Nationale opstand tegen de mislukte staat

Nationale opstand tegen de mislukte staat

3 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Om de veranderingen te bereiken die we nodig hebben, moeten mensen op straat blijven en de problemen waarmee we worden geconfronteerd in verband brengen met de vraag naar systemische veranderingen, schrijven Kevin Zeese en Margaret Flowers.

De landelijke opstand veroorzaakt door de moord op George Floyd en andere recente racistisch gemotiveerde gebeurtenissen is een reactie op de mislukte wederzijdse wederzijdse partijdigheid waarin we leven. Het komt te midden van de Covid-19-pandemie en de grootste economische ineenstorting in de VS in meer dan een eeuw. Deze drie crises hebben onevenredige gevolgen gehad voor gekleurde mensen en droegen bij tot raciale ongelijkheid en onrecht op lange termijn.

Black Lives Matter barstte zes jaar geleden los toen een politieagent Mike Brown neerschoot en vermoordde in Ferguson, Missouri. Sindsdien heeft de  politie jaarlijks ongeveer 1.100 mensen vermoord.  De reactie van de regering op alle niveaus op de crisis van politiemoorden bestond vrijwel niet. Terwijl mensen de dood van George Floyd willen wreken, zijn de problemen veel dieper en zijn de benodigde veranderingen veel breder.

Root of Problem Is Failed State

Tijdens de pandemie zijn miljonairs en miljardairs door de regering met miljarden dollars gered,   terwijl werkende mensen een schijntje van $ 1.200 per persoon kregen en een kortdurende verhoging van de werkloosheidsuitkeringen voor de meer dan 40 miljoen mensen die hun baan verloren . Veel werknemers die essentiële diensten verlenen, moesten blijven werken om zichzelf en hun gemeenschappen in gevaar te brengen.

Dringend noodzakelijke gezondheidszorg is voor miljoenen mensen onbereikbaar zonder of een spaarzame ziektekostenverzekering, waardoor mensen thuis sterven of niet naar het ziekenhuis gaan totdat hun ziekte ernstig wordt. Om deze en andere redenen heeft Covid-19 een onevenredige invloed op kleurgemeenschappen   .

Glen Ford van Black Agenda Report  plaatst de massale opstand  in de context van de lange geschiedenis van blanke suprematie die bestaat sinds Afrikanen naar de Verenigde Staten werden gebracht. Chattelslavernij werd afgedwongen door  de vroegste vorm van politiezorg,met de eerste formele slavenpatrouille die in 1704 in de koloniën van Carolina werd gecreëerd. Na de burgeroorlog en een korte periode van wederopbouw waar Afrikaanse mensen konden deelnemen aan het burgerleven, volgde Jim Crow met blanke racisten, vaak gelieerd aan de zuidelijke politie, die terrorisme aanrichtten tegen de Zwarte bevolking door middel van lynchingen en andere middelen. Zwarte mensen werden gearresteerd voor wetten zoals landloperij en vervolgens gestraft omdat ze gedwongen werden te werken met het plukken van katoen of andere banen. Deze nieuwe vorm van slavernij zet zich voort: gevangenen worden gedwongen om voor gevangenissen te werken voor nagenoeg geen loon, worden verhuurd aan gevaarlijke banen zoals vleesverwerking of worden  gebruikt als korst .

De moord op George Floyd maakte mensen woedend die te veel doden hebben gezien als gevolg van politiegeweld. De moord op klaarlichte dag met camerafilms en tientallen getuigen toonde de straffeloosheid van de politie die gewend is niet verantwoordelijk te worden gehouden voor hun geweld. Tijdens de opstand heeft de politie extreem geweld gebruikt en mensen met camera’s en de media tot doelwit gemaakt en zelfs gezegd dat zij het probleem waren.

De oorzaak van het probleem is een mislukte staat die de mensen niet vertegenwoordigt en een diepe geschiedenis heeft van racisme en ongelijkheid die door de huidige crises wordt vergroot. Het niet reageren op deze crises resulteert in een onbestuurbaar land omdat het sociale contract is verbroken.

Wetteloosheid onder de welvaartsklasse, corruptie van politici door campagnes gefinancierd door de rijksten met uitbetaling aan hun kinderen en familieleden heeft de weg geëffend voor het niet respecteren van de wet. Een demonstrant riep uit:  ‘Praat niet met ons over plunderen, jij bent de plunderaars. Je hebt geplunderd door zwarte mensen. Je hebt geplunderd van de indianen. Praat niet met ons over geweld, je hebt ons geweld geleerd. ‘

floyd

“Last Words” -teken bij demonstratie tegen politiegeweld in Washington, DC, 30 mei 2020. (Twitter)

De mislukte staat kan zichzelf niet hervormen

De laatste woorden van George Floyd: ‘Ik kan niet ademen’, herhaalde dezelfde woorden van Eric Garner, die zes jaar geleden werd vermoord door een politieagent uit New York. Hoewel er toen protesten waren, is er niet veel veranderd. Het systeem reageerde niet. 

Falen begint bovenaan. Op alle overheidsniveaus is er jarenlang niets gedaan. The New York Times meldt:  “De administratie heeft de toezichtinspanningen van de politie grotendeels ontmanteld, waardoor het gebruik van federale toestemmingsbesluiten om de lokale politie te herzien, wordt beperkt. De heer Barr heeft gezegd dat gemeenschappen die kritiek uitoefenen op wetshandhaving de politie misschien niet verdienen, en de heer Trump heeft officieren aangemoedigd om niet ‘te aardig’ te zijn in het omgaan met verdachten. ”

Trump goot benzine op het huidige vuur met brandgevaarlijke retoriek met de belofte van ‘plunderen leidt tot schieten’, in navolging van racisten uit het verleden en met de belofte het Amerikaanse leger te sturen als de Democraten de opstand niet kunnen stoppen. Trump heeft het leger alert gemaakt  om zich in te zetten voor burgerprotesten. Hij behoudt de macht door mensen te verdelen; geprezen gewapende demonstranten die eisten dat de economie ondanks de pandemie weer openging en ongewapende demonstranten tegen het politiegeweld “misdadigers” noemden.

Vrijdag sloot het Witte Huis vanwege protesten de veiligheidswaarschuwing af. Trump reageerde door te roepen dat MAGA-demonstranten naar het Witte Huis zouden komen. Ze kwamen niet, maar de  protesten in het Witte Huis  bleven toenemen.

Zowel de Republikeinen als de Democraten zijn verantwoordelijk voor de huidige opstand. Joe Biden heeft zichzelf  vanaf het begin van zijn carrière beschreven als een  ‘law and order’-democraat . Hij was de belangrijkste  architect van de federale massa-opsluiting  van zwarte mensen en hielp honderdduizenden politie met gemilitariseerde uitrusting toe te voegen aan stedelijke gemeenschappen. Hij pleit voor politiebonden die moordende agenten verdedigen. En Biden was  tegen de integratie van scholen.

floyd

Een man staat op een uitgebrande auto terwijl de branden achter hem branden in Minneapolis, 28 mei 2020. (Lorie Shaull, CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons)

Het falen van leiderschap gaat door op staats- en lokaal niveau, met politici die nauw verbonden zijn met de Broederlijke Orde van Politie, die de politie die burgers vermoordt, agressief verdedigt. Elke stad kan verwijzen naar een reeks politiemoorden zonder vervolging of vrijspraak en met weinig veroordelingen. Minneapolis heeft een lange geschiedenis van racegerelateerd politiegeweld. Geweld tegen inheemse volkeren  leidde inderdaad  tot de vorming van de American Indian Movement.  The Intercept vat enkele gevallen samen:

  • In 2015 heeft de politie Jamar Clark, een 24-jarige zwarte man, vermoord. Protesten duurden twee weken, maar leidden niet tot vervolging.
  • In 2016 werd Philando Castile, een 32-jarige zwarte automobilist, gedood  in een buitenwijk van Minneapolis. Er volgde meer dan twee weken protest en twee jaar later werd de officier vrijgesproken.
  • In 2017 benaderde Justine Ruszczyk, een 40-jarige blanke vrouw, een politieauto in Minneapolis om een ​​aanranding te melden. De politieagent Mohamed Noor, die haar neerschoot, werd  veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf en haar familie kreeg een schikking van 20 miljoen dollar.
  • In 2018 lieten beelden van lichaamscamera’s zien dat de politie van Minneapolis Thurman Blevins, een 31-jarige zwarte man, achtervolgde en hem doodschoot. Aanklagers weigerden aanklachten in te dienen tegen de officieren die Blevins hadden vermoord.

Protesten hebben tot enkele veranderingen geleid, maar hebben het probleem niet opgelost. Er is geld uitgegeven aan lichaamscamera’s, die zelden enige impact hebben gehad. Evenzo heeft training over de-escalatie en raciale gevoeligheid weinig verschil gemaakt.

In de afgelopen zes jaar hebben steden de financiering voor politiediensten verhoogd ten koste van gezondheid, onderwijs en andere ondergefinancierde stedelijke programma’s. In plaats van mensen van levensbehoeften te voorzien, vertrouwde de regering op het controleren van verwaarloosde gemeenschappen met een bezettende politie. Een deel van de politie is zelfs opgeleid door de Israëlische bezetters.

Zelfs te midden van een pandemie en een economische ineenstorting, kan de regering mensen geen toegang geven tot gezondheidszorg, hun banen beschermen, hun huur opschorten of de voedselprijzen beheersen. Zoals Rosa Miriam Elizalde  schrijft  in haar vergelijking van de Verenigde Staten met Cuba, is het verschil een kwestie van waarden. De Amerikaanse regering besteedt meer dan 60 procent van het discretionaire budget aan wapens en oorlog. Het mag geen verrassing zijn dat de regering sneller heeft gehandeld om mensen met gemilitariseerde politie, duizenden nationale garde-troepen en uitgaansverboden te onderdrukken dan om hun leven te beschermen toen de pandemie en de recessie begonnen.

Hervorming is niet genoeg

floyd

George Floyd-protest in Columbus, Ohio, 30 mei 2020. (Becker1999, CC BY 2.0, Wikimedia Commons)

Het land moet dieper ingaan op de politie. Gepensioneerde politie grote, Neill Franklin, de directeur van de Law Enforcement Action Partnership  vertelde hij Intercept ,  “We hebben een nieuw paradigma van de politie in de Verenigde Staten. Het moet volledig worden ontmanteld en gereconstrueerd, zonder een beleid hier of daar te veranderen.

De Minneapolis-groep, Reclaim the Block,  schreef een verklaring  waarin de gemeenteraad werd opgeroepen om de politie te ontslaan. Vorige week stelden ze vier eisen aan hun gemeenteraad:

  1. Stem nooit meer om de politiefinanciering te verhogen.
  2. Stel voor en stem voor een verlaging van $ 45 miljoen uit het budget van MPD terwijl de stad reageert op de verwachte Covid-19-tekorten.
  3. Bescherm en breid de huidige investeringen in door de gemeenschap geleide gezondheids- en veiligheidsstrategieën uit.
  4. Alles in het werk stellen om MPD en alle wetshandhavingsinstanties te dwingen onmiddellijk te stoppen met het plegen van geweld tegen leden van de gemeenschap.

Dit is een agenda die logisch is voor steden in het hele land. Een  groeiende beweging  vraagt ​​om de afweer van politiediensten. Het is duidelijk dat de manier om politiegeweld te verminderen is om alternatieve niet-wetshandhavingsbenaderingen voor conflictoplossing, veiligheidsstrategieën en geestelijke gezondheid te financieren, evenals door te investeren in verwaarloosde gemeenschappen. 

Een andere groeiende beweging roept op tot  democratische controle van de gemeenschap door de politie,  waar gemeenschappen een  Civilian Police Accountability Council  (CPAC) kiezen. Het cruciale verschil tussen deze en de civiele politieraad is dat de verantwoordingsraad democratisch wordt gekozen en niet wordt benoemd door de politiechef of politici die een bondgenoot zijn van de politie. Neill Franklin dringt aan op een nationale database van agenten die wegens wangedrag zijn ontslagen, zodat ze niet door andere politiediensten worden aangenomen. 

The New York Times meldt  dat “in 2012 de burgerraad in Minneapolis werd vervangen door een dienst genaamd de Office of Police Conduct Review. Sindsdien zijn er meer dan 2.600 klachten over wangedrag ingediend door leden van het publiek, maar slechts 12 hebben ertoe geleid dat een officier is gedisciplineerd. ” De zwaarste afkeuring was slechts een schorsing van 40 uur. Derek Chauvin, die George Floyd vermoordde, heeft minstens 17 klachten over wangedrag, die geen van zijn loopbaan in de afgelopen twee decennia bij de politie van Minneapolis hebben doen ontsporen.

Chauvin was betrokken bij de dodelijke schietpartij in oktober 2006, toen senator Amy  Klobuchar de  officier van justitie van Minneapolis was. In plaats van Chauvin te vervolgen, stuurde ze de zaak naar een grote jury die weigerde Chauvin aan te klagen. In 2011 was Chauvin betrokken bij een spraakmakende opname van een Indiaan. Hij werd met administratief verlof geplaatst, maar werd opnieuw in dienst genomen toen er geen aanklacht werd ingediend. Als democratische controle van de politie door de gemeenschap bestond, zou Chauvin hoogstwaarschijnlijk zijn verwijderd als politieagent en zou George Floyd nog in leven zijn.

Ondersteuning voor verandering groeit. Buschauffeurs weigerden gearresteerde demonstranten te vervoeren voor de politie in Minneapolis en New York. Payday Report schreef dat de  leiders van de vakbonden in het hele land de leden instrueren om niet samen te werken met de politie bij het arresteren van demonstranten. En universiteiten laten hun contracten met de politie van Minneapolis vallen.

Protesten gaan door in het hele land. Tot dusver heeft escalerend politiegeweld en het gebruik van de Nationale Garde hen niet kunnen stoppen. De regering mag het leger gebruiken, hoewel daar bij wet beperkingen op zijn. Er zullen inspanningen worden geleverd om de protesten van politieke leiders en non-profitorganisaties die de leiding willen overnemen tot bedaren te brengen. Deze moeten worden afgewezen.

Om de veranderingen die we nodig hebben te bereiken, moeten mensen blijven in de straten en sluit de problemen waarmee we geconfronteerd met de vraag naar systematische veranderingen. We zullen elkaar moeten steunen, zoals velen doen, door voedsel te verdelen en medische zorg, gevangenisondersteuning en juridische vertegenwoordiging te bieden. Wij dringen er bij mensen te ontmoeten in vergaderingen om te bespreken wat hun doelen zijn, hun visie op hoe gemeenschappen anders georganiseerd zou kunnen worden en welke acties zij kunnen nemen. We moeten vertrouwen in elkaar opbouwen dat we kunnen samenwerken voor de toekomst die we willen. Zo komen we daar.

Dit artikel komt uit PopularResistance.org .

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments