Zes politieagenten in Atlanta werden dinsdag aangeklaagd na dramatische video

Zes politieagenten in Atlanta werden dinsdag aangeklaagd na dramatische video

3 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Atlanta – Zes politieagenten in Atlanta werden dinsdag aangeklaagd nadat dramatische video toonde dat de autoriteiten twee jonge mensen uit een auto trokken en ze met stun guns neerschoten terwijl ze vastzaten in het verkeer als gevolg van protesten over de dood van George Floyd.

De officier van justitie van Fulton County, Paul Howard, maakte de aanklacht bekend tijdens een persconferentie.

“Ik voel me een beetje veiliger nu deze monsters van de straat zijn en niemand meer kunnen terroriseren”, zegt de 22-jarige Messiah Young, die samen met zijn 20-jarige vriendin uit het voertuig werd gesleept Taniyah Pilgrim.

Het incident op zaterdagavond kreeg voor het eerst aandacht door video online en op lokaal nieuws. Het echtpaar kan het hele jaar door schreeuwen en agenten vragen wat er aan de hand is.

Twee van de agenten werden zondag ontslagen nadat burgemeester Keisha Lance Bottoms en politiechef Erika Shields van Atlanta hadden vastgesteld dat ze buitensporig geweld hadden gebruikt. De andere vier zijn met administratief verlof gesteld, politiewoordvoerder Sgt. John Chafee zei dinsdag in een e-mail.

Pilgrim werd zonder aanklacht vrijgelaten. Howard zei dat Young werd beschuldigd van een poging de officieren te ontlopen, en de burgemeester heeft gezegd dat ze zijn aanklacht laat vallen.

Bodycamera-video van zeven agenten toont de politie die een andere jonge man in hechtenis neemt in een straat in het centrum. De man, die Howard identificeerde als kanselier Meyers, vertelt agenten dat hij niets heeft gedaan.

Young zit op de bestuurdersstoel van een auto die op straat staat en houdt zijn telefoon omhoog, filmt terwijl een agent naderbij komt en het bestuurdersportier open trekt. Young trekt de deur dicht en zegt herhaaldelijk: ‘Ik ga niet dood vandaag.’ Hij dringt er bij de agenten op aan om Meyers vrij te laten en hem in de auto te laten stappen terwijl de donkere sedan een stukje nadert.

De auto loopt vast in het verkeer en agenten rennen naar beide kanten van de auto en roepen bevelen. Een officier gebruikt een Taser op Pilgrim terwijl ze probeert uit de auto te komen en dan trekken agenten haar eruit.

Een andere officier roept naar Young om het raam te openen. Een officier slaat herhaaldelijk met een stok tegen het zijraam van de bestuurder en een andere officier slaagt er uiteindelijk in het te breken.

Terwijl het glas versplintert, gebruikt een agent een Taser op Young en agenten trekken hem uit de auto terwijl agenten roepen: ‘Haal je hand uit je zakken’, en: ‘Hij heeft een pistool. Hij heeft een pistool. Hij heeft een pistool. ‘ Als hij eenmaal uit de auto is en op de grond ligt, bindt de officier de handen van Young achter zijn rug vast en leidt hem weg.

Lees ook:  Trump laat deelnemers aan de campagneverzameling beloven hem niet aan te klagen als ze het coronavirus oplopen

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHoward zei dat er geen pistool is gevonden.

Young had een gebroken arm en een snee die 24 hechtingen nodig had toen hij uit de auto werd getrokken, zei Howard. Young vertelde de onderzoekers van Howard dat een officier die hem na zijn arrestatie wegvoerde hem meer dan tien keer op zijn rug sloeg tijdens het lopen.

‘Ik ben zo blij dat ze verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden’, zei Pilgrim op de persconferentie.

Young en Pilgrim zijn opkomende senioren op historisch zwarte hogescholen in de buurt van het centrum van Atlanta. Young, uit Chicago, studeert bedrijfsmanagement aan Morehouse College. Pilgrim, uit San Antonio, Texas, studeert psychologie aan het Spelman College.

De twee officieren die zondag werden ontslagen – rechercheur Ivory Streeter en rechercheur Mark Gardner – werden beschuldigd van vier anderen.

Streeter wordt beschuldigd van zware mishandeling voor het gebruik van een Taser tegen Young en wordt ook beschuldigd van het richten van een pistool op hem, zeggen arrestatiebevelen.

Gardner wordt beschuldigd van zware mishandeling voor het gebruik van een Taser tegen Pilgrim, zegt een bevelschrift

Lonnie Hood wordt beschuldigd van zware mishandeling tegen zowel Young als Pilgrim voor het gebruik van een Taser tegen beiden, zegt een arrestatiebevel. Hij wordt ook beschuldigd van een eenvoudige batterij omdat hij Pilgrim met geweld uit de auto heeft getrokken en haar op straat heeft gegooid, zegt een bevelschrift.

Lees ook:  Trump gelooft eigenlijk dat hij zichzelf aan Amerika kan verkopen als een COVID-veroverende held

Willie Sauls wordt beschuldigd van zware mishandeling omdat hij een Taser op Pilgrim heeft gericht, zegt een bevelschrift. Hij wordt ook beschuldigd van criminele schade voor het herhaaldelijk raken en beschadigen van het zijraam van de auto, zegt een bevelschrift.

Armon Jones wordt beschuldigd van een verergerde batterij omdat hij Youngs linkerarm pijn heeft gedaan toen hij hem uit de auto sleepte en hem de straat op sloeg, zegt een bevelschrift. Hij is ook belast met het richten van een pistool op Young.

Roland Claud wordt beschuldigd van criminele schade voor het breken van de autoruiten, zegt een bevelschrift.

Alle officieren zijn zwart, behalve Claud, die blank is. Het beëdigde personeel van de politie van Atlanta is ongeveer 61% zwart, volgens cijfers van 2019 die door de afdeling zijn verstrekt.

Howard zegt dat hij een rechter heeft gevraagd een handtekening te stellen van $ 10.000, wat betekent dat ze niets hoeven te betalen tenzij ze niet komen opdagen voor zittingsdata. De belangrijkste redenen daarvoor zijn het beperken van het aantal mensen in de gevangenis van Fulton County tijdens de coronaviruspandemie en omdat het politieagenten zijn, zei Howard.

De agenten is gevraagd zich vrijdag in te leveren, zei hij.Comments

comments