Experts waarschuwen demonstranten: “Je zou een nieuwe golf van coronavirusinfecties kunnen starten”

Experts waarschuwen demonstranten: “Je zou een nieuwe golf van coronavirusinfecties kunnen starten”

6 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Demonstranten die de reeks van George Floyd-rellen van deze week bijwoonden, lopen het risico COVID-19-infecties op te lopen , hebben de autoriteiten gewaarschuwd.

De aanhoudende demonstraties en rellen, die begonnen in Minneapolis, het grootstedelijk gebied van Minneapolis-Saint Paul, voordat ze zich verspreidden over de Verenigde Staten en andere landen over de hele wereld, hebben duizenden bezoekers getrokken – een feit dat steeds meer zorgen baart voor gezondheidswerkers en de overheid ambtenaren.

“We willen geen mensen die dicht bij elkaar zijn, we willen geen mensen die deze ziekte kunnen krijgen of deze ziekte kunnen verspreiden “, zei burgemeester van New York, Bill de Blasio, en drong er bij demonstranten op aan sociale afstand te houden en draag maskers.

Experts zijn bang voor een tweede golf van infecties

Volgens medische professionals maken de aard van de bijeenkomsten en demonstraties – die vaak de regels voor sociale distantiëring tarten – ze tot een uitstekende plek voor infecties van asymptomatische individuen.

“Ik twijfel er niet aan dat deze broedplaatsen kunnen worden voor dit virus “, zei Michael Mina, een epidemioloog aan de Harvard TH Chan School of Public Health , in een ontmoeting met de media, eraan toevoegend dat het hem niet zou verbazen dat de verhogingen toenamen bij COVID-19-infecties de komende weken. (Verwante: Anti-lockdown-protesten kunnen het coronavirus verspreiden .)

Een historisch precedent voor de gevaren van grote openbare bijeenkomsten vond plaats tijdens het hoogtepunt van de Spaanse grieppandemie van 1918. De stad Philadelphia hield in september 1918 een onverstandige parade van Liberty Loans ter ondersteuning van de obligatierit van het land tijdens de Eerste Wereldoorlog. De bijeenkomst, die meer dan 200.000 mensen bracht – allemaal schouder aan schouder gepropt – veroorzaakte opnieuw  een dodelijke griepepidemie , die vervolgens leidde tot bijna 13.000 doden in de stad.

Ondanks het risico op infectie, kozen mensen zoals Kelli Ann Thomas, een community-organisator, er nog steeds voor om deel te nemen aan de protesten.

‘ Het politiegeweld tegen zwarte mensen – dat is ook een pandemie . Mensen zijn bereid hun leven te riskeren, hun gezondheid te riskeren, solidariteit met zwarte mensen te tonen ‘, zei Thomas in een interview met de  New York Times .

Lees ook:  Trump bracht zijn weekend door om zijn verliezersroutine te versterken

In reactie op de kritiek van de demonstranten hebben verschillende protestleiders er bij de aanwezigen op aangedrongen zich te laten testen op het coronavirus.

Tay Anderson, een protestleider en lid van het schoolbestuur in Denver, heeft bijvoorbeeld op sociale media een oproep gedaan aan demonstranten om samen met hem getest te worden op het coronavirus in het Pepsi Center, een arena die de stad heeft omgebouwd tot een site voor gratis massa testen.

De oproepen van de protestleiders tot het testen van echo-oproepen die eerder waren gedaan door autoriteiten, zoals burgemeester van Atlanta, Keisha Lance Bottoms.

‘Als je gisteravond aan het protesteren was, moet je deze week waarschijnlijk een COVID-test gaan doen ‘, zei Bottoms op een persconferentie, om de demonstranten eraan te herinneren dat ‘er in Amerika nog steeds een pandemie is waarbij zwarte en bruine mensen op hogere aantallen worden gedood. “

Afgezien van testen moedigen autoriteiten de demonstranten ook aan om meer verantwoordelijk en waakzaam te zijn met betrekking tot hun gezondheid bij de protesten die ze bijwonen, in een poging de gevreesde tweede golf van coronavirusinfecties te voorkomen.

Volgens Theodore Long, vice-president van ambulante zorg bij Health + Hospitals, en de leider van de Test and Trace Corps-leider in New York, moeten degenen die de protesten bijwonen, maskers dragen, goede handhygiëne toepassen – en indien mogelijk – sociale afstand afdwingen.

Sommige gezondheidsdeskundigen zeggen echter dat de tweede golf van COVID-19-infecties waarschijnlijk zal plaatsvinden  – met of zonder de huidige golf van protesten.

“Telkens wanneer mensen samen in hetzelfde gebied zijn, bestaat altijd het risico dat respiratoire virussen of andere respiratoire pathogenen, waaronder COVID, van de ene persoon op de andere kunnen worden overgedragen”, Rick Martinello, medisch directeur infectiepreventie voor Yale New Haven Health , eraan toevoegend dat het risico op overdracht al stijgt als gevolg van de heropening van restaurants en andere bedrijven in het hele land.

Op het moment van schrijven heeft de VS 1.831.821 bevestigde COVID-19-infecties en 106.181 sterfgevallen geregistreerd, volgens gegevens van de  Johns Hopkins University .

Bronnen zijn onder meer:

WashingtonTimes.com

TheGuardian.com

USAToday.com

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Het Westen moet worden gedwongen om naar onze stemmen te luisteren

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Een gids voor de meest veelbelovende kandidaten voor coronavirusvaccins over de hele wereld
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments