Racisme: De wereld heeft meer dan ooit de wijsheid van Bobby Kennedy nodig

Racisme: De wereld heeft meer dan ooit de wijsheid van Bobby Kennedy nodig

6 juni 2020 1 Door Indignatie redactie

De branden van vandaag die zich in Amerika hebben verspreid na de moord op George Floyd op de knie van de Minnesota-politieagent Derick Chauvin, hebben Amerika de kans geboden om serieus op zoek te gaan naar de ziel.

Het heeft ook bepaalde Deep State-opportunisten, kleurenrevolutionairen en anarchisme-financierende miljardairs een kans geboden om wat sommigen een ‘Amerikaanse Maidan’ noemen, te ontketenen in de hoop te bereiken wat vier jaar Russiagate niet heeft gedaan.

Het feit dat deze rellen zich hebben voorgedaan op een moment dat Amerika de geest van JFK’s ruimtevisie serieus herleeft, is een ironie die in veel opzichten parallel loopt met het eerdere ‘zwangere moment’ van 1968.

(Voor het geval u niet op de hoogte bent, heeft NASA voor het eerst sinds de dood van het Constellatie-raketprogramma in 2011 op 28 mei officieel bemande ruimtevaartlanceringen nieuw leven ingeblazen, waarbij een nieuw programma is opgezet om terug te keren naar de maan voordat hij naar Mars gaat onder het vastgestelde Artemis-programma) in 2017. In de Artemis-akkoorden van 15 mei wordt het kader geschetst voor internationale samenwerking in de ruimte die nauw aansluit bij soortgelijke toezeggingen van Rusland en China).

In 1968 botsten de zaden van twee tegengestelde toekomsten voor dominantie in Amerika en de wereld in het algemeen. Aan de ene kant landde de mensheid voor het eerst op een ander hemellichaam en de hele wereld koesterde grote hoop op een ruimtegebonden economisch systeem, terwijl aan de andere kant rassenrellen Amerika in de greep hielden terwijl een waanzinnige oorlog in Vietnam uitbrak. een nieuw met antrax gevuld leven dat uiteindelijk meer dan 50.000 jonge Amerikanen en miljoenen Vietnamezen doodt.

In deze dystopische nachtmerrie werden eindeloze sommen geld opgenomen in het American Military Industrial Complex waartegen John Kennedy, Martin Luther King en Robert Kennedy zich verzet hadden verzet.

Geconfronteerd met deze twee toekomsten, kozen de burgers van 1968 slecht en stemden toe om op een pad van waanzin terecht te komen toen de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King werd vervangen door door de FBI gefinancierde radicalen onder Cointel Pro , het Amerikaanse ruimteprogramma werd geatrofieerd met het maanprogramma van Apollo werd gedood in 1973 en de oorlog in Vietnam vernietigde de laatste overblijfselen van patriottisme in de harten van jonge morele Amerikanen.

Gelukkig biedt de studie van het verleden ons meer dan alleen redenen om depressief te zijn door verhalen over moord en falen.

Naast een goed gevoel voor geschiedenis, komen de inzichten die nodig zijn om te voorkomen dat tragische keuzes en impulsen zich in de toekomst herhalen, en met dit feit in gedachten is het belangrijk om het leven van een bepaalde niet-tragische persoonlijkheid in Amerika te observeren die overwonnen heeft zijn angsten om het stadium van de geschiedenis te bereiken, terwijl anderen dat niet zouden doen in een tijd van grote crisis: senator Robert Kennedy (ook bekend als: de man die president had moeten zijn), wiens verjaardag van moord op 5 juni 1968 op ons afkomt .

ROBERT KENNEDY ALS KRACHT IN DE WERELDGESCHIEDENIS

Terwijl hij als procureur-generaal diende – eerst onder leiding van zijn broer John en vervolgens onder Lyndon Johnson (tot 1965), werd het leven van Robert Kennedy altijd bepaald door een sterke toewijding aan vrede, ontwikkeling en samenwerking met rechtvaardigheid voor alle rassen.

Robert legde uit dat hij van plan was mensen in het proces van historische verandering te brengen en sprak in 1961 met de menigten in Apartheid Zuid-Afrika (nadat de regerende regering weigerde hem te ontmoeten):

Weinigen hebben de grootheid om de geschiedenis zelf te buigen, maar ieder van ons kan eraan werken om een ​​klein deel van de gebeurtenissen te veranderen, en in het totaal van al die handelingen zal de geschiedenis van deze generatie worden geschreven. … Het is door talloze daden van moed en overtuiging zoals deze dat de menselijke geschiedenis wordt gevormd.

Elke keer dat een man opkomt voor een ideaal, of handelt om het lot van anderen te verbeteren, of tegen onrecht toeslaat, zendt hij een kleine golf van hoop uit en steekt elkaar over van een miljoen verschillende energiecentra en durf, die rimpelingen bouw een stroom die de machtigste muren van onderdrukking en verzet kan wegvagen.

Nadat hij in 1965 zijn baan als procureur-generaal had opgezegd om senator en later presidentskandidaat te worden, richtte Kennedy zijn energie op het nieuw leven inblazen van het vredeskorps van zijn broer, het aanvallen van de groeiende oorlog in Vietnam, het bestrijden van racisme thuis en het beëindigen van de wanhoop van de armoede in het getto die niemand wilde ernaar kijken.

Halverwege de rellen in Detroit in juli 1967 die resulteerden in 43 doden, 1189 gewonden en 2000 gebouwen werden verwoest, werd Robert gevraagd wat hij zou doen als hij president was. In reactie hierop zei RFK dat hij de media zou dwingen heel Amerika te laten zien hoe het leven in de getto’s er echt uitziet:

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Maak kennis met de schimmige accountants die de belastingen van Trump doen en hem helpen rijker te lijken dan hij is

Laat ze het geluid, het gevoel, de hopeloosheid laten zien en hoe het is om te denken dat je er nooit uitkomt. Laat een zwarte tiener zien, verteld door een of andere radiojingle om op school te blijven, kijkend naar zijn oudere broer – die op school bleef en geen werk had.

Laat de maffia zien die drugs verdrijft; zet een openhartig camerateam in een gettoschool en kijk wat een verrot onderwijssysteem het eigenlijk is. Film een ​​moeder die de hele nacht opblijft om de ratten van haar baby weg te houden … Vraag mensen dan om ernaar te kijken … en ervaar hoe het was om in de meest welvarende samenleving in de geschiedenis te leven – zonder hoop.

Later die zomer begonnen Martin Luther King en Bobby een nauwe samenwerking, waarbij Martin zijn medewerkers vertelde dat de burgerrechtenbeweging Bobby volledig zou steunen in de aanloop naar de verkiezingen van 1968.

Bobby was eerder tussenbeide gekomen in de arrestatie van Martin Luther King in oktober 1960 in Atlanta wegens autorijden met een ongeldig rijbewijs in racistisch gebied. Beide leiders bevorderden de burgerrechten op hun respectieve wegen in de komende jaren, maar hun topsamenwerking begon pas in de zomer van 1967 toen beide mannen hun verzet tegen de oorlog in Vietnam openbaar bekend maakten.

In een interview op Face the Nation in november 1967 gaf Bobby Kennedy een les aan Amerikanen die net zo goed van toepassing zouden kunnen zijn op het door het regime-regime gekke Amerika, door retorisch te vragen:

Hebben we het recht in de Verenigde Staten om te zeggen dat we tienduizenden mensen gaan vermoorden, miljoenen mensen zullen maken, zoals we … vluchtelingen hebben, vrouwen en kinderen vermoorden? Ik vraag me ernstig af of we dat recht hebben … Degenen onder ons die in de Verenigde Staten blijven, we moeten het voelen wanneer we napalm gebruiken, wanneer een dorp wordt vernietigd en burgers worden gedood. Dit is onze verantwoordelijkheid. ‘

De vroegtijdige dood van Martin Luther King op 4 april 1968 resulteerde in een nieuwe golf van stedelijke rassenrellen die Amerika stormenderhand door 120 steden trokken en resulteerden in 39 doden (meestal zwart) en 2600 gewonden. In deze tijden van spanning werden meer dan 75.000 troepen ingezet in de straten van Amerika.

Bobby Kennedy zat in het vliegtuig naar een presidentiële campagnevergadering in Indianapolis toen hij nieuws ontving over de moord op King en kreeg van zowel de politiechef van Indianapolis als zijn eigen personeel het advies om de rally voor zijn eigen veiligheid af te gelasten.

Niet alleen luisterde RFK niet naar dit advies, maar de staatsman ging regelrecht de getto’s van Indianapolis binnen, stond op een flatbed truck en hield een toespraak voor duizenden arme, gebroken hartige Amerikanen die op de rand van een scheermes zaten, terwijl hij het nieuws bracht van King’s dood.

Robert’s woorden kozen ervoor om volledig onbeschermd bij de mensen te blijven en bevatten zoveel krachtige liefde en empathie dat ze de woede en woede van de menigte doorsneden, wat resulteerde in een wonder toen Indianapolis de enige grote stad werd waar geen rellen plaatsvonden. Als je nog niet naar deze toespraak hebt geluisterd, neem dan nu de 6 minuten om dit te doen.

[Een volledige transcript van de speech kan worden gelezen hier – red.]

King’s naaste medewerker Ralph Abernathy rapporteerde aan Arthur Schlesinger:

Ik was zo moedeloos en gefrustreerd bij de dood van King dat ik mezelf serieus moest afvragen: kan dit land worden gered? Ik denk dat het wat ons op de been hield, was dat Bobby Kennedy misschien wat antwoorden voor het land zou bedenken … Ik herinner me dat ik hem vertelde dat hij de kans had om een ​​profeet te zijn. Maar profeten worden neergeschoten. ‘

Inderdaad, slechts een dag na zijn overwinning van de democratische voorverkiezingen in Californië op 4 juni 1968 werd Bobby Kennedy doodgeschoten in het Ambassador-hotel in Los Angeles. Hoewel een jonge Palestijnse man, Sirhan Sirhan genaamd, tot de eenzame scape-geit werd gemaakt, hebben bergen van bewijsmateriaal dat door de jaren heen is verzameld, op een veel duisterder verhaal gewezen. Dergelijk bewijs omvat de bevindingen van de lijkschouwer van RFK, die bewees dat de kogel niet van voren was binnengekomen, maar van dichtbij in de nek.

De wereld van vandaag heeft wanhopig burgers en staatslieden nodig met de wijsheid van figuren als Martin Luther King Jr. en Robert Kennedy als een soortgelijke tragedie zich vandaag niet meer zal voordoen zoals in 1968. In die tijd transplanteerden geheime inlichtingenoperaties King’s Civil Rights Movement met zijn effectief gebruik van burgerlijke maar vreedzame ongehoorzaamheid, met “Nieuw Links”, met gewapende en gewelddadige agenten die bommen maken die organisaties creëren zoals de Weather Underground die bommen (en SOA’s) in heel Amerika bezaaid. Met de opkomst van de drugsminnende anarchisten van nieuw links, die later leidende figuren zouden worden van het hedendaagse sociopathische establishment, werd een nieuwe ethiek gecreëerd op basis van het gelijkstellen van alle aspecten van de westerse beschaving (inclusief het ruimteprogramma, atoomtechnologie,

Dus hier zijn we weer, op de afgrond van een nieuw tijdperk van samenwerking, ruimteverkenning en internationale ontwikkeling versus een door de staat beheerde dystopische wereldorde die Orwell in zijn graf zou doen draaien.

Als zelfs een beetje van de wijsheid uitgedrukt door MLK, JFK of Bobby Kennedy leeft in het hart van Donald Trump en een paar andere wereldleiders, dan zou ik zeggen dat de kans op een mooie toekomst voor de mensheid niet verloren is.Lees ook:  Het IQ van Thierry Baudet zelf

Comments

comments