Protesten VS: Bereid je voor op een gevecht

Protesten VS: Bereid je voor op een gevecht

6 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

‘Als conservatieven ervan overtuigd raken dat ze niet democratisch kunnen winnen, zullen ze het conservatisme niet opgeven. Ze zullen democratie afwijzen. ‘
– David Frum, The Atlantic, januari 2018

“Waarderen [Republikeinen] de democratie in Amerika genoeg om een ​​echte verkiezing door te laten gaan en zichzelf te laten verliezen?” Anne Applebaum van de Atlantische Oceaan poseerde donderdag voor “Morning Joe”. Ze betwijfelt of de partijleiding dat doet dat is anders dan bijna 30 maanden geleden.

Eerder deze week vertelden CIA-analisten aan de Washington Post dat ze ‘verontrustend bekende’ patronen zien in acties van het Witte Huis tegen demonstranten. Als dit een vreemd land was, zouden hun rapporten aan superieuren waarschuwingen zijn :

De scènes zijn verontrustend vertrouwd geweest bij CIA-analisten die gewend zijn aan het monitoren van scènes van maatschappelijke ontrafeling in het buitenland – het masseren van demonstranten, het daaropvolgende hardhandig optreden en de onhandig geënsceneerde vertoningen van kracht door een leider die vastbesloten is om autoriteit te projecteren.

In interviews en berichten op sociale media van de afgelopen dagen hebben huidige en voormalige Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen hun ongenoegen geuit over de gelijkenis tussen de gebeurtenissen thuis en de tekenen van achteruitgang of democratische regressie die ze hebben opgeleid om op te sporen in andere landen

Het toevoegen van die zorgen moet de verdere barricade van het Witte Huis op donderdagochtend zijn, met nog een laag hekwerk rond het complex dat zich uitstrekt tot in de groene ruimtes ten noorden en zuiden.

No Title

No Description

Mark Elliot plaatste twee video’s die de benadering van de huidige bewoner van het Witte Huis om een ​​wandeling buiten het terrein van het Witte Huis te maken, contrasteerden met die van president Barack Obama. Het groen waar Obama vrolijk voorbijgangers van Trump begroette, is afgeschermd.

No Title

No Description

Sue Halpern van de New Yorker maakt zich hardop af hoe en of de verkiezing die Applebaum speculeert dat Republikeinen zouden stelen, zelfs zal plaatsvinden. Tot nu toe hebben we onszelf kunnen vertellen dat als er in november genoeg kiezers komen, geen van de administratieve wreedheden van Donald Trump ertoe doet. Nu weet ze het niet zo zeker :

Een paar weken geleden, toen ik de rechtsgeleerde Rick Hasen vroeg naar een scenario dat toen circuleerde, dat een “legale” manier voor de Trump-regering was om verkiezingen te omzeilen en Trump aan de macht te houden, zei hij dat dit zou leiden tot rellen in de straten. Dat was voordat er rellen op straat ontstonden, wat de Trump-regering de gelegenheid heeft gegeven om Amerikaanse soldaten te mobiliseren om Amerikaanse burgers te controleren, en lokale overheden om gemilitariseerde politiediensten in te zetten die weinig respect hebben getoond voor grondwettelijke rechten terwijl ze rubberen kogels afvuren, inzetten traangas, en vreedzame demonstranten aanvallen en verslaan. Het spookbeeld van geweld op straat, dat de meeste Amerikanen met afschuw vervult, lijkt onze zelfverklaarde ‘president van de openbare orde’ te stimuleren. Het biedt zeker dekking voor meer toezicht en het tegengaan van afwijkende meningen. Op dinsdag,acht staten en het District of Columbia , met veel burgers onder avondklok, zagen we een geheel nieuwe manier om te voorkomen dat burgers gaan stemmen.

Zelfs als Amerikanen in zulke aantallen op Democraten blijken te stemmen dat strategische uitgaansverboden, standaard GOP-kiezersonderdrukkingstactieken of andere middelen om de opkomst te onderdrukken geen grote impact hebben, hebben de acties van de waarnemend president in Washington, DC deze week getelegrafeerd hoe hij en zijn enablers reageren mogelijk op het verliezen van de verkiezingen in november. En je vond deze week lelijk.

Maar de enquête van Trump daalt . Een groeiend koor van gerespecteerde gepensioneerde militaire generaals en admiraals begint alarm te slaan over de autoritaire acties van de regering. Als de trend doorzet, kan de steun van Trump instorten. Daar kunnen we echter niet omheen plannen.

Afgelopen vrijdag heb ik mijn aanvraag voor een afwezige stemming ingediend. De vereisten voor het indienen van de daadwerkelijke stemming in North Carolina worden nu in Raleigh gewijzigd om zich aan te passen aan de pandemie. In staten als de mijne zijn de infecties nog steeds in opkomst. We hebben geen stemming per e-mail en Republikeinse wetgevers willen van de staf van de verkiezingsraad een misdrijf maken om een ​​afwezige stembiljet te sturen naar elke kiezer die geen formeel verzoek indient.

Naast de acties van de Trump-regering om de Amerikaanse postdienst te saboteren, betekent een bezuiniging dat mijn post eerst naar South Carolina gaat om te sorteren voordat hij hier terugkeert. Dit maakt het verzenden van een stembus op het laatste moment riskant. Dus heb ik mijn afwezige stembiljet ingeleverd in een doos bij de lokale verkiezingscommissie. Ik ben van plan mijn stembiljet met de hand af te leveren of af te geven bij een vroeg stembureau als ik ervoor kies om niet persoonlijk te stemmen. Maar ik heb mobiliteit en flexibiliteit die anderen niet hebben.

We moeten “de curve afvlakken” over hoe en wanneer mensen dit najaar stemmen. Breid het stemmen bij afwezigheid zo vroeg mogelijk uit om de druk op persoonlijke stemmethoden te verminderen. COVID-19 betekent dat we verwachten dat we problemen zullen ondervinden met het stembureau. Meer gebruik van stembiljetten bij afwezigheid betekent het verminderen van regels en het risico op infectie voor vroege en verkiezingskiezers. Zie het als een democratische strategische triade.

Oplopen. Als Trump in november nog steeds in het Witte Huis is, zullen we te maken krijgen met een in het nauw gedreven dier dat wanhopig de macht wil vasthouden en toekomstige vervolging wil vermijden (tenminste in NY). Het behoud van deze republiek wordt een strijd. Mogelijk een echte, niet een metaforische. Geen grapje. We kunnen er het beste een goede en strategische van maken. U zult de mensen zijn waar historici over schrijven.

Misschien heb je wel genoeg vrienden om te denken dat het verkiezingsproces hopeloos gebroken en corrupt is. Misschien klagen ze dat de Democraten hen niet een zilveren schaal met kandidaten hebben voorgelegd die op maat zijn gemaakt volgens hun veeleisende specificaties. Daarom weigeren ze hun witte vinylzielen te besmetten door mee te doen.

Stel na de gebeurtenissen in Washington deze week voor dat ze een dodelijke fout zouden kunnen maken.

● ● ● ● ● ● ● ● ●

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments