Europees steunpakket: aanzet tot scheuring in de EU

Europees steunpakket: aanzet tot scheuring in de EU

4 juni 2020 1 Door Indignatie redactie

Help! Waar is ons referendum?

Intussen staan de dagbladen en onlinemedia er vol van. De opgelopen spanningen binnen de EU zijn voer voor de Europa correspondenten en de financieel analisten die graag hun opinie geven over de historische ontwikkelingen binnen een verdeeld Europa. Het ene na het andere voorstel wordt gelanceerd om te proberen alle 27-EU-lidstaten op één lijn te krijgen. De sterkste economieën, Duitsland en Frankrijk, hebben een gemeenschappelijk herstelplan van 500 miljard ingediend. Daarnaast presenteert de Europese Commissie(EC) op 27 mei een kostbaar plan om de EU uit het slop te trekken. Zoals bekend zijn een viertal landen het niet eens met het ingediende herstelplan van MA en ME, of MEMA, wat u wilt. MErkel en MAcron hebben makkelijk praten met hun verdeel en heersplannen. Maar of het stemvee van alle verschillende lidstaten er mee eens is wordt niet gevraagd. Help! Waar is ons referendum?

Beloning van Europese Parlementariërs

Gelukkig moet er nog gestemd worden door de parlementen van 27 lidstaten. Zo lijkt het of er nog een democratisch tintje aan zit. Echter waag ik te betwijfelen of de omhoog gevallen parlementsleden van de diverse landen het aandurven om tegen te stemmen. Eenmaal gesetteld in de fluwelen fauteuils van de luxueuze parlementsgebouwen is de teneur meer richting Europa gericht dan naar de vergeten kiezers. Stemgerechtigden die hun stem hebben uitgebracht op EU-kritische politici worden vergeten als men eenmaal in het parlement ingefluisterd krijgt dat ze een politieke carrière in Europa kunnen vergeten als men vasthoudt aan hun anti-EU standpunten. En wie wil er nu niet opklimmen binnen het politieke praathuis en uiteindelijk belanden in het Europees Parlement(EP) met 751 zetels. Een vaste beloning en riante onkostenvergoedingen van het EP. Maandsalaris: € 8.757,70(1 juli 2018). Onbelaste onkostenvergoeding voor algemene uitgaven: € 4.513 per maand. Ook krijgen Europarlementariërs de kosten uitbetaald voor een business class vliegticket, een eerste klas treinticket of € 0,53 kilometervergoeding voor de auto(met een maximum van 1000 kilometer).

Lees ook:  Hugo de Jonge laat weten: winkels en met name horeca kunnen nog LANG NIET OPEN

Belastinggeld naar bodemloze put

De vorstelijke beloningen zijn natuurlijk bedoeld om je solidair op te stellen jegens je broodheer, het EP in Brussel. Je spant je in voor het Europees belang. Niet (meer) voor het landsbelang. Daarvoor zijn de piepeltjes in het parlementje in Den Haag en in die andere Europese residenties. Je werkt mee aan het opstellen van de EU-begroting. Hoe groter de bedragen, hoeveel hoger de beloning. Nu komen er nog wat bedragen bovenop vanwege de coronacrisis. Dat is 500 miljard vanuit het voorgestelde herstelplan van MEMA en nog eens 2.000 miljard extra(!!!) vanuit een voorstel van het EP. Ook bedacht vanwege de coronacrisis. Dat komt dan bovenop de reguliere EU-begroting van een dikke 1.000 miljard. Onvoorstelbare bedragen voor ons burgers. In Brussel wordt werkelijk met biljoenen gesmeten. We moeten niet vergeten dat het gaat om belastinggeld. Deze biljoenen wordt niet eventjes beschikbaar gesteld door de ECB. Die kan alleen monetair stimuleren door op de financiële markten rommelleningen op te kopen. Fiscaal stimuleren doen de overheden van de EU-lidstaten met belastinggelden. Nederland is een netto betaler en daarom verdwijnt Nederlands belastinggeld in een bodemloze EU-pot. Vaak aangeduid als een transferunie.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  "Deal of the Century" - Palestijnen verwerpen het vredesplan van Donald Trump

Collectief bijdragen

Ik hoop dat iedereen snapt dat het bij het opstellen van de EU-begroting om onze eigen belastingcentjes gaat. Er wordt nog altijd vrij luchtig gereageerd op de aangekondigde EU-plannen. De gedachte is dat er solidair wordt bijgedragen en NL is maar een klein polderlandje, dus zal het wel meevallen. Niets is minder waar. Onze netto bijdrage aan Brussel is meer dan menig land ten zuiden van ons. Het wordt gebracht onder het mom van eenheid. Wij zijn rijk en “zij” zijn arm. En daarom moeten we collectief bijdragen vanuit onze algemene middelen. Iedereen met een modaal loon of uitkering waarop netjes de loonbelasting wordt ingehouden betaalt mee aan de EU-begroting. Daar waar de parlementsleden van het EP met biljoenen strooien. Daar waar de verdeel- en heerspolitiek bepaalt welk land subsidies krijgt voor de landbouw en welk land voor wegenaanleg, enzovoort, enzovoort. Kijken we niet naar regeringen van landen als Italië en Griekenland en nog een paar die er een potje van maken als het op begroten aankomt. Een potje zonder deksel en zonder bodem.

“Vrekkige Vier”

Intussen wordt er door de zuidelijke landen flink op het gemoed gespeeld en is de term “vrekkige vier” gelanceerd. Dat zijn Oostenrijk, Nederland, Zweden en Denemarken. Deze negatieve benaming maakt de stemming er niet beter op. Daar worden vooral de eurocratische politici in het EP zenuwachtig van. Bang dat ze scheef worden aangekeken door hun zuidelijke collega’s. Bang dat de stemming in de onderhandelingen er niet beter op wordt. Bang dat langdurige vergaderingen en herhaaldelijk uitstel van de steunverlening tot nog meer schade leidt bij de zuidelijke economieën. Bang dat hierdoor de staatsschuld in die landen onhoudbaar wordt. Een kredietberg die ontspoord is door de enorme spilzucht van de zuidelijke politici. Ik heb het in mijn columns al vaker geroepen dat de coronacrisis de EU nu heel goed uitkomt. Een zogenaamd corona-herstelplan klinkt heel anders dan een verzoek om uitstel te verlenen op aflossingsverplichtingen op de staatsschuld. Zoals ooit met Griekenland was overeen gekomen.

Lees ook:  Waarom Rusland en China samen staan

Grove misleiding

In de periode van de eurocrisis in 2012 tot 2014 was al herhaaldelijk gewaarschuwd voor de staatsschuld van Italië en dat strakke hervormingen een bittere noodzaak zouden zijn om niet hetzelfde probleem te krijgen als met Griekenland, en dan in het tienvoudige. Echter zijn er nog een paar schuldenstaten bijgekomen die hun schuldenberg ver uit de klauw hebben laten lopen. Hoezo EMU-norm van 60 procent? Waarom komen zoveel landen de afspraak over het schuldquotum niet na? Waarom is er nooit opgetreden door Brussel? En waarom zouden wij nu ineens moeten bijdragen onder mom van een gezondheidscrisis? Hier is duidelijk sprake van grove misleiding. Er is geen EU-gezondheidscrisis, er is een EU-geldcrisis. Veroorzaakt door financieel wanbeleid. Ik blijf daarop hameren. Ik weiger daar aan mee te betalen. Waar kan ik mijn lidmaatschap van de EU opzeggen?Comments

comments