Ex-staatssecretaris Powell wil stemmen voor Biden – Trump is woedend

Ex-staatssecretaris Powell wil stemmen voor Biden – Trump is woedend

8 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Republikein en voormalig staatssecretaris Colin Powell heeft zijn steun toegezegd aan de democratische presidentskandidaat Joe Biden.

  • Hij vertelde CNN zondag dat Trump zich terugtrok uit de grondwet en ‘gevaarlijk zou zijn voor onze democratie, gevaarlijk voor ons land’. ‘Hij liegt over dingen en hij komt ermee weg omdat mensen hem niet aansprakelijk stellen’, zei de ex-generaal.
  • Hij kondigde aan dat hij tijdens de presidentsverkiezingen van november op Democraat Biden zou stemmen.

Trump reageert boos en etst terug

De Amerikaanse president Donald Trump verwierp het leiderschap van Powell. Tegelijkertijd beschuldigde Trump de ex-chef-diplomaat van mislukking. ‘In zijn tijd was hij zwak en heeft hij allerlei concessies gedaan – zo erg voor de VS’, schreef Trump laat op zondagavond (lokale tijd) op Twitter .

No Title

No Description

Trump zei dat Powell het ‘nepnieuws CNN’ een ‘ellendig interview’ gaf. Als minister had Powell het ook volkomen mis in zijn verklaringen over massavernietigingswapens. ‘En weet u wat deze fout ons heeft gekost?’, Voegde hij eraan toe. Trump zinspeelde op de Irak-oorlog die Bush in 2003 begon.

De vermeende massavernietigingswapens van de dictator Saddam Hoessein zijn nooit gevonden. Trump beschreef de oorlog in Irak eerder als een vergissing.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Pensioenen: Indexering vanaf 2020 snoeihard nodig

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Novichok, Navalny, Nordstream, onzin
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments