Politie neemt maskers in beslag die bedoeld zijn om antiracistische demonstranten te beschermen tegen COVID-19

Politie neemt maskers in beslag die bedoeld zijn om antiracistische demonstranten te beschermen tegen COVID-19

5 juni 2020 2 Door Indignatie redactie

De maskers met de tekst ‘Stop met het doden van zwarte mensen’ waren bedoeld om de verspreiding van het coronavirus, dat onevenredig veel zwarte Amerikanen heeft getroffen, te onderdrukken.

WASHINGTON – Wetshandhavers hebben honderden stoffen maskers in beslag genomen met de tekst ‘Stop met het doden van zwarte mensen’ en ‘Defund politie’ die een aan Black Lives Matter gelieerde organisatie naar steden in het hele land heeft gestuurd om demonstranten te beschermen tegen de verspreiding van COVID-19, een ziekte die een ongelijkmatige impact heeft gehad op zwarte gemeenschappen.

De Movement for Black Lives (M4BL) besteedde tienduizenden dollars aan de maskers die ze het hele land door hadden willen sturen. De eerste vier dozen, elk met 500 maskers, werden verzonden vanuit Oakland, Californië, en waren bestemd voor Washington, St. Louis, New York City en Minneapolis, waar op 25 mei een blanke politieagent George Floyd, een 46-jarige, vermoordde. oude geboeide zwarte man, die een golf van protesten veroorzaakte in het hele land.

Maar de items verlieten de staat nooit. De trackingnummers van de US Postal Service voor de pakketten geven aan dat ze “in beslag zijn genomen door de politie” en dringen er bij de mailer op aan “contact op te nemen met de US Postal Inspection Service voor meer informatie”.

De US Postal Inspection Service reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van HuffPost om commentaar.

Rene Quinonez van Movement Ink in Oakland, die de afgelopen dagen bij zijn familie was om de maskers te produceren en ze naar het postkantoor bracht, vertelde HuffPost dat de medewerkers op de locatie vanwaar hij de dozen verscheept hem goed kennen.

Lees ook:  Symptomen, Risico's, Bescherming Covid-19 al uit de hand? De belangrijkste reacties op de coronapandemie

‘Ik heb al veel dingen verzonden’, zei hij. ‘Het is een grapje dat ik altijd een heleboel dingen verzend, meestal de volgende dag of twee dagen en een paar belachelijke kosten betaal.’

‘Deze jongens weten dat ik kleding verzend’, zei Quinonez. ‘Er was niets bijzonders.’

Nu vraagt ​​hij zich af of de regering naar hem kijkt of naar de Black Lives Matter-beweging. ‘Ik begrijp het gewoon niet. Het verbaast me echt, ‘zei hij.

“We zijn moe, maar we gaan proberen wat steun te krijgen en erachter te komen hoe we deze maskers kunnen vervangen en hoe we de beweging kunnen ondersteunen,” zei hij. ‘Dit is geen wapen. Het gaat meer om veiligheid. We proberen erachter te komen hoe we onze gemeenschap kunnen beschermen. ‘

https://www.instagram.com/p/CA_ejYMhzPn/?utm_source=ig_embed

Het is niet helemaal duidelijk welke wetshandhavingsinstantie de maskers in beslag heeft genomen of waarom. Maar het ministerie van Justitie, onder leiding van procureur-generaal William Barr, heeft een agressieve houding aangenomen tegen demonstraties en heeft donderdag zijn bezorgdheid geuit over “extremistische agitators” die “de protesten kapen om hun eigen afzonderlijke en gewelddadige agenda na te streven”.

The Movement for Black Lives is een groep van meer dan 150 leiders en organisaties die “verenigd zijn in een radicale visie voor zwarte bevrijding en werken voor rechtvaardigheid, rechtvaardigheid en genezing”. Het begon in december 2014, een paar maanden na de onrust in Ferguson, Missouri, na de moord op Michael Brown door de politie.

Lees ook:  Heeft Trump opzettelijk genocide nagejaagd via zijn "Herd Immunity" -strategie?

“De politie is van kust tot kust in opstand gekomen en heeft demonstranten geslagen en vergast die hebben opgeroepen tot beëindiging van het politiegeweld, met de uitdrukkelijke goedkeuring van president Trump”, zei Chelsea Fuller, een woordvoerder van de Movement for Black Lives, in een verklaring aan HuffPost.

“Nu lijkt het erop dat ze ervoor willen zorgen dat mensen die protesteren vatbaar zijn voor dezelfde dodelijke pandemie waar ze jammerlijk niet in geslaagd zijn te stoppen,” voegde Fuller eraan toe. “De voortdurende bewaking en verstoring van sociale bewegingen onder deze regering is even huiveringwekkend als gevaarlijk. Het moet ronduit worden veroordeeld. ‘

Het hoofd van de federale centra voor ziektebestrijding en -preventie zei donderdag dat demonstranten ‘ sterk moeten overwegen ‘ om getest te worden op het coronavirus en vreesden dat protesten ‘helaas’ zouden kunnen uitmonden in ‘een seeding-gebeurtenis’.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Overheid zet 250 asielzoekende lastpakken op een zwarte lijst: 'We maken ze het leven zuur'

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments