun woede en eisen voor gerechtigheid en genezing opnieuw wendden tot de machtigste verkozen ambtenaar van de natie. Nadat de spanningen waren opgebouwd, braken er botsingen uit tussen wetshandhavers en demonstranten.

“Krankzinnigheid buiten het Witte Huis”, tweette Alejandro Alvarez, een digitale journalist voor WTOP News, samen met beelden van de scène net na 17.30 uur ET. ‘Drie waarschuwingen van een onwettige vergadering van de geheime dienst voordat ze de menigte binnenstormen. Veel mensen zijn geraakt met traangas. In de chaos werd ten minste één persoon op de grond gegooid en vermoedelijk gearresteerd.’

Hoewel Trump zaterdagochtend naar Florida vertrok, werd hij ervan beschuldigd dat hij ‘s nachts verdere verdeeldheid zaaide door een uitnodiging te tweeten voor zijn rechtse aanhangers om naar het Witte Huis te komen om te protesteren tegen degenen die verhaal wilden halen voor de moord op Floyd, een ongewapende zwarte man , door toedoen – of beter gezegd knie – van een blanke politieman in Minneapolis op maandag.

Lees ook:  Trump, Clinton Show Rusland Hoe echt te interfereren

Nadat vrijdagavond grote menigten buiten het Witte Huis waren bijeengekomen, zei Trump dat iedereen die het veiligheidshek doorbreekt, zou worden opgewacht door “vicieuze honden” en “onheilspellende wapens”, en op zaterdagochtend  tweette : “Vanavond, ik begrijp het, is MAGA NIGHT AT THE WHITE HUIS???”

MSNBC-correspondent Garrett Hake, die zaterdagavond omstreeks 16:00 ET ET verslag uitbracht, zei dat de situatie “vreedzaam maar gespannen” was, aangezien de menigte van wat hij zei honderden mensen door een buitenste barricade braken en het hoofd moesten bieden. met verschillende wetshandhavers, waaronder de geheime dienst, de Capitol Police en anderen.

Volgens  NBC News:

In het Witte Huis waren demonstranten te zien bovenop voertuigen van de geheime dienst en een beveiligingshokje naast het Eisenhower Executive Office Building. 

Sommigen in de menigte rukten ook de fietsenrekken weg die 17th Street scheiden van de Pennsylvania Avenue Plaza. Andere demonstranten stonden oog in oog met een falanx van de geheime dienst op de Plaza.

De burgemeester van Washington, DC, Muriel E. Bowser, een democraat, hekelde de opmerkingen van Trump en de openlijke behandeling van de protesten op zaterdag.

“Terwijl hij zich achter zijn hek verbergt, bang / alleen”, tweette Bowser, “sta ik met mensen die vreedzaam hun eerste amendement toepassen direct na de moord op #GeorgeFloyd en honderden jaren institutioneel racisme. Er zijn geen vicieuze honden en onheilspellende wapens. Er zijn gewoon een bange man. ‘

‘Ik roep onze stad en ons land op om zeer terughoudend te zijn, ook al blijft deze president ons proberen te verdelen’, voegde ze eraan toe. ‘Onze macht ligt in vrede, in onze stemmen en uiteindelijk bij de stembus in november.’

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Trump's titel X-regel die gepland ouderschap ontmoedigt, is weer een klap voor vrouwen met een laag inkomen


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments