De chaos en wreedheid van Donald Trump zetten de toon voor de natie – en hier zijn we dan

De chaos en wreedheid van Donald Trump zetten de toon voor de natie – en hier zijn we dan

2 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Met een gestoorde, racistische reactionair in het Witte Huis is het bijna verrassend dat deze explosie zo lang duurde

Dit is hoe het eruit ziet als te veel benadeelde Amerikanen misleid worden genoeg om een ​​bizarre, kwaadaardige, onverdraagzame gek te kiezen die rundvlees probeerde te verkopen in Sharper Image Mall-winkels. Toch slaagt het er nog steeds in om ons te choqueren, en terecht, als we zien hoe Donald Trump grofweg uit zijn diepte blijft, zelfs niet in staat om zelfs de meest elementaire presidentiële verantwoordelijkheden te vervullen. Bijna vier jaar in de baan, blijft zijn onvermogen om de paint-by-numbers-tradities van welwillend leiderschap in het Witte Huis uit te voeren, kritisch gefocust, aangezien de natie met de seconde verder van grootheid wegzakt, met overal chaos uitbarsting.

Het is geen wonder dat een man die van chaos gedijt, het nationaal franchise heeft gemaakt, voor en vooral sinds de moord op een andere ongewapende Amerikaanse burger door toedoen van overijverige, racistische politieagenten die zijn opgeleid om dodelijk geweld uit te oefenen als een eerste redmiddel.

Trump heeft George Floyd niet vermoord, althans niet letterlijk. Maar zijn wrede eigenzinnigheid heeft absoluut de meest gewelddadige reacties achteraf geïnspireerd, en hier is hoe.

Of je het nu leuk vindt of niet, de geschiedenis heeft bewezen dat de president de toon zet voor het hele land. Wanneer er instabiliteit en verstoring is in het Witte Huis, wordt dit vaak weerspiegeld in de straten. Wanneer de president vocaal knokige, schiet-eerste reactionaire reacties op protesten, retoriek die hij jarenlang heeft ingezet, vocaal aanmoedigt, is het geen wonder dat de politie diezelfde afwezigheid van karakter en terughoudendheid nabootst. 

  • Zoals te zien is in meerdere Trump-rally’s, heeft de president zijn gehersenspoelde fanboys gesmeekt om ” de rotzooi ” uit demonstranten te slaan . 
  • Het is een hardloopactie die de president aanbiedt om de juridische kosten te betalen voor gewelddadige supporters die demonstranten aanvallen.
  • Een van de belangrijkste nationale prioriteiten van Trump is het opleggen van wetshandhaving om migrantenkinderen van hun ouders weg te rukken en hen voor onbepaalde tijd op te sluiten, omdat ze de zonde begaan van het zoeken naar de Amerikaanse droom. In plaats daarvan worden ze in het land van de vrijheid geconfronteerd met haat, gevangenisstraf en erger .
  • Hij bekritiseerde ooit agenten die op humane wijze ‘de hand’ legden op de hoofden van gearresteerde verdachten terwijl ze geboeid in de rug van politieauto’s worden geladen. Hij voegde eraan toe: ‘Wees alsjeblieft niet te aardig.’
  • Hij bracht maanden door met het demoniseren van het vreedzame protest van een profvoetballer tegen wetshandhaving.
  • Tijdens een volledig hyperreactioneel telefoongesprek met gouverneurs op maandag moedigde Trump de staatsleiders aan om de politie en het personeel van de Nationale Garde toestemming te geven om demonstranten aan te vallen: ‘Je moet domineren’, zei de president.
  • In reactie op het belachelijke idee van senator Tom Cotton om de 101st Airborne in te sturen om de protesten neer te leggen, een schending van de Posse Comitatus Act, antwoordde Trump: “100% correct. Bedankt Tom!” Het is vermeldenswaard dat Cotton, een discipel van het Trumpisme, ook opriep tot ‘ geen wijk ‘, wat een oorlogsmisdaad is.
  • Nu, met zijn verbijsterende aanroeping van de Insurrection Act op maandagavond, is Trump een stap dichterbij gekomen om de nachtmerrieachtige fantasieën van Cotton te vervullen. Hij bluft waarschijnlijk. Maar het is angstaanjagend om het niet zeker te weten.

De woorden van de opperbevelhebber zijn belangrijk. Zijn voorbeeld is belangrijk. Mensen luisteren naar hun president.

Erger nog, Trump’s fetisj voor chaos en pijn heeft zich viraal verspreid buiten directe instructies. Chaos en pijn zijn inderdaad twee hoofdthema’s die zijn presidentschap bepalen.

Het lijkt erop dat Trump, een eindeloos jammerende gangster, zonder onderscheid de bullebakpreekstoel uitbuit om voortdurend rond de 55 procent van ons te slepen, terwijl hij samenzweringstheorieën en Fox News-propaganda bewapent om de andere 45 procent in vuur en vlam te zetten. Hij houdt vol dat hij een patriot is, terwijl hij elke Amerikaan veracht die hem niet voldoende loyaal is, van gewone burgers tot overheidsmedewerkers . Sterker nog, hij straft vaak blauwe staten door federale hulp achter te houden. Waarom? Omdat het geen ‘Trump’-staten zijn. Hij weigert te erkennen dat de mensen in New York City, de mensen in San Francisco en de mensen in Puerto Rico net zo Amerikaans zijn als zijn Red Hat-cultisten. Dus als hij in een hoek wordt teruggedrongen en een zondebok nodig heeft, geeft hij zijn medeburgers de schuld – iedereen behalve hijzelf. Vrouwen en mensen van kleur zijn zijn meest voorkomende doelwitten.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De 'fixer' van Epstein die het modellenbureau runde, verdwijnt 'als een geest'

Trumps met de ogen bedekte, met make-up besmeurde gezicht is permanent in onze huiskamers gepropt, bijna de klok rond omdat het voor hem onmogelijk is om de kop op te houden. Ooit. Hij kan zijn brandende gekrijs niet onderdrukken met onverdiend opscheppen – alle hoofdbedreigingen van ‘vuur en woede’ of huilebalkklagen over hoe oneerlijk de wereld is voor hem, de miljardairpresident.

Wanneer Trump uitvoerende orders niet op een onfatsoenlijke manier kwalificeert als zuurverdiende prestaties, zweeft hij wanhopige proefballonnen rond van alles, van nucleaire vernietiging tot bijnamen met uitspraken die in zijn verwrongen noggin een aantal punten zouden moeten scoren. In werkelijkheid komen af als zenuwslopend en destabiliserende schokgolven wanneer uitgegeven als officiële verklaringen door een persoon iemand die hoort te zijn de even keeled leider van de vrije wereld. 

Trouwens, voor degenen onder u die Trump nog steeds steunen: Zou u er ooit mee instemmen om een ​​operatie te ondergaan door een arts die zich gedraagt ​​zoals hij doet, of die net zo ongekwalificeerd is als hij? Zou u toestaan ​​dat de leraren van uw kinderen zich als Trump gedragen? Zou je aan boord gaan van een vliegtuig bestuurd door een Trump-kloon? Als je antwoord ‘nee’ is, waarom zou je Trump dan in vredesnaam zelf de nucleaire codes geven?

Al het gedrag dat we als kinderen hebben geleerd over hoe je eervolle, waarheidsgetrouwe, civiele leden van de samenleving kunt zijn, wordt routinematig geschonden door deze opzichtige, leugenachtige, nouveau-riche oplichter. Trump is een doorlopend voorbeeld van hoe je je niet in het openbaar moet gedragen, vooral terwijl je koestert in de gloed van ‘s werelds helderste schijnwerpers. Donald Trump is een kleine, ijdele, kleine man met een ongefundeerd zelfvertrouwen, die het presidentschap of een andere functie niet verdient, zonder een spottende gastheer van een spelshow die mensen ontslaat. En dat is duidelijk te zien op zijn Twitter-feed en tijdens persgaggles elke verdomde dag.

Daarom was het startpunt voor 2020 er een van spanning en woede – van hulpeloze, onstabiele angst over welke vorm van krampachtige waanzin op de loer ligt in de volgende tweet, wetende de enorme macht die hij bezit, en wetende dat zijn volkomen gebrek aan terughoudendheid bij het uitoefenen van die macht. Ik heb het waarnemen van het presidentschap van Trump vaak vergeleken met te ver achterover leunen in onze stoelen en bijna omvallen. Dat misselijkmakende, opgewonden gevoel van bijna crashen, maar niet helemaal. Dat is de standaardhouding voor een meerderheid van de Amerikanen, nu meer dan ooit.

En toen, onhandig gestapeld bovenop deze gammele Jenga-puzzel, kwam de pandemie, snel gevolgd door 40 miljoen banenverlies en tellen. Dan waren er de studies die aantoonden hoe de incompetentie van de president het dodental had  verergerd . Dat werd gevolgd door spot met gezond verstandmaatregelen zoals sociale afstand – beschouwd als de bevoegdheid van ” politiek correcte ” libtards. Dan, alsof het onrecht en de instabiliteit niet dik genoeg waren, volgde er opnieuw een video-opname van een zwarte man door een agent die een eed had gezworen om iedereen in zijn rechtsgebied te beschermen en te dienen, niet alleen de blanken. Klinkt bekend?

De afgelopen week hebben we met afschuw gekeken hoe Trump’s verdeeldheid en onfatsoenlijkheid de straat op stroomt. We hebben gezien hoe de president, trouw van vorm, obsessief zijn lompe massa in de strijd duwt en meer autoritair geweld aanwakkert, voornamelijk gericht op een ras van Amerikanen die al eeuwenlang onderdrukt, vervolgd, tot slaaf gemaakt en tot zondebok gemaakt zijn door mensen die lijken op Trump.

Als het gaat om deze schijnbaar onontkoombare nationale crisis, met zijn onrust en woede, is een van de belangrijkste boosdoeners de man die een deel van de zondagavond doorbracht in een ondergrondse bunker onder het Witte Huis, anderen beval zijn vuile werk te doen en daarna de eer opeisen. 

Opnieuw zet de president de toon. De moord op George Floyd belandde bovenop een nationaal kruitvat dat overstroomde van explosieve mogelijkheden. Maar in plaats van te gaan zitten en naar verandering te luisteren – in plaats van zijn werk serieus te nemen – kan Trump niet ophouden met het aansteken van brandende lucifers naar de explosieven, omdat hij niet in staat is iets anders te doen. Sorry, mensen met kabelnieuws, hij zal nooit “presidentieel” zijn – niet omdat hij dat niet wil, maar omdat hij geen van de basiswaarden bezit die het bijvoeglijk naamwoord definiëren. 

Met zijn opruiende opmerkingen en herhaalde opscheppen is Trump als een kind dat een mierenboerderij opschudt om te kijken hoe de mieren in paniek raken. Dat is precies wat hij nu doet. Hij komt letterlijk uit de chaos. Sommige mannen, zeggen ze, willen gewoon de wereld zien branden. Het is nauwelijks nieuws om te zien dat chaos hem omringt, of het nu onder zijn staf van het Witte Huis is of onder de miljoenen mensen buiten de versterkte muren van het uitvoerende herenhuis. 

Wanneer de geschiedenis van dit ondraaglijk chaotische jaar wordt geschreven, moet worden vermeld dat Trump de ergste instincten van Amerika – het racisme, het geweld, het egoïsme, het gevoel van recht en meer – heeft verergerd door deze instincten zelf te belichamen, door al zijn giftige gebreken te injecteren in de ziel van Amerika en dit gif te verkopen als ‘grootheid’.

De vraag is nu of het Amerikaanse volk gemotiveerd genoeg is om hem niet alleen in november uit zijn ambt te verwijderen, maar om het te doen op een manier die garandeert dat niemand anders de make-up en haarlak zal oppakken en ermee zal rennen – waardoor zijn erfenis van pijn blijft bestaan , chaos en wrede eigenzinnigheid.Lees ook:  Wetenschappers ontdekken dat Coronavirus een incubatietijd van maximaal 24 dagen heeft en 9 dagen kan overleven op een glad oppervlak

Comments

comments