Donald Trump (de held)  vlucht tijdelijk naar de bunker vanwege protesten in het Witte Huis

Donald Trump (de held) vlucht tijdelijk naar de bunker vanwege protesten in het Witte Huis

1 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De rellen bereikten vrijdag na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd de presidentiële zetel van de regering in Washington. Voor de zekerheid plaatste de geheime dienst Trump iets minder dan een uur in een ondergrondse bunker.

Demonstranten verzamelden zich vrijdagavond voor het Witte Huis, sommigen sloegen barricades omver, gooiden flessen en stenen. Ondertussen besloten de veiligheidstroepen van het hoofdkantoor van de Amerikaanse regering Donald Trump, zijn vrouw Melania en hun zoon Barron naar de ondergrondse schuilplaats te brengen meldde de New York Times . Na bijna een uur konden Trump en zijn familieleden de bunker weer verlaten.

In de regel is de opvang bedoeld voor uitzonderlijke gevaarlijke situaties, zoals terroristische aanslagen, waarbij de Amerikaanse president een groter risico zou kunnen lopen. Dergelijke noodsituaties zijn echter zeer zeldzaam. Tijdens de terroristische aanslagen op 11 september 2001 werden bijvoorbeeld vice-president Dick Cheney en andere hoge regeringsfunctionarissen in veiligheid gebracht. De toenmalige president George W. Bush was in Florida.

Trump sprak zaterdag, een dag na zijn korte verblijf in een bunker, met een reeks tweets. Daarin prees hij het werk van de geheime dienst met het oog op de protesten de avond ervoor. Hij schreef:

Ze waren niet alleen helemaal professioneel, ze waren ook erg cool. Ik was binnen, keek naar elke beweging en had me niet veiliger kunnen voelen.

In een andere tweet bekritiseerde Trump dat de rellen in het Witte Huis ‘weinig te maken hadden met het geheugen van George Floyd’ en uitsluitend dienden om ‘problemen te veroorzaken’.

Lees ook:  "Trump gebruikt hydroxychloroquine", dat is een gevaarlijk uitspraak

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenOok in het weekend kwamen demonstranten weer bijeen voor het Witte Huis. De veiligheidstroepen hielden ze echter op afstand en duwden ze vroegtijdig terug.

Demonstraties tegen politiegeweld en onrecht tegen zwarte mensen zijn al dagen aan de gang in veel Amerikaanse steden. De protesten waren het gevolg van de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd na een meedogenloze politie-operatie in Minneapolis, Minnesota.Comments

comments