Prominente Republikeinen onthullen dat ze de herverkiezing van Trump niet zullen steunen: rapport

Prominente Republikeinen onthullen dat ze de herverkiezing van Trump niet zullen steunen: rapport

8 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

NYT: Voormalig president George W. Bush, senator Mitt Romney uit Utah en Cindy McCain zullen Trump in 2020 niet onderschrijven

Volgens een rapport van de New York Times maken prominente republikeinen  Donald Trump duidelijk dat hij hun stemmen  of steun niet zal ontvangen als hij zich kandidaat stelt voor herverkiezing – en dat ze zijn vermoedelijke tegenstander Joe Biden kunnen onderschrijven.

Met een conservatieve commentator die schrijft dat sommige GOP-wetgevers aan de muur zien  dat de president niet zal worden herkozen  en zich binnenkort gaan distantiëren van de omstreden president, meldt de Times dat enkelen hun intenties al duidelijk hebben gemaakt dat ze zal de Republikeinse presidentskandidaat van 2020 niet steunen.

Erop wijzend dat veel van de beste Republikeinen in 2016 bij Trump wegbleven en ten onrechte dachten dat hij niet kon winnen, is de macht van de onmacht en het hebben van een Republikein in het Witte Huis nog steeds niet genoeg om hen in 2020 tot nadenken te brengen.

“Het was één ding in 2016 voor toprepublikeinen om een ​​standpunt in te nemen tegen Donald J. Trump als president: hij zou hoe dan ook niet winnen, het denken ging, en er was geen lopende conservatieve regeringsagenda die in gevaar zou komen,” Jonathan Martin van Times schreef. “De campagne voor 2020 is anders: u verzetten tegen de zittende president van uw eigen partij betekent het in gevaar brengen van beleidsprioriteiten, in dit geval het aanstellen van conservatieve rechters, het handhaven van bedrijfsvriendelijke regelgeving en het verlagen van belastingen – en het oplopen van de vulkanische toorn van de heer Trump. “

Met dat in gedachten, legde Martin uit, maken GOP-wetgevers uit het verleden en nog steeds op kantoor bekend dat ze niets te maken willen hebben met de vluchtige Trump.

‘Veel eerder dan ze hadden verwacht, debatteren steeds meer prominente Republikeinen hoe ver ze moeten gaan om te onthullen dat ze zijn herverkiezing niet zullen steunen – of misschien zelfs zullen stemmen op Joseph R. Biden Jr., de vermoedelijke Democratische kandidaat’, “Ze voelen een nieuwe urgentie vanwege de brandgevaarlijke reactie van de heer Trump op de protesten van politiegeweld, bovenop zijn verkeerde behandeling van de pandemie van het coronavirus, volgens mensen die spraken op voorwaarde van anonimiteit om privédiscussies openbaar te maken.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Gaat Nederland weer voor hetzelfde kiezen

Bovenaan de lijst staat de voormalige president George W. Bush, die nog steeds zijn aanhangers heeft binnen de Republikeinse Partij.

‘Voormalig president George W. Bush zal de herverkiezing van meneer Trump niet steunen, en Jeb Bush weet niet zeker hoe hij zal stemmen,’ zeggen mensen die bekend zijn met hun denken. Senator Mitt Romney uit Utah zal de heer niet steunen Trump en beraadslaagt of hij in november opnieuw in zijn vrouw, Ann, zal schrijven of nog een keer zal stemmen ‘, meldt Martin. ‘En Cindy McCain, de weduwe van senator John McCain, zal meneer Biden vrijwel zeker steunen, maar weet niet zeker hoe publiekelijk hij erover moet zijn, omdat een van haar zonen naar het kantoor rent.’

Schrijven: “Voormalige Republikeinse leiders zoals de voormalige Sprekers Paul D. Ryan en John A. Boehner zullen niet zeggen hoe ze zullen stemmen, en sommige Republikeinen die al niet geneigd zijn om de heer Trump te steunen, wegen af ​​of ze verder willen gaan dan het steunen van een derde- partijkandidaat om de heer Biden openlijk te onderschrijven, ‘voegde Martin eraan toe’, de vernietigende kritiek van voormalig minister van Defensie Jim Mattis op de heer Trump en de erkenning deze week door senator Lisa Murkowski uit Alaska dat ze ‘worstelt’ met het al dan niet stemmen voor de zittende president van haar eigen partij hebben het zoeken naar zielen geïntensiveerd, waardoor een aantal functionarissen gedwongen zijn rekening te houden met een handeling die ze al lang hebben vermeden: hardop verklaren dat de heer Trump ongeschikt is voor zijn ambt. “

“De heer Trump won natuurlijk de verkiezingen in 2016, ondanks een parade van republikeinen en gepensioneerde militaire officieren die weigerden hem te steunen. Veel meer huidige door de GOP gekozen functionarissen steunen de heer Trump in het openbaar dan vier jaar geleden. Onder zijn onwankelbare aanhangers zijn Republikeinse leiders zoals Mitch McConnell, de meerderheidsleider van de Senaat, en vroegere vijanden als Senatoren Ted Cruz en Lindsey Graham, “aldus de rapporten, voordat ze een voorbehoud maken.

“Toch zou het een scherpe berisping zijn voor voormalige Trump-regeringsfunctionarissen en bekende Republikeinen om hun eigen vaandeldrager te verslaan. Individueel zullen ze misschien niet veel stemmen uithalen – vooral niet in een tijd van diepe polarisatie. Maar hun collectieve oppositie, of zelfs maar klinkende stilte, zou Trump-sceptische Republikeinen iets van een toestemmingsstructuur kunnen bieden om partijloyaliteit opzij te zetten, ‘legde Martin uit.

Je kunt  hier meer lezen .Lees ook:  Journalist onthult hoe Guardian en New York Times Assange lieten vallen

Comments

comments