White Supremacy is het virus; Politie is de vector

White Supremacy is het virus; Politie is de vector

31 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

De spanningen zijn hoog als de politie van Minneapolis een zwarte man genaamd George Floyd vermoordde, niet door schotwonden, maar door een pijnlijke lange knieling in zijn nek; die gedurende zeven minuten niet werd losgelaten, waarvan een aantal de man niet ademde. Protest is een plek om in het collectief te verschijnen en onorigineel te worden, om jezelf in stilte te vernederen terwijl anderen die zich meer bewust zijn van die ervaring de leiding hebben. Schrijven moet echter de plaats zijn voor originaliteit. Een plek waar we de problemen van de theorie oplossen die de actie inspireren.

Hier wil ik een soort Othering aan de orde stellen. Dit is niet de Othering om de minderheid volgzaam en heilig en gemarteld te maken, maar meer nog de Othering van witheid en haar ontevredenheid. Ik ben van mening dat alle mensen, maar vooral blanken, een leven moeten gaan leiden dat schaamte volledig omarmt.

Hoe meer racistische shit gebeurt, hoe meer blanke schuld zijn lelijke kop opsteekt. Ik zal volhouden dat de primaire scheiding binnen de samenleving is tussen de heersende klasse en de arbeidersklasse. Werkende mensen beheren crises niet; werkende mensen zijn de crisis die moet worden opgelost door de farmaceutische industrie, het militair-industriële complex, de politie, en zelfs de maatschappelijk werker, dokter en leraar, sorry om te zeggen. Snijden deze groepen elkaar? Natuurlijk. En zijn politieagenten over het algemeen de meest racistische mensen in de samenleving? Natuurlijk.

Maar zo eenvoudig is het niet. De politie beschermt hier iets. We houden er misschien niet van wanneer het viraal gaat, wanneer de ware aard van de heersende klasse op het scherm wordt uitgezonden. En toch behoud ik twee controversiële beweringen die niet zozeer pro-politie zijn als wel antiracisme, hoe vreemd die zin ook mag klinken.

Groepsdenken is heel verleidelijk. En een van de uitdagingen waarmee ik te maken heb gehad, is het loslaten van de groepsdenken van zelfs links en zien waar het me heen brengt. Ik hoor de hele tijd deze verklaring: ‘Denk je dat er goede agenten zijn? Alle agenten zijn slecht. ‘

Dit kan waar zijn, het maakt me niet echt uit of dat zo is. De realiteit is dat ik ernstige problemen heb, ik bel het alarmnummer, maar als ik een agent zie, neem ik over het algemeen het ergste aan, ik denk niet echt dat het uitmaakt of de politie goed of slecht is. Het geeft ons een goed gevoel om ze slecht te noemen, en misschien is het waar. Maar ik maak me zorgen over de finaliteit van elke ideologie.

Als de politie het probleem is, zijn we vrijgesproken. Dit maakt me bang. Misschien is het wel een bevoorrechte horror, maar toch een horror. Ik ben erg bang voor de dood van blanke schuld. Hoe giftig het ook is, het is het beste dat we hebben.

Vergeef me, maar net zoals ik de gevangene als volledig mens zie, zie ik ook de politieman in hetzelfde licht. Wie zou ik meer vertrouwen? Net als jij, beste linkse, is het de gevangene. Wie is er meer schuldig, zoals jij, beste linkse, ik weet dat het de politie is.

Maar spelen we niet allemaal alleen de rollen? Ja, we kunnen en moeten elkaar beoordelen op de rollen die we kiezen te spelen. Hoe we profiteren van het kwaad dat we anderen aandoen, en wat niet. En toch zie ik de politieman zijn werk doen als hij de zwarte man vermoordt. Voor mij is dit veel gruwelijker dan dat hij slecht is, wat hij misschien wel is.

Dit is hetzelfde als het fenomeen Trump of het COVID-fenomeen. We voelen ons beter als we het kwaad naar buiten brengen. Maar wij zijn het systeem, nietwaar? De vraag is hoe we de prikkels veranderen? We weten allemaal dat burgemeester Jacob Frey uit Minneapolis, die niet voor niets bekend staat als Gentri-Fry, de vier politieagenten niet zou hebben ontslagen zonder jaren van de Black Lives Matter-beweging om hun verlangens effectief te herschikken.

Dit is het soort vooruitgang waarop we moeten hopen. Niet om het probleem uit te leveren door onze handen te wassen, maar om toe te geven dat als ik op dezelfde manier was opgevoed, deze agent was opgevoed, of als ik dezelfde baan had als hij of als ik dezelfde psychische aandoening had die hij had of wat heb je , nou dat had ik kunnen zijn. Dit is het soort horror dat White America moet omarmen. Net zoals zwarte mensen hun laarzen kunnen schudden als ze naar de supermarkt gaan, moeten we onze laarzen schudden met de mogelijkheid dat we ons in deze situatie bevinden waarin we deze keuze moeten maken tussen opportunisme en liefde.

Klimaatverandering is geen grap. Wie kan daardoor de handen van de miljoenen stervende mensen er al van reinigen. Xenofobie en het gevangenis-industriële complex lossen deze natuurlijke problemen voor ons op. De politie kan opereren zonder hypocrisie. Misschien niet.

Ik zie de politie wel als arbeidersklasse. Ze opereren in de frontlinie van de kapitalisten en de blanke supremacisten, terwijl we proberen ons sociaal te distantiëren van de dagen dat ze per ongeluk onze eigen ideologie en haat vervullen. Ik zeg dit niet als een samenzwering, maar als een gelovige in het onderbewuste racisme. Ik weet dat de meeste blanke mensen van de heersende klasse vrij snel een zwarte zouden neerschieten als ze door de politieacademie zouden gaan.

Ik spreek als een communist, als iemand die bezuinigingen haat en als iemand die gelooft dat hoewel het gemakkelijk is om de staat de schuld te geven van zijn zonden, het veel moeilijker is om de macht die we collectief hebben te erkennen als we de individuele vrijheid opgeven en in plaats daarvan een verantwoordelijke regering omarmen . Ik weet dat veel blanke Minnesotans na deze moord veel regering zullen hebben om over te jammeren, maar temidden van de coronavirus pandemie die de meest kwetsbaren heeft gered, de minderheden en de armen die het meest zullen sterven in de pandemie? De regering deed het. De regering is een van de weinige staats- en lokale overheden zonder veel corruptie. Mensen zijn gewoon huichelaars. Deze doe-het-zelf mentaliteit om niet beschermd te hoeven worden is de meest bevoorrechte positie.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Dit is hoe 21 beroemdheden op Twitter reageerden toen ze hoorden dat er een onderzoek beschuldigingen Trump start

Wie heeft er een sterke regering nodig, met inbegrip van een sterke door de gemeenschap gecontroleerde politie, meer dan mensen van kleur? Wie wordt er meer geteisterd door misdaad dan deze gemeenschappen? En de misdaad die ik bedoel is niet alleen straatcriminaliteit, zoals het duo van McMichael, vader en zoon, maar ook misdaden zoals Flint-water. We kunnen het hier niet in beide richtingen hebben en zeggen dat de hele regering slecht is als het de meest blanke en bevoorrechte is die zonder kunnen overleven.

Daarom moeten we de politie meer dan ooit ter verantwoording roepen, daar gaat het om. Om te zeggen dat we geen politie nodig hebben, ze zijn allemaal slecht, nou dat is voor sommige mensen gemakkelijk te zeggen. Wie zou zeggen dat de politie zonder MAGA-moordenaars geen mensen op straat zou lynchen? Er is een duidelijk kruispunt dat we moeten aanpakken dat de mensen die het meest lynchen de bedrijfsmeute en de politie zelf zijn. Maar dit is de kracht van kapitaal en het individu en de winst. Serieus krachtig. We kunnen dat niet bestrijden met dit coronavirusparadijs waar we allemaal burgerwachten zijn en voor onszelf vechten. We hebben gemeenschapsmacht nodig.

De politie stapelt lichamen op. Het zijn de vectoren. Om het virus van witte suprematie te verslaan, moeten we de vectoren controleren. We moeten ze verantwoordelijk houden. Maar het virus is blanke suprematie. We kunnen deze plaag niet oplossen door ons sociaal te distantiëren van het probleem. Wij zijn het virus. Laten we dus in plaats van de meest zieken de schuld te geven, verantwoordelijk zijn voor de toekomst van de samenleving. Geen enkel gevoel geeft meer kracht. We moeten niet alleen bang zijn voor de politie. We moeten bang zijn om ze te worden.

Slavoj’s inzicht dat Trump wordt gehaat omdat hij het laatste is dat links-liberalen zien voordat ze de klassenstrijd zien, is ook hier van toepassing. De koelbloedige moord op deze persoon, net als het coronavirus, roept verontwaardiging op, maar nooit een conclusie, precies. Trump komt en we horen “Democraten hebben ons in de steek gelaten”, coronavirus komt en we horen “kapitalisme heeft ons in de steek gelaten” en dan komt er weer een moord op een zwarte man en we horen “ons witte privilege heeft ons in de steek gelaten”. Geen van deze oplossingen zijn. Ze zijn allemaal populair en cool en hip, maar geen enkele zal het probleem oplossen.

De dreiging voor de sociale orde werd getoond door duizenden die de straat op gingen. Ik denk dat we moeten stoppen met alles uit te besteden. Laten we hier het heft in eigen handen nemen. Niemand is hier om te zeggen dat elk van de standaardkwaden van de dag, of dat nu nepdemocraten, boze blanken, winstgevende kapitalisten of moordenaars zijn, in hun huidige vorm moet worden verlost. Maar net zoals een sterke regering wetten kan reguleren en moet worden omarmd, kan een sterk burgerschap de regering reguleren en moet het worden omarmd.

Verandering zal komen. Het zal niet zijn omdat iemand een goed persoon of een slecht persoon is. Dit is volgens mij de geniale ideologie van Black Lives Matter. Het is niet gericht op de altruismen of platitudes van liberaal links over hoe het kapitalisme zo harteloos is of hoe we ons allemaal zoveel zorgen maken of wat dan ook. Het zegt gewoon: ons leven is belangrijk.

Het genie is dit: dit is al wat er wordt gezegd. De Verenigde Staten hebben de grootste mensenrechten, we haten racisme, enz., Enz. Het doet eigenlijk een stapje terug van alle rooskleurige uitspraken en beweert iets verder terug in het proces dat niet is nagekomen, waardoor de hele reeks leugens aan de kaak wordt gesteld. in plaats van alleen ons huidige falen.

Kritiek is voor sukkels. Het is nu tijd om de wereld te veranderen. Maar hier ben ik wat meer een pessimist. Als we de wereld zouden veranderen, waar zouden linkse liberalen dan op hun zeepkist over kunnen staan? Het goede is echter dat zelfs de meest hongerige mensen zich kunnen vervelen. Er zal een nieuw project worden gevonden voor de heersende klasse en er zal aan nieuw verzet tegen hun kolonisatie moeten worden voldaan. Een voor een kunnen we de noodzaak van deze projecten wegnemen.

Het is belangrijk om de meest expliciete vormen van overheersing zoals Trump, de politie of het virus te weerstaan. Als we dat niet doen, lopen we het risico dat deze vorm van crisis de enige vorm van engagement wordt die we kennen. Het is een even groot gevaar om alleen een crisis aan te pakken zonder de oorzaak ervan aan te pakken, want dan verzetten we ons tegen de voortdurende terugkeer naar de crisisplaats.

We moeten de cruciale vraag stellen waarom autoritarisme ontstaat. Het komt tot uiting wanneer de traditionele orde niet meer subtiel kan worden gelegitimeerd. Dit kan deels te wijten zijn aan de druk die door de armen op de heersende klasse wordt uitgeoefend, maar helaas is het des te meer een deel van de armen die de druk van de heersende klasse niet aankunnen.

Hoewel het verleidelijk is om te zeggen dat het steeds erger wordt of dat het steeds beter wordt, denk ik dat het het meest accuraat is om te zeggen dat het op een andere dag precies hetzelfde is, met verschillende tools en middelen en verlangens voor alle partijen die in een strijd blijven. We moeten onze kant volledig omarmen in deze historische strijd en de levenslange uitdaging aangaan. Als we ons voorstellen dat de geschiedenis wordt gefixeerd in een staat van hopeloos fascisme, kapitalisme of een ander ideologisch prisma, beperkt dit onze kans om de wereld te verrassen. Hoewel moorden op zwarten en geuren van blanken net zo voorspelbaar kunnen zijn als de zon en de maan komen te gebeuren, kunnen we naar die vervelende bug met de naam COVID-19 kijken om te zeggen dat niets echt in steen gebeiteld is. Een nieuwe dag is hier, voor degenen onder ons die nog staan. Laten we er geen moment van verspillen.

Nick Pemberton schrijft en werkt vanuit Saint Paul, Minnesota. Hij ontvangt graag feedback op  pemberton.nick@gmail.com.Lees ook:  Iowa Caucus: Fine Art of Losing van de Democratische Partij

Comments

comments