Gates verwerpt ‘bizarre’ Covid-19-samenzweringstheorieën als zijn impact op de WHO, het wereldwijde gezondheidsbedrijf neemt toe

Gates verwerpt ‘bizarre’ Covid-19-samenzweringstheorieën als zijn impact op de WHO, het wereldwijde gezondheidsbedrijf neemt toe

7 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Bill Gates heeft Covid-19-complottheorieën over hem afgeworpen dat hij mensen via microchips wilde volgen, net zoals hij klaar staat om de grootste donor van de Wereldgezondheidsorganisatie te worden.

“Het is bijna moeilijk om dit spul te ontkennen omdat het zo stom of vreemd is dat het zelfs om het te herhalen geloofwaardigheid geeft,” zei Gates over talloze complottheorieën die om hem heen wervelden sinds de coronaviruscrisis begon en hij een uitgesproken kampioen werd voor een vaccin. De Bill & Melinda Gates Foundation heeft onlangs onlangs 1,6 miljard dollar toegezegd aan de vaccinalliantie-groep Gavi, die het geld zal gebruiken om kinderen in armere landen te immuniseren.

Samenzweringstheorieën die Gates in verband brengen met de oorsprong van Covid-19 of beweren dat hij burgers via microchips wil volgen onder het mom dat ze zijn gevaccineerd tegen het virus, werden vóór mei meer dan een miljoen keer genoemd, volgens Zignal Labs, een media-analysebedrijf.

De theorieën blijven doordraaien op sociale media en uit een peiling van Yahoo News / YouGov van eind vorige maand bleek zelfs dat 28 procent van de respondenten dacht dat Gates het coronavirus wilde gebruiken als excuus om hun informatie bij te houden en op te slaan. Bij Republikeinse respondenten was dat percentage zelfs nog hoger.

Lees ook:  VERPLEGERS, LERAREN, SCHOONMAKERS ENZ. ALS DEZE MENSEN ‘CRUCIAAL’ ZIJN, WAAROM BETALEN WE ZE DAN ZO WEINIG?

‘Ik ben nog nooit betrokken geweest bij iets van het type microchip’, zei Gates, en hij noemde de resultaten van de enquête ‘zorgwekkend’. Hij gaf toe dat “datasystemen” een goed idee zouden zijn om een ​​Covid-19-vaccin te volgen, maar “er zijn geen chips of iets dergelijks.” Gates steunt zijn steun achter een ‘nationaal volgsysteem’.

Zorgen en theorieën over de invloed van Gates zijn alleen maar groter geworden naarmate zijn positie in de wereld is toegenomen. Hij is al de op één na rijkste man ter wereld met een nettowaarde van ongeveer $ 100 miljard en staat op het punt de grootste donor te worden van de Wereldgezondheidsorganisatie, een positie die de Verenigde Staten eerder bekleedde voordat president Donald Trump de banden met de internationale groep verbrak over hun behandeling van de pandemie.

In de afgelopen twee jaar heeft de Bill and Melinda Gates Foundation meer dan 12 procent van het WHO-budget voor haar rekening genomen, wat volgens Devex neerkomt op ongeveer $ 530 miljoen. Daarna volgt de Gavi-alliantie (8,18 procent) die de stichting ook sponsort. De VS gaven in dat tijdsbestek iets meer, met betalingen ter waarde van ongeveer 890 miljoen dollar.

Lawrence Gostin, directeur van het Collaborating Center on National and Global Health Law van de WHO, vertelde Devex dat het potentieel van een particuliere stichting die de grootste donor van de organisatie wordt, ‘transformationeel’ zou kunnen zijn.

“Het zou één rijke filantroop in staat stellen om de wereldwijde gezondheidsagenda te bepalen”, zei hij.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Boris Johnson verschuift COVID-19-schuldspel naar het publiek

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Bill Gates pleit voor nationaal volgsysteem voor coronavirus tijdens Reddit AMA
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments