De Verenigde Staten uit de hand gelopen: waarom is niet elke burger gealarmeerd?

De Verenigde Staten uit de hand gelopen: waarom is niet elke burger gealarmeerd?

5 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Op het moment van schrijven worden de troepen van de Nationale Garde ingezet in ten minste negenentwintig staten, om de blanke suprematie te behouden en de inspanningen van zwarte, bruine en blanke burgers te verslaan om raciale gelijkheid voor iedereen te bereiken. Bovendien dreigt de grillige en losgeslagen president Donald Trump het Amerikaanse leger in te zetten tegen Amerikaanse burgers.

We zouden kunnen praten over het gebrek aan aandacht van de regering voor de problemen die deze onrust hebben veroorzaakt; deze schrijver heeft dat hier en hier gedaan . Maar wat nu zijn aandacht trekt, is hoe de hypocrisie van de Verenigde Staten eindelijk wordt blootgelegd op een manier die moeilijk te negeren is.

De VS veroordeelt het gebruik van kernwapens, hoewel ze het enige land zijn dat ze ooit heeft gebruikt. De woordvoerders van het woord verkondigen de noodzaak van vrede als het geweld over de hele wereld door het ene land na het andere te bombarderen en het Israëlische geweld tegen de Palestijnen en het Saoedische geweld tegen de Jemenieten te steunen. Ze proclameren steun voor de zelfbeschikking van mensen overal, behalve waar de regeringen te links zijn (zie Venezuela) of Israël niet behagen (zie Palestina en Iran).

Maar nu de president van de Verenigde Staten dreigt Amerikaanse soldaten te sturen om Amerikaanse burgers te onderdrukken, heeft de natie duidelijk laten zien dat ze wordt geleid door een repressieve, autoritaire regering.

Op 1 juni gebruikten leden van de National Guard traangas en rubberen kogels op vreedzame demonstranten in de buurt van de beroemde St. John’s Episcopal Church in Washington DC. Toen de burgers vervolgens hun recht op vreedzame vergadering werd ontzegd, werd de weg vrijgemaakt voor een grote foto: Trump, die voor de kerk stond met een bijbel in zijn hand. Bisschop Mariann Edgar Budde, die toezicht houdt op de kerk, zei dat ze woedend was, erop wijzend dat Trump niet in de kerk bad of op welke manier dan ook het lijden van zoveel mensen in deze tijd erkent. Ze wees ook op de hypocrisie van het gebruik van geweld om voor een christelijke kerk te verschijnen, aangezien het christendom tegengesteld is aan geweld.

Vooruitkijkend staat het land voor een zeer ruige weg. Covid-19 blijft in sommige gebieden groeien en in het najaar wordt een nieuwe golf verwacht. De werkloosheid bereikt het niveau van het Depressietijdperk . Burgerlijke onrust als gevolg van inherent racisme binnen de Amerikaanse regering vertoont weinig tekenen van vermindering. Grote steden zijn onder curfew, met soldaten van de National Guard patrouilleren door de straten.

Waarom is niet elke Amerikaanse burger gealarmeerd? Waarom erkennen ze niet allemaal dat hun ‘glorieuze’ natie vergelijkbaar is met de nieuwe kleren van de keizer? De lezer zal zich herinneren dat sluwe kleermakers deze keizer vertelden dat ze kleding voor hem zouden weven die alleen intelligente mensen konden zien. Pas toen hij naakt door de straat paradeerde, werd deze leugen, als je de woordspeling wilt excuseren, onthuld.

Zijn de mensen van de Verenigde Staten er allemaal van overtuigd geweest dat alleen domme mensen de vermeende grootheid van de natie niet beseffen? Wat is er voor nodig om te beseffen dat ze, net als de keizer in het sprookje, zijn bezeten? Als een schromelijk verkeerde reactie op een pandemie met een hartverscheurend sterftecijfer, extreem hoge werkloosheid, een neerstortende economie, kust-tot-kust burgerlijke onrust en een narcistische, incompetente, onstabiele president hun ogen niet opent, wat dan?

Lees ook:  MILITAIRE VACCINMANDATEN? PENTAGON Koopt 500 miljoen ApiJect-spuiten om IEDERE PERSOON IN Amerika TE INJECTEREN

Men kan zich ook afvragen waarom de regering ervoor kiest de lokale politie een overschot aan militair materieel te geven . Is het nodig, laat staan ​​goed, dat gemeenten in het hele land aanvalsgeweren, nachtkijkers, pantservoertuigen, bajonetten en granaatwerpers hebben? Helaas hebben veel steden deze en andere hardware speciaal gemaakt voor oorlog. De Amerikaanse deskundige op het gebied van hervorming van het strafrecht, Jeremiah Mosteller, heeft gezegd dat sommige wetshandhavers agressiever worden naarmate de wapens waarover zij beschikken krachtiger worden. Zei hij: “Het toegenomen gebruik van militair materieel viel samen met een toenemend gebruik van militaire tactieken, zoals SWAT-teams en no-knock raids.” Toen Michael Brown werd vermoord in Ferguson, Missouri, arriveerde wetshandhavers, gekleed in militaire camouflage, ter plaatse in een gepantserd voertuig met aanvalswapens. Dit heeft de bevolking zeker niet gerustgesteld en de gespannen situatie tot rust gebracht.

Bovendien krijgt de politie in veel staten training van Israël , een van de meest meedogenloze landen ter wereld. Trainingsonderwerpen zijn onder meer grenspolitie en gemeenschaps- en stadspolitie. Activisten die zich verzetten tegen deze training “… wijzen op Israëls duidelijke staat van dienst op het gebied van schendingen van de mensenrechten en staatsgeweld tegen Palestijnen,  gekleurde Joden en Afrikaanse  vluchtelingen .” Aangezien systemisch racisme een ernstig probleem is in de Verenigde Staten, lijkt politietraining door een bekend racistisch regime nauwelijks bevorderlijk voor het oplossen van het probleem.

Laten we samenvatten:

  • De Amerikaanse regering wordt geleid door een onstabiele president.
  • Meer dan 100.000 mensen in de Verenigde Staten zijn overleden als gevolg van een pandemie die door de Amerikaanse regering op grove wijze is behandeld.
  • Sinds de pandemie is begonnen, hebben meer dan 40 miljoen mensen in de VS werkloosheidsuitkeringen aangevraagd.
  • Kust-tot-kust demonstraties gaan door een week nadat weer een weerloze, ongewapende zwarte man werd vermoord door een blanke politieagent.
  • De reactie van de regering op de demonstraties was gewelddadig, in sommige gevallen een bewijs van de wreedheid van het beleid waartegen de massa zich verzet.
  • De politie gebruikt apparatuur tegen Amerikaanse burgers die bedoeld is voor oorlog.
  • Veel politiediensten krijgen training van een regime dat minderheden publiekelijk en zelfs trots discrimineert.

Ondanks dit alles worden de ogen van veel burgers mistig wanneer het volkslied speelt, of ze zien de Amerikaanse vlag in de wind zwaaien. Ze praten over ‘het land van de vrijen en het huis van de dapperen’ alsof dat iets was dat niet op één lijn stond met de kerstman en de tandenfee. Ze verheugen zich wanneer de VS een derdewereldland binnenvallen en eren betaalde Amerikaanse moordenaars alleen omdat ze een uniform dragen.

Dit is een wit voorrecht. Dit leeft in een ivoren toren. Dit negeert het lijden van grote delen van de bevolking, simpelweg omdat machtige blanken dat lijden nooit hoeven te trotseren. En tenzij en totdat het eindigt, zullen onschuldige mensen de onderdrukking blijven ervaren die zozeer deel uitmaakt van de Amerikaanse samenleving.

 

Lees ook:  Democraten en Amerikanen vallen op hun knieën
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  We leven in hysterische tijden: wat Trump's beschuldiging echt betekent
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments