POLITIESTAAT Valse taxi’s behoren tot de nieuwste tools in het door de NYPD gepleegde rechtsbesluit tegen demonstranten

POLITIESTAAT Valse taxi’s behoren tot de nieuwste tools in het door de NYPD gepleegde rechtsbesluit tegen demonstranten

6 juni 2020 1 Door Indignatie redactie

De NYPD staat bekend om het schenden van burgerrechten, dus het is geen verrassing dat protesten tegen het politiegeweld in de stad hebben geleid tot een gewelddadig optreden van de beste van de stad.

Nieuwe gouverneur van de staat York, Andrew Cuomo, en burgemeester van New York, Bill De Blasio, hebben een uitgaansverbod afgekondigd tot maandag 8 juni als reactie op de aanhoudende protesten die zijn uitgelokt door de moord op de politie van George Floyd in Minneapolis. De nieuwste methode om diegenen die de avondklok breken op te sluiten en te arresteren, lijkt het gebruik te zijn van nepgele taxi’s die eigenlijk politieauto’s zijn.

De video  circuleerde gisteravond van de NYPD die blijkbaar de demonstranten bedroog die naar huis probeerden te gaan door zich voor te doen als taxi’s en ze vervolgens te arresteren omdat ze de avondklok hadden verbroken. De afbeeldingen tonen een man die wordt gearresteerd en achterin het voertuig wordt gezet, bijna een perfecte kopie van de iconische New Yorkse taxi. Uit een verzoek om vrijheid van informatie van journalist Matthew Guariglia uit 2016 bleek  dat de politie van de stad een vloot heeft van ten minste vijf zogenaamde ‘politieauto’s’ en dat de NYPD deze sinds ten minste 2015 gebruikt.

Het in New York gevestigde tijdschrift The Gothamist  stelde een checklist samen  over hoe nep-politietaxi’s te herkennen . Een van de meest in het oog springende informatie is een kenteken dat begint met 2W of 6Y, ontbrekende plastic middenverdelers tussen de bestuurder en de achterbank en losgekoppelde of nep uitziende meters.

THE NYPD IS DISGUISING AS TAXI DRIVERS AND TRICKING PROTESTERS THAT ARE TRYING TO GO HOME!!! SPREAD THIS AND BE SAFE

Law enforcement abuse stories regarding: abuse of power, corruption, and other misfortunes in developing police states. “We cannot expect people to have respect for law and order until we teach respect to those we have entrusted to enforce those laws.” – Hunter S. Thompson

De avondklok is de laatste krachtig gewapende maatregel die autoriteiten hebben genomen om de wijdverbreide protesten tegen de moord op George Floyd door de politie van Minneapolis vorige week te bestrijden. Essentiële werknemers zouden worden vrijgesteld van de nieuwe wet die vereist dat New Yorkers vóór 20.00 uur achter gesloten deuren moeten zitten. Maar in de praktijk is dit niet het geval geweest, waarbij veel voedselbezorgers, journalisten en anderen vastzaten.

Ondertussen, op zaterdag, de NYPD brutalized  32-jarige Afro-Amerikaanse ziekenhuisarbeider Rayne Valentine als hij zijn baan verliet, schoppen en zijn hoofd speelde tot hij lag onbeweeglijk in de foetushouding. Valentine moest terug naar hetzelfde ziekenhuis dat hij net verliet voor behandeling, waarbij zijn collega’s zeven nietjes in zijn hoofd stopten en probeerden het bloeden te stoppen. Valentine suggereerde dat zijn aanvallers mogelijk pas waren gestopt nadat ze zijn bebloede ziekenhuisidentificatie hadden opgemerkt.

Donderdagavond, volgens  een demonstrant, heeft de politie in de Bronx demonstranten in de val gelokt, verminkt en in elkaar geslagen voordat de avondklok zelfs was begonnen, de paniek en terreur zorgden ervoor dat een vrouw voorbarende bevallingen begon. Vorige week verschenen er video’s  van meerdere NYPD-kruisers die stationaire demonstranten ploegen en wegreden in plaats van de gevallenen te helpen. Ondertussen gaf het Federale Bureau voor Gevangenissen woensdag toe  dat Jamel Floyd, een Afro-Amerikaanse, diabetische, astmatische gevangene van een gevangenis in Brooklyn door de autoriteiten was gedood nadat ze hem in zijn cel hadden bespoten.

No Title

No Description

Lees ook:  CNBC: Deelnemers aan de proef met het coronavirusvaccin melden een dagenlange uitputting, koorts en hoofdpijn

Een opgeblazen politie

De buitengewone beelden van NYPD brutaliteit circuleren op het internet heeft geleid tot oproepen  voor de politie te defunded. De gouverneur van de staat New York, Cuomo, bood een milde berisping van de troepenmacht, niet vanwege haar wreedheid, maar omdat zij het particuliere eigendom niet voldoende beschermde. ‘De NYPD en de burgemeester hebben gisteravond hun werk niet gedaan’, zei hij dinsdag. Dit leidde tot verontwaardiging bij de politie en bij burgemeester De Blasio, die volhield  dat hij niet gelooft dat zijn politie betogers heeft geslagen en prees hen om hun “terughoudendheid”. Cuomo verontschuldigde zich later aan de NYPD, wat suggereert dat het verre van duidelijk is wie wie echt controleert. Ondanks de onwankelbare steun van De Blasio, beschouwen NYPD-officieren hem uiterst laag; 88 procent van de politieagenten hebben een “zeer ongunstige” mening over hem, volgens Benevolent Association een Patrolmen’s survey .

Met meer dan 50.000  geüniformeerde officieren, overschaduwt de NYPD de politie van andere steden in zijn omvang. Het heeft ook het dubbele van de politie per hoofd van de bevolking dan steden als Phoenix en Dallas. Het enorme  jaarlijkse budget van $ 6 miljard van de afdeling is groter dan het totale BBP van meer dan 40 landen en eet in de veel kleinere budgetten voor ondergefinancierde essentiële diensten. Tijdens een pandemie heeft Cuomo  het gezondheidsbudget van de staat sterk verlaagd , maar de politie bleef grotendeels onaangetast. En onder De Blasio is zowel het aantal politie als hun budget enorm gestegen . Ongeveer de helft van alle NYPD-officieren woont niet eens in New York City.

Vorige week probeerde de NYPD de buschauffeurs van de stad te dwingen gearresteerde demonstranten te vervoeren vanuit het Barclay Center in Brooklyn. Maar tot het geluid van juichende menigten weigerden de vakbondschauffeurs dit  te doen, terwijl ze uit hun voertuigen stapten. In tegenstelling, in Minneapolis, het epicentrum van de George Floyd protesten, MintPress News  camera’s gefilmd  politie met behulp van zes grote gelede bussen naar grote aantallen politie geruisloos bewegen in oproeruitrusting richting vijfde district van de stad. “Er is een miljoen van hen,” zei MintPress  oprichter MNAR Muhawesh, “ze in super stil kwam. Hun lichten waren allemaal uit, ze zijn klaar om door te marcheren. ‘ Het is echter onwaarschijnlijk dat velen het gebied goed zullen kennen; slechts ongeveer acht procent van de politie in Minneapolis leeft binnen de stadsgrenzen. Misschien had de burgemeester van St. Paul toch gelijk toen hij zei  dat georganiseerde externe agitators verantwoordelijk waren voor het geweld.

Feature foto | Een vrouw op een fiets wordt met geweld gearresteerd door NYPD-agenten voor het overtreden van de avondklok naast het iconische Plaza Hotel op 59th Street, 3 juni 2020, in de wijk New York in Manhattan. John Minchillo | AP

Lees ook:  Indignatie over Black Lives Matter en Corona: ik kan niet ademen

Comments

comments