Bevlekt door racisme, Amerika zal nooit een echte zachte kracht zijn

Bevlekt door racisme, Amerika zal nooit een echte zachte kracht zijn

8 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Het voorbeeld van het hedendaagse Amerika, met zijn verderfelijk en hardnekkig racisme, vermindert haar zachte kracht.

De gruwelijke moord op een ongewapende Afro-Amerikaanse man, George Floyd , eind vorige maand door de politie van Minneapolis en de daaropvolgende demonstraties en rellen in het hele land vormen een grimmige en nauwelijks dwingende achtergrond voor de poging van de Amerikaanse regering om de unieke zachte kracht van Amerika in te zetten. door Iran, China en andere autoritaire staten krachtig te beschuldigen van mishandeling en misbruik van hun burgers.

Lange tijd een verdediger van de mensenrechten in het buitenland, is de stem van Amerika opnieuw tot zwijgen gebracht door zijn eeuwenlange strijd om endemisch racisme te overwinnen, zo pijnlijk duidelijk gemaakt door de moord op Floyd. Het antwoord op de honderden demonstraties in de Verenigde Staten en daarbuiten na de verdere dood van de Floyd-dood bezoedelt een natie die naar verluidt gebaseerd is op de principes van vrije meningsuiting, vergadering en recht op verhaal.

“Grozny Rules” in Amerika?

Misschien wel het meest verschrikkelijk te midden van deze Amerikaanse tragedie was het gedrag van de Amerikaanse president. Donald Trump heeft Amerika’s berichtgeving aan de wereld over kwesties als mensenrechten en democratie verder uitgehold door de gouverneurs van de staat op te roepen de demonstranten te ‘ domineren ‘, van wie de overgrote meerderheid alleen hun rechten uitoefende onder het eerste amendement van de Amerikaanse grondwet.

Bovendien dreigde hij met het uitroepen van actieve militaire troepen in Washington, gaf hij de opdracht aan generaal Chiefs-voorzitter generaal Mark Milley om plannen op te stellen voor de beveiliging van de demonstraties en drong hij er bij de gouverneurs op aan om federale troepenondersteuning in hun staten aan te vragen. Het maakt niet uit dat de federale wet de mobilisatie van de strijdkrachten verbiedt – in tegenstelling tot de Nationale Garde, die onder het gezag staan ​​van de respectievelijke gouverneurs van de staat – behalve onder de meest erbarmelijke omstandigheden zoals natuurrampen, gewelddadige opstand, enz. En de voorzitter van de Joint Stafchefs hebben geen grondwettelijke bevoegdheid – en ook geen expertise – in de nationale rechtshandhaving.

Vreemd genoeg had hij rond dezelfde tijd als de autoritaire opmerkingen van Trump met de Russische president Vladimir Poetin gesproken . Zoals de administratie wil, werd er geen afschrift van de inhoud van het gesprek verstrekt. De woordvoerder van Trump werd gevraagd of de Amerikaanse president Poetin om advies had gevraagd, maar zij pleitte voor onwetendheid over de inhoud van de oproep.

Desalniettemin kan men niet anders dan het verband leggen tussen de harde, onbeleefde en duidelijk ongrondwettelijke opmerkingen van Trump aan de gouverneurs van de staat en de goed gedocumenteerde tactiek van de beruchte sterke man van Rusland. Men hoeft alleen maar naar Grozny , Tsjetsjenië in 1999 en Aleppo , Syrië, in 2017 te kijken. In beide gevallen gebruikte Poetin een overweldigende kracht om de overheersing van zijn vijanden te verdedigen, en bracht hij tegelijkertijd twee steden in evenwicht en doodde hij duizenden onschuldige burgers in het proces. ‘Grozny-regels’ zijn de handelsmerkbenadering van Poetin voor de onderdrukking van elke vermeende uitdaging of bedreiging voor zijn autoriteit.

Donald Trump heeft vaak bewonderend over Poetin gesproken en verdedigde hem zelfs tegen beschuldigingen van inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Gelooft Trump ook dat de Poetin-aanpak van toepassing is op de protesten die in de Verenigde Staten losbarsten? Zo klonk het uit zijn gesprek met gouverneurs, van wie de meesten met afschuw vervuld waren door de opmerkingen van de president.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De schaamte en schande zullen blijven hangen

Als dat het geval is, dan heeft Amerika geen grond om op te staan ​​wanneer het China bekritiseert voor zijn behandeling van demonstranten in Hong Kong, of Iran voor de meedogenloze repressie van demonstranten in het hele land eerder dit jaar, of Soedan vanwege het harde optreden van de regering tegen demonstranten in de vroege stadia van de oproep van haar burgers tot democratie en rechtsstaat vorig jaar.

De vlek van racisme

Amerika is lang trots geweest als de wereldwijde verdediger van vrijheid, mensenrechten, rechtsstaat en democratie. Het gedragsrapport suggereert soms echter dat wat goed is voor anderen, misschien niet thuis van toepassing is.

Geen enkel probleem spreekt zo luider dan Amerika’s tragische geschiedenis van slavernij, Jim Crow-wetten, rassenscheiding en vooroordelen. Ze blijven een donkere vlek op de meest gewaardeerde oprichtingsdocumenten, de Onafhankelijkheidsverklaring en de Grondwet. Beiden spreken over de verheven ambities van de mensheid. Maar de geschiedenis van Amerika onthult de ergste en gemeenste instincten van haar burgers. De behandeling is niet beperkt tot Afro-Amerikanen, hoewel niemand heeft geleden zoals zij. Latino’s, Aziaten, Ieren, Duitsers, Italianen, Joden, Katholieken en meest recentelijk moslims hebben ook het doordringende verraad ervaren van Amerika’s unieke lelijke en verfoeilijke vooroordeel. Er is ook de mishandeling van de inheemse Amerikanen van het land, die de systematische diefstal van hun land zagen door middel van onderhandelde verdragen, om vervolgens al die verdragen te verbreken.

Al deze Amerikanen lijken het recht te hebben om de woorden van een van de meest gerespecteerde oprichters van het land, Thomas Jefferson, aan te grijpen: ‘De boom van vrijheid moet van tijd tot tijd worden ververst met het bloed van patriotten en tirannen … God verbied dat we ooit 20 jaar zonder zo’n opstand zouden moeten zijn. ‘ Maar in plaats van in opstand te komen, hebben ze zich in alle oorlogen, van de Amerikaanse Revolutie, via de twee wereldoorlogen tot aan de meest recente oorlogen in Irak en Afghanistan, heldhaftig bij de zaak van de natie gevoegd – Afro-Amerikanen die in de Revolutie en voortdurende door de burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog, en Japanse Amerikanen en de Native American ” code talkers ” ook in de Tweede Wereldoorlog.

Ze namen de wapens van hun land op voor de waarden die zijn belichaamd in de oprichtingsdocumenten en wetten. Bij thuiskomst waren echter de waarden die ze riskeerden – en vaak verloren – hun leven om te verdedigen, aangetast. De rechten die ze probeerden te bereiken op vreemde grond, werden hen alleen ontzegd .

Lijden aan Amerika’s dualiteit

En toch heeft het land, na de vele raciale stuiptrekkingen in zijn geschiedenis, waaronder de gewelddadige en destructieve jaren zestig, de goedbedoelde wetten, de nobele woorden, het onderwijs en de moderne communicatie uit de 21e eeuw, het kwaad van racisme nog niet van de harten van te veel van zijn burgers. In zijn laatste boek, “Where Do We Go From Here: Chaos or Community?”, Schreef Dr. Martin Luther King Jr. over Amerika’s “dualiteit”, een natie “verscheurd tussen zichzelf – een zelf waarin ze trots de grote principes beleden van democratie en een zelf waarin ze helaas de antithese van democratie beoefende. ”

Die antithese was de onderwerping van Afro-Amerikanen, eerst door slavernij en nu door beperkte rechten en behandeling door te veel wetshandhavingsinstanties als tweederangsburgers – of minder.

Tegenwoordig brengen burgerrechtenleiders, religieuze leiders, opvoeders, rechtsgeleerden, politieke figuren en miljoenen burgers ideeën tot uitdrukking om de ‘erfzonde’ van Amerika te herstellen. Sommigen doen dat met wetenschappelijke schrijf- en ontroerende toespraken; nog veel meer via protestmarsen. Ze moeten worden gehoord en hun gevoelens moeten worden verwerkt in de veranderingen die moeten plaatsvinden in de wetten, het onderwijssysteem, de handel en de politiepraktijken van de natie. Ze moeten vooral worden gehoord en gezien in het gedrag van de hoofdverdediger, de president.

Als die taak serieus wordt opgepakt, wanneer genoeg Amerikanen de waarden die hun land historisch heeft omarmd in hun hart kunnen omarmen, en wanneer Afro-Amerikanen overal in dit land kunnen lopen zonder angst voor hun leven, dan en alleen dan zal het land worden de superkracht van zachte kracht in deze wereld.Lees ook:  De rap radicaliserende complotwappies en hersenloze relschoppers

Comments

comments