Coronavirus: Draag een masker in het openbaar, het nieuwe advies van de WHO

Coronavirus: Draag een masker in het openbaar, het nieuwe advies van de WHO

6 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op vrijdag haar aanbevelingen voor het gebruik van maskers tijdens de pandemie van het coronavirus verbreed .

Er wordt nu geadviseerd dat in gebieden waar het virus zich verspreidt, mensen stofmaskers moeten dragen wanneer sociale afstand niet mogelijk is, zoals in het openbaar vervoer en in winkels.

Directeur-generaal van de WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus zei dat mensen ouder dan 60 jaar of met onderliggende medische aandoeningen ook maskers moeten dragen in situaties waarin sociale afstand niet kan worden gehandhaafd.

De WIE had eerder aanbevolen dat alleen gezondheidswerkers, mensen met COVID-19 en hun verzorgers medische maskers zouden dragen, waarbij werd gewezen op een wereldwijd tekort aan voorraden.

Tijdens een persconferentie waarin de herziene richtlijnen werden besproken, voegde Tedros eraan toe dat “maskers alleen je niet beschermen tegen COVID-19” en benadrukte hij het belang van handen wassen, sociale afstand nemen en andere strategieën voor infectiepreventie.

De WHO heeft ook haar maskerrichtlijnen uitgebreid om te specificeren dat gezondheidswerkers in gebieden waar het virus zich vrij verspreidt, altijd maskers moeten dragen in medische instellingen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenArtsen die in cardiologie of andere afdelingen werken, zouden bijvoorbeeld medische maskers moeten dragen, zelfs als de faciliteiten geen bekende coronaviruspatiënten hadden.

Maria Van Kerkhove, de technische lead van de WHO op COVID-19, zei dat de bijgewerkte aanbevelingen gebaseerd waren op nieuw onderzoek in opdracht van de VN-gezondheidsdienst.

Andere gezondheidsinstanties, waaronder de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie, bevelen al geruime tijd het dragen van maskers of gezichtsbedekkingen door het grote publiek aan om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

De Britse autoriteiten hebben deze week gezegd dat het dragen van een dekbedekking verplicht zou zijn in metro’s en ander openbaar vervoer, evenals voor alle ziekenhuispersoneel en bezoekers vanaf 15 juni.

April Baller (afgebeeld in de bovenstaande video’s), een WHO-expert op het gebied van infectiecontrole, zei dat het soort maskers dat voor het grote publiek wordt aanbevolen, stoffen of stoffen bekledingen zijn die thuis kunnen worden gemaakt.

Ze zei dat een deel van de reden voor de verbreding van het advies van de WHO over gezichtsmaskers het toenemende bewijs was dat COVID-19 door mensen kan worden verspreid voordat ze symptomen hebben.

De WHO zei eerder dat de overdracht van mensen zonder symptomen niet de belangrijkste oorzaak van de viruspandemie was.

“Wat (de maskers) doen, is dat ze voorkomen dat een persoon die de ziekte daadwerkelijk heeft, deze overdraagt ​​aan iemand anders”, zei Baller.Lees ook:  Corona-corruptie: Amerikaanse senatoren zouden voorwetenschap hebben gebruikt voor beurstransacties

Comments

comments