Agents Provocateurs: politie bij protesten in het hele land betrapt op het vernietigen van eigendommen

Agents Provocateurs: politie bij protesten in het hele land betrapt op het vernietigen van eigendommen

4 juni 2020 1 Door Indignatie redactie

De Verenigde Staten staan ​​in brand. Sinds de moord op George Floyd op 26 mei door de politie zijn miljoenen mensen uit protest de straat opgegaan, in botsing met de politie. Minstens 11 mensen zijn omgekomen en duizenden zijn gearresteerd. 15 staten (plus Washington, DC) hebben de Nationale Garde opgeroepen om protesten in meer dan 100 steden te vernietigen.

Geweld is wijdverbreid, vooral in het epicentrum Minneapolis, waar Floyd werd vermoord, met gebouwen die in vlammen opgingen, geplunderde winkels en vernietigde voertuigen.

Hoewel demonstranten ongetwijfeld verantwoordelijk zijn voor een deel van de vernietiging, zijn de wetshandhavers van het land ook meerdere keren betrapt op het saboteren en vernietigen van eigendommen, vermoedelijk in een poging de situatie te escaleren of de protesten in diskrediet te brengen.

In Seattle werd de politie  betrapt op een camera die door de deur van een lokaal doelwit sloeg, schijnbaar ver weg van enig conflict of commotie.

madison @macaronimadi

WAAROM IS SEATTLE POLITIE VERNIETIGENDE EIGENDOM AUB E-MAIL NAAR SPD

vs

In Boston   lijkt video te circuleren dat meerdere politieagenten hun eigen auto vernietigen.

No Title

No Description

In San Bernardino, Californië, beweren demonstranten  dat ze vier uur lang vreedzame demonstraties hebben gehouden totdat de politie arriveerde, waarna het gebied in vlammen opging.

𝚝𝚞𝚛𝚝𝚕𝚎𝚍𝚞𝚌𝚔 ☽ @itsablurrsir
baaaabe. @braaanNicole

De dino staat in brand. GeorgeFloydProtests brandinicole bnicolephotography blm BlackLivesMatter SanBernardino inlandempire California

vs

In Chicago laten afbeeldingen zien hoe een groep politie  een auto zwermt en erop slaat met clubs. Ooggetuigen zeggen dat ze op zoek waren naar plunderaars, maar ze hebben toch het verkeerde voertuig aangevallen.

Kollege Kidd @KollegeKidd

De politie van Chicago slaat autoruiten in van vermoedelijke winkelrovers. Een ooggetuige zegt dat de politie de verkeerde auto heeft

vs

Eerder deze week was er ook de verdachte zaak van de vandaal van Minnesota genaamd ” Umbrella Man “. Video toont de vreemd geklede persoon die methodisch de ramen van een Autozone-winkel inslaat. Umbrella Man werd onmiddellijk geïdentificeerd als Jacob Pederson van de politie van Minneapolis door online speurneuzen en echte kennissen, iets wat de politie heeft ontkend.

Wat echter buiten kijf staat, is dat de politie over de hele wereld gewoonlijk provocateurs van agenten gebruikt om protesten te ondermijnen. Tijdens de G20-protesten in het Verenigd Koninkrijk in 2009 gebruikten de autoriteiten   undercoveragenten om zich in menigten te mengen en bespioneerden hen.

De politie stelt zich ook regelmatig voor als leden van de gemaskerde anarchistische groep Black Bloc, in een poging rellen op te roepen. Tijdens een anti-bezuinigingsdemonstratie in 2016 in Montreal werden agenten  ontmaskerd  en ontvluchtten ze het protest.Lees ook:  'Gerechtigheid moet en zal geschieden:' Joe Biden spreekt zich uit over het neerschieten van Jacob Blake door de politie
Escalerend geweld

Hoewel het niveau waarop de politie zelf eigendommen vernietigt discutabel is, is het niet zo dat ze het geweld bij veel protesten hebben geëscaleerd. In Houston vertrapte een bereden politieagent een vrouwelijke omstander die de andere kant opkeek naar een overigens passief protest. In New York gingen  video’s van meerdere auto’s die door en over tientallen demonstranten reden, viraal.

Pierre G. @pgarapon

Wtf !!! 

vs

Een NYPD-officier viel ook  een terugtrekkende jonge vrouw aan en schreeuwde dat ze een “fucking bitch” was terwijl hij haar op de grond gooide. Ze is met haar verwondingen in het ziekenhuis beland.

Whitney Hu 胡安 行 – #DefundTheNYPD #AbolishPolice @whitney_hu

Update: kreeg haar toestemming met een fuck ja. De agent duwde haar zo hard tegen Barclays en ze wierp zich terug. Ze is klein. Nu zit ze op de eerste hulp na een ernstige aanval. Ik wacht op updates, maar moet buiten wachten vanwege COVID-19. Houd alsjeblieft mijn protestzus in gedachten.

vs

Wetshandhavers in Erie, PA, werden  op de camera betrapt terwijl ze een jong meisje op straat in het gezicht schopten. De reden dat ze volgens demonstranten op straat lag en haar gezicht bedekte, was dat ze door traangas arbeidsongeschikt was.

Denis  @Gramatik

Erie, politieagent PA schopt venijnig een vrouw terwijl ze op de vloer zit en haar gezicht bedekt, dit is krankzinnig

vs

De politie lijkt ook een punt te maken om journalisten aan te vallen. De politie van Denver gooide een verslaggever in een brandend vuur omdat hij te dicht bij hen was gekomen. De politie van Minneapolis schoot freelance verslaggever Linda Tirado in het gezicht en liet haar permanent blind aan één oog. De politie van Minnesota schoot zaterdag ook een Reuters-ploeg neer met rubberen kogels, waarbij de ene in het gezicht werd geslagen, de andere in de arm en in de nek.

Los Angeles Times-  verslaggever Molly Hennessey-Fiske meldde ook dat de politie haar en een groep andere journalisten had aangevallen en traangas op haar had afgevuurd. Een   bemanning van CBS News , helemaal alleen op een rustige parkeerplaats, werd door gewapende agenten beschoten die rubberen kogels op hen afvuurden en hun geluidstechnicus sloegen.

Hoe dan ook, het valt te betwijfelen of er juridische gevolgen zullen zijn voor de politie die bij deze situaties betrokken is, aangezien de rechtshandhaving opereert onder een cultuur van immuniteit van vervolging of zelfs afkeuring.

Derek Chauvin – de moordenaar van Floyd – werd bijvoorbeeld  beschermd  door opeenvolgende openbare aanklagers in Minnesota, ondanks meerdere keren schieten en in één geval burgers doden in uniform. Als de politie vaak wegkomt met moord, is materiële schade waarschijnlijk geen groot probleem.

Feature foto | Een politieagent loopt voor een brandend voertuig, zoals demonstranten op 30 mei 2020 demonstreren in Salt Lake City. Rick Bowmer | AP

 

Lees ook:  De spion die faalde

Alan MacLeod  is Staff Writer voor MintPress News. Na zijn promotie in 2017 publiceerde hij twee boeken:  Bad News From Venezuela: Twenty Years of Fake News and Misreporting  and  Propaganda in the Information Age: Still Manufacturing Consent . Hij heeft ook bijgedragen aan  Fairness and Accuracy in Reporting ,  The Guardian ,  Salon ,  The Grayzone ,  Jacobin Magazine ,  Common Dreams  the  American Herald Tribune  en  The Canary . 

Oorspronkelijk gepubliceerd door Mintpressnews.com

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

Lees ook:  China dreigt met vergelding nadat Trump een order tekent die de voorkeursbehandeling voor Hong Kong beëindigt

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments