Trump is de plunderaar

Trump is de plunderaar

31 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

De president legt problemen in Amerika bloot die de meesten niet wilden zien.

Je zou denken dat Donald Trump meer sympathie zou hebben voor plunderaars, omdat hij zelf een plunderaar zou zijn. De president heeft zichzelf geholpen met geld van de Amerikaanse schatkist en heeft politieke macht gebruikt om overheidsgeld naar zijn persoonlijke bedrijven te leiden. Het is niet zo visueel als een rel, maar tot 2017 zou het als even crimineel worden beschouwd.

Maar nee, hij lijkt te denken dat ze de doodstraf verdienen: “Deze THUGS onteren de herinnering aan George Floyd, en ik zal dat niet laten gebeuren”, zei hij op Twitter over de demonstranten in Minneapolis. ‘Ik heb net met gouverneur Tim Walz gesproken en hem verteld dat het leger de hele tijd bij hem is. Elke moeilijkheid en we zullen.

De Trump-jaren hebben alle Amerikanen geconfronteerd met grote contrasten in de behandeling van criminaliteit, afhankelijk van de status van de crimineel. De dag voordat de politie Floyd vermoordde, uitten de president en zijn aanhangers hartstochtelijke zorgen over de vermeende mishandeling van Michael Flynn door het rechtssysteem. Dan wordt een hulpeloze man in een openbare straat dood verstikt in een openbare straat en – nou ja, hij was geen koorknaap, leggen de aanhangers van de president uit.

Elke ambtenaar in Minneapolis en Minnesota heeft het geweld in verband met de protesten na de moord op Floyd veroordeeld. Dat geweld lijkt te zijn begonnen door externe activisten, handelend vanuit hun eigen agenda. Het CBS-filiaal in Minneapolis heeft gemeld dat de lokale bevolking de onruststokers niet herkende . Een persoon die betrapt werd op het inslaan van ramen was een eenzame blanke man met een professioneel uitziend anti-traangasmasker.

Hoe het geweld ook begon, het is de taak van de politie om het met minimale pijn voor de mens te onderdrukken, zelfs ten koste van wat materiële schade. Toen pro-Trump-demonstranten afdaalden naar hoofdsteden van de staat om heropening te eisen, schoot niemand op hen, zelfs niet als ze het leven van de politie in gevaar brachten door ongemaskerd in hun gezicht te schreeuwen tijdens een pandemie. Niemand schoot op hen toen ze wapens droegen in wetgevende staatsgebouwen om staatswetgevers en gouverneurs te intimideren. En natuurlijk kregen die demonstranten de volwaardige goedkeuring van president Trump. ‘Bevrijd Minnesota!’ Trump tweette op 17 april.

Dreigingen van gewapend geweld door demonstranten van pro-Trump dwongen de sluiting van de wetgevende macht van Michigan medio mei. Maar over die strijdbaarheid was Trump toegeeflijk. Hij tweette 1 mei: ‘De gouverneur van Michigan moet iets geven en het vuur doven. Dit zijn hele goede mensen, maar ze zijn boos. Ze willen hun leven weer veilig terug! Zie ze, praat met ze, maak een deal. ‘

Lees ook:  Beste regering, politici, Wopke Hoekstra, voor nog meer bezuinigingen heeft u geen mandaat! Luister eens naar het volk

Een gewapende indringer is geen vreedzame demonstrant. Als de doelen toegeven voordat de indringer zijn wapen op hen afvuurt, zijn ze nog steeds gedwongen. De dreiging van geweld werkt alleen voor zover de dreiging van geweld geloofwaardig is. En het was dreigend geweld dat pro-Trump-demonstranten vertoonden in Minnesota, in Michigan, in de staat Washington. Maar geen federalisering van de Nationale Garde daar, geen dreigementen van willekeurige schietpartijen, alleen een zachtaardig begrip van mensen die de staatshoofdsteden vasthielden in dienst van hun abjecte gekke theorie dat Bill Gates microchips in hun zwervers wilde injecteren.

Het presidentschap van Trump heeft Amerikaanse aspecten van zichzelf getoond die maar weinigen van ons wilden zien. Zelfs al zijn ze gedwongen om ze van dichtbij te bekijken tijdens drie beschamende jaren van presidentiële corruptie, zijn die aspecten voor velen van ons nog steeds moeilijk te accepteren. Maar naast de monumenten van de wet, samen met de retoriek van vrijheid, samen met de trotse prestaties van de Amerikaanse geschiedenis, bestaat er ook de realiteit die Trump dagelijks blootlegt: straffeloosheid voor sommige vormen van plundering, straffeloosheid voor sommige vormen van geweld, straffeloosheid voor sommige vormen van wetsovertreding.

Twitter organiseerde een zakelijk protest tegen de gewelddadige retoriek van de president door een waarschuwingslabel te plaatsen over zijn ‘loot / shoot’-tweet. Dat was een moedige daad van een bedrijf dat de president heeft bedreigd. Twitter heeft van het presidentschap van Trump een onoplosbaar probleem gekregen. De woorden van de president zijn per definitie nieuws: hoe regelt een informatieplatform dat nieuws? Twitter heeft veel kritiek gekregen omdat het de morele uitdaging van het presidentschap van Trump niet heeft opgelost. Welk bedrijf heeft het beter gedaan? Welk bedrijf zou het beter kunnen doen? Facebook heeft het slechter gedaan en heeft elke plicht afgewezen om zelfs de meest flagrante onwaarheden van de president en zijn campagne te controleren.

De afgelopen twee dagen heeft Twitter zich onderworpen aan een presidentiële aanval. De president heeft zijn bereidheid en vermogen bewezen om wraak te nemen op dissidente bedrijven. Amazon verloor een Pentagon-contract van meerdere miljarden dollars, zeer waarschijnlijk omdat de regering de oprichter van Amazon, Jeff Bezos, wilde straffen voor zijn eigendom van The Washington Post . De president heeft op zijn platform GM, de US Postal Service en andere bedrijven aangevallen in tijden van kwetsbaarheid. Onlangs nam hij ook een duik in The Atlantic . Te midden van een economische crisis die de advertentie-inkomsten heeft verpletterd, is Twitter kwetsbaar.

Toch kwam het bedrijf op met dat waarschuwingslabel. Als reactie hierop plaatste het account van het Witte Huis de aanstootgevende tweet opnieuw en bood Twitter onbedoeld een oplossing voor het dilemma: sluit het account @realDonaldTrump en nodig de president uit om in plaats daarvan op de accounts @POTUS en @WhiteHouse te posten. Trump is de president. Laat hem zich zo gedragen en zo spreken. En als het de staf van het Witte Huis schaamt om zo formeel betrokken te zijn bij de wrede woorden en flagrante leugens van de president – nou, tijd om wakker te worden en te beseffen voor wie je werkt en wat je werk is.

Donald Trump heeft veel uit dit land geplunderd. Soms lijkt het erop dat hij zelfs ons collectieve morele geweten heeft gestolen. Maar de leidinggevenden bij Twitter lieten gewoon zien dat het geweten, hoewel vaak te stil, nog steeds kan praten. Laat de reactivering van dat geweten de enige blijvende erfenis zijn van dit smerige en meedogenloze presidentschap.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  De kiezers van Trump zullen nooit toegeven dat ze ongelijk hadden, zelfs niet in het licht van de nationale catastrofe


Comments

comments