Nigel Farage: Antifa ‘fascisten’ ondermijnen de protesten van George Floyd in de Verenigde Staten

Nigel Farage: Antifa ‘fascisten’ ondermijnen de protesten van George Floyd in de Verenigde Staten

1 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De Britse politicus Nigel Farage wordt lid van de Trump-administratie. Hij beschuldigt de zogenaamde Antifa-strijders van het ondermijnen van de landelijke protesten tegen politiegeweld in de Verenigde Staten. Farage ziet dit als een poging om de westerse democratie te ondermijnen.

De rellen die zich in Amerikaanse straten verspreiden, zouden door Antifa-strijders zijn ondermijnd. De Britse politicus en Brexit-supporter Nigel Farage beweerde dit. Hij beschuldigde Antifa ervan de westerse democratie te ondermijnen. Farage tweette op zondag:

Vreselijk dat deze tragische dood in de Verenigde Staten wordt uitgebuit door Antifa, die onze westerse democratische waarden zou vervangen door iets extremers dan degenen die ze beschuldigen.

De Antifa zijn de echte fascisten.

Oorspronkelijk beschouwd als een woede door Afro-Amerikaanse burgers na de dood van George Floyd vorige week in Minneapolis vorige week, zijn veel van de rellen die zijn uitgebroken in grote Amerikaanse steden gericht op Antifa-jagers. Demonstranten zeiden dat ze zagen hoe de organisatoren van Antifa de relschoppers coördineerden en hen van stenen, honkbalknuppels en andere wapens voorzagen.

De mening van Farage wordt gedeeld door de Trump-administratie. De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde “Antifa en radicaal links” van het veroorzaken van onrust, terwijl procureur-generaal William Barr het geweld beschuldigde van “linkse en anarchistische groepen die Antifa-achtige tactieken gebruikten”.

In de Verenigde Staten worden los georganiseerde collectieven van linkse militanten en anarchisten Antifa genoemd, die de afgelopen jaren zijn ontstaan. Ze worden beschuldigd van het aanzetten tot geweld bij tal van protesten en bijeenkomsten.

Ondertussen hekelen veel van de activisten die protesteren tegen de dood van Floyd geweld door zowel de politie als relschoppers. Deze laatste verwoesten en plunderen bedrijven tijdens de landelijke rellen.

Lees ook:  De EU financiert initiatieven om de schade als gevolg van het vrije verkeer van personen te beperken en de situatie te verergeren.

Comments

comments