De stafchef van het Witte Huis geeft Ivanka Trump “krediet” voor foto-op waar traangas werd gebruikt: rapport

De stafchef van het Witte Huis geeft Ivanka Trump “krediet” voor foto-op waar traangas werd gebruikt: rapport

4 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Ivanka werd gezien terwijl ze de Bijbel vervoerde die haar vader hees als een WWE-kampioensriem in een MaxMara-handtas van $ 1.540

Volgens een nieuw rapport is de wijdverspreide kerkfoto van president Donald Trump bedacht door senior adviseur van het Witte Huis, Ivanka Trump .

De stafchef van het Witte Huis, Mark Meadows, onthulde tijdens een vergadering van hoge staf dat de foto het idee van de eerste dochter was. Terwijl ‘anderen de eer kregen voor de kerkelijke optredens’, zei Meadows dat het Ivanka was die ‘de eer verdiende’, vertelden twee functionarissen aan The New York Times .

Het nieuws kwam nadat een eerder artikel in de New York Times meldde dat het senior adviseur Hope Hicks was die het plan met anderen in het Witte Huis had “uitgebroed” .

Naast een  koor van democraten , werd de gedraaide foto gedraaid door de bisschop die toezicht houdt op de kerk , evangelische leiders zoals Pat Robertson  en zelfs enkele Republikeinse wetgevers  nadat de politie, gesteund door de Nationale Garde, traangas, rubberen kogels en flitsende knallen  losliet. schiet op vreedzame demonstranten  om een ​​pad vrij te maken voor de president.

Trump was naar verluidt “geïrriteerd” nadat uit berichten bleek dat het  naar de bunker van het Witte Huis was gebracht  – hij beweert nu dat hij het alleen maar “inspecteerde”  – aangezien demonstranten vrijdag op 1600 Pennsylvania Ave sloten. Als gevolg hiervan “drong” Ivanka er bij haar vader op aan. om een ​​”meer persoonlijke manier te vinden om taaiheid aan te tonen”, meldde The Times.

Lees ook:  Welkom bij Wereldoorlog 3 - Bid gewoon dat je het kunt overleven

Trump besloot naar de kerk te lopen, die tijdens de protesten door brand was beschadigd, maar een plan om de veiligheidszone buiten het Witte Huis uit te breiden, had vertraging opgelopen. Procureur-generaal William  Barr heeft naar verluidt de federale troepen bevolen de vreedzame demonstranten in het nabijgelegen Lafayette Park te verdrijven, wat leidt tot beelden van autoriteiten die vreedzame demonstranten bestormen terwijl ze  traanopwekkend gas ontketenden, waarvan Trump nu beweert dat het geen ‘traangas’ is.

No Title

No Description

Nadat het park was ontruimd, liepen Trump en overheidsfunctionarissen naar de Sint-Janskerk, zodat hij kon poseren voor een foto met een bijbel.

Trump werd onder meer vergezeld door minister van Defensie Mark Esper, die zichzelf in de knoop heeft gesponnen om zijn deelname weg te verklaren. Esper vertelde dinsdag aan NBC News  dat hij dacht dat hij Trump vergezelde om een ​​vernielde badkamer in het park te bekijken.

‘Ik wist niet waar ik heen ging,’ zei Esper. ‘Ik wilde zien hoeveel schade er werkelijk is gebeurd.’

Een woordvoerder vertelde NBC News later dat Esper wist dat hij naar de kerk zou gaan, maar stond erop dat hij niet wist dat de president het ‘als fotomoment zou gebruiken’.

Ivanka Trump, die ook haar vader vergezelde, werd gezien terwijl ze de Bijbel vervoerde in  een MaxMara-tas van $ 1.540 . Ivanka, het enige lid van de entourage van Trump dat een gezichtsmasker droeg, stond aan de zijlijn toen de foto’s werden gemaakt. 

No Title

No Description

‘De handtas die in haar rechterhand geklemd zat, kondigde aan dat ze niet bleef hangen. Ze was er, maar niet toegewijd – niet om in te leven, niet om de militaristische kracht te tonen, niet om dit spelmanschap, niet om de gruwelen van deze nationale stresstest. , niet voor iets anders dan de Ivanka-heid van haar publieke imago, dat altijd gaat over machts-aangrenzend zijn, ” schreef Robin Givhan van The Washington Post . ‘Ivanka steekt zich koppig in het midden van foto’s en gesprekken waar ze niet thuishoort, maar deze keer bleef ze aan de zijlijn toen het poseren begon.’

Ivanka werd gezien  terwijl hij de Bijbel aan Trump overhandigde , die hij ophief als een WWE-worstelaar die zojuist een kampioensriem had gewonnen . 

Een dag eerder, toen de protesten in het hele land woedden, tweette Ivanka een bijbelvers, wat leidde tot minachting van andere gebruikers van sociale media.

No Title

No Description

‘Dit is letterlijk een fragment uit een bijbelverhaal over bevrijding van een gekke koning’, zei Franklin Leonard, de oprichter van The Black List .

No Title

No Description

Ivanka’s idee voor het fotograferen van kerken kreeg veel meer kritiek na de ongevraagde aanval op vreedzame demonstranten en journalisten, kort nadat Trump zichzelf had uitgeroepen tot “bondgenoot van vreedzame demonstranten”.

Bisschop Mariann Edgar Budde van het bisschoppelijk bisdom Washington, die toezicht houdt op de kerk, zei dat ze “verontwaardigd” was  dat Trump “zonder toestemming” opdook nadat “hij zich gedroeg als een autoritaire dictator” en een “boodschap had afgegeven die in tegenspraak is met de leer van Jezus en de God van gerechtigheid. “

Sommige functionarissen van het Witte Huis uitten privé hun teleurstelling dat de entourage geen enkele persoon van kleur omvatte, aldus The Times.

‘Ik heb me nog nooit zo beschaamd’, vertelde een hoge functionaris van het Witte Huis aan Axios . ‘Ik ben echt oprecht walgelijk. Ik ben misselijk en ze vieren het allemaal. Ze zijn heel erg trots op zichzelf.’

Burgemeester van Washington, Muriel Bowser, bekritiseerde de regering omdat ze zich zou hebben gericht op vreedzame demonstranten voordat de avondklok van de stad zelfs in werking was getreden.

Bisschop Mariann Edgar Budde van het bisschoppelijk bisdom Washington, die toezicht houdt op de kerk, zei dat ze “verontwaardigd” was  dat Trump “zonder toestemming” opdook nadat “hij zich gedroeg als een autoritaire dictator” en een “boodschap had afgegeven die in tegenspraak is met de leer van Jezus en de God van gerechtigheid. “

Sommige functionarissen van het Witte Huis uitten privé hun teleurstelling dat de entourage geen enkele persoon van kleur omvatte, aldus The Times.

‘Ik heb me nog nooit zo beschaamd’, vertelde een hoge functionaris van het Witte Huis aan Axios . ‘Ik ben echt oprecht walgelijk. Ik ben misselijk en ze vieren het allemaal. Ze zijn heel erg trots op zichzelf.’

Burgemeester van Washington, Muriel Bowser, bekritiseerde de regering omdat ze zich zou hebben gericht op vreedzame demonstranten voordat de avondklok van de stad zelfs in werking was getreden.

 

Lees ook:  George Washington's Thanksgiving-proclamatie van 1789 laat zien hoe ver Amerika is gevallen in 2019

Comments

comments