De ranglijst van de slimste Amerikaanse presidenten

De ranglijst van de slimste Amerikaanse presidenten

9 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Donald Trump, de 45e president van de Verenigde Staten, beschouwt zichzelf niet alleen slim, maar zelfs een genie. Zijn bewijs: hij was tenslotte uitgegroeid van een zeer succesvolle zakenman tot een televisiester en tot de Amerikaanse president. Maar welke Amerikaanse presidenten waren werkelijk buitengewoon intelligent? Een studie van de gerenommeerde hoogleraar psychologie Dean Keith Simonton levert een interessant resultaat op, waarbij sommige presidenten opvallen, maar vooral één.

Drie jaar geleden waren er discussies over de intelligentie van Donald Trump. De voormalige Amerikaanse staatssecretaris Rex Tillerson zou tijdens een bijeenkomst naar de president hebben verwezen als “idioten” . Trump was beledigd en vroeg Tillerson om een ​​IQ-duel. Dit is natuurlijk nooit gebeurd. Sommigen beschouwen Trump als de minst intelligente president aller tijden, maar IQ-experts geloven dat Trump waarschijnlijk intelligenter is dan zijn bizarre uiterlijk doet vermoeden. Maar welke presidenten beschikten eigenlijk over buitengewone intellectuele capaciteiten? Men lijkt vooral op te vallen.

Volgens een in 2006 gepubliceerd onderzoek door de beroemde professor in de psychologie, Dean Keith Simonton, was John Quincy Adams (1767-1848), de zesde president van de Verenigde Staten, misschien wel de slimste van alle Amerikaanse presidenten. Simonton heeft decennia lang onderwerpen als intelligentie onderzocht en er verschillende boeken over geschreven. In zijn studie uit 2006 , toen George W. Bush fungerend voorzitter was, onderzocht hij 42 van de 43 belangrijkste Amerikaanse presidenten. Resultaat: John Quincy Adams kwam als eerste. Zijn vader John Adams was een van de grondleggers van de Verenigde Staten en van 1789 tot 1797 de eerste vice-president en na George Washington van 1797 tot 1801 de tweede president van de Verenigde Staten.

Op elf- en dertienjarige leeftijd vergezelde John Quincy zijn vader op diplomatieke missies in 1778 en 1780 in Frankrijk en Nederland, en verwierf een uitstekende kennis van het Frans . Hij vergezelde daarom de ambassadeur Francis Dana, die deze taal nauwelijks kende, als privé-secretaris van St. Petersburg in 1781 aan het hof van Catharina de Grote in 1781. Zijn rechtenstudie sloot John Quincy af met 20 jaar aan de Harvard University in Cambridge, en oefende vervolgens rechten uit.

De enige president die de eed niet aflegde in een bijbel of ander religieus boek

Op 27-jarige leeftijd werd Adams benoemd tot ambassadeur in Nederland, later in Portugal en Pruisen, Rusland en Groot-Brittannië. Op zijn dertigste werd hij gekozen in de American Academy of Arts and Sciences. Sinds 1818 was hij ook een verkozen lid van de American Philosophical Society. Van 1817 tot 1825, van 49 tot 57 jaar, was Adam staatssecretaris in het kabinet van president James Monroe.

Op 4 maart 1825 nam Adams op 57-jarige leeftijd het presidentschap over na zich te hebben uitgesproken tegen drie concurrenten, waaronder Andrew Jackson. Toen hij aantrad, was hij de enige president die de eed niet aflegde op een bijbel of religieus boek , maar op de Amerikaanse grondwet. Adams noemde de scheiding van kerk en staat als reden.

Tijdens de ambtsperiode van Adams hebben veel staten de eis van minimale activa om deel te nemen aan verkiezingen opgegeven. Bij de presidentsverkiezingen eind 1828 konden driemaal zoveel kiezers stemmen als in 1824 (hoewel geen vrouwen en geen vrijgelaten slaven); een omstandigheid die de opnieuw opkomende Jackson, die in 1824 slechts een beetje minder was dan Adams, hielp bij zijn verkiezingssucces in 1828.

Vertegenwoordigde de slaven in de Amistad-processen

In tegenstelling tot de meeste Amerikaanse presidenten bleef de 61-jarige John Quincy Adams politiek verschijnen nadat zijn presidentschap in maart 1829 eindigde. Bij de congresverkiezingen van 1830 won hij de verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden . Hij behoorde hiertoe na verschillende herverkiezingen tot aan zijn dood in 1848. Hij was onder meer voorzitter van een economische commissie, de commissie voor Indiase vraagstukken en de buitenlandse commissie.

Lees ook:  Europa heeft zich op verschillende manieren voor het migratie karretje laten spannen

Adams was de enige ex-president die in het Huis van Afgevaardigden werd gekozen en een van de slechts twee die na hun ambtsperiode opnieuw in het Congres werden gekozen. In 1841, halverwege de jaren 70 , vertegenwoordigde hij de slaven van het Spaanse slavenschip La Amistad in de Amistad-processen , die erin waren geslaagd tegen hun onderdrukkers op te staan ​​en in de Verenigde Staten voor het Hooggerechtshof te landen. Hij slaagde erin ervoor te zorgen dat ze niet aan Spanje werden uitgeleverd. , maar konden als vrije mensen terugkeren naar hun vaderland. Adams weigerde ook Texas te annexeren en verzette zich tegen de Mexicaans-Amerikaanse oorlog, die hij zag als een oorlog om de slavernij uit te breiden.

Op 23 februari 1848, iets minder dan 19 jaar na zijn presidentschap, stierf John Quincy Adams op 81-jarige leeftijd. De asteroïde (4372) Quincy, ontdekt op 3 oktober 1984, werd in 1990 naar hem vernoemd. De Adams-gletsjer op Antarctica draagt ​​ook zijn naam. Daarnaast zijn drie provincies in de Verenigde Staten naar hem vernoemd. Adams, die in zijn jeugd de Duitse taal had geleerd, vertaalde later het epische gedicht Oberon van Christoph Martin Wieland in het Engels,  zo goed dat Wieland naar verluidt zeer tevreden was met de vertaling .

De slimste en minst intelligente Amerikaanse presidenten van Washington tot George W. Bush

In de speelfilm Amistad uit 1997 werd John Quincy Adams gespeeld door de grote acteur Anthony Hopkins. Het intelligentiequotiënt van Adam zou volgens Simontons onderzoek 165 tot 175 zijn geweest, zelfs hoger dan dat van Thomas Jefferson, de 3e president van de Verenigde Staten.

Thomas Jefferson (1743-1826) was een van de grondleggers van de Verenigde Staten en de belangrijkste auteur van de Onafhankelijkheidsverklaring van 1776. Van 1797 tot 1801 was hij de tweede Amerikaanse vice-president en van 1801 tot 1809 de derde Amerikaanse president. Jefferson wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke staatstheoretici in de Verenigde Staten.

De intelligentste Amerikaanse presidenten volgens prof. Dean Keith Simonton:

  1. John Quincy Adams (1825-1829): 165 tot 175
  2. Thomas Jefferson (1801-1809): 145 tot 160
  3. John F. Kennedy (1961-1963): 139 tot 160
  4. Bill Clinton (1993-2001): 136 tot 159
  5. James Madison (1809-1817): 120 tot 160

Tot dan toe had het laagste IQ van Washington tot GW Bush:

  • Andrew Johnson (1865-1869): 111 tot 140
  • Zachary Taylor (1849-1850). 111 tot 140
  • George W. Bush (2001-2009): 111 tot 139
  • Warren G. Harding (1921-1923): 108 tot 140
  • James Monroe (1817-1825): 109 tot 139

Het testresultaat van prof. Simonton

iq

Lijst van inlichtingenquota van de Amerikaanse presidenten van Washington tot GW Bush: IU = laagste waarde, II-C = hoogste waarde)

68 procent van de mensen heeft een IQ tussen 85 en 115

De laatste twee presidenten, Barack Obama (2009-2017) en Donald Trump (2017-?) Ontbreken in deze studie uit 2006. Het IQ van Obama zal op de 145 zijn beoordeeld , waarvan hij onder de president bovenaan de lijst staat. zou moeten. Waar Trump hier moet worden ingedeeld, is niet bekend.

De IQ-schaal wordt meestal gemeten zodat het gemiddelde van de vergelijkingsgroep precies 100 is en volgens de normale verdeling heeft ongeveer 68 procent van de mensen in deze referentiegroep een IQ van 85 tot 115. Ca. 16 procent is onder de 85 en ongeveer 16 procent is boven de 115. Dat betekent dat alle vorige Amerikaanse presidenten duidelijk in de top zes van de bevolking zaten.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  WTF: St. Louis Echtpaar dat geweren richtte op Black Lives Matter-demonstranten gaan congresrede houden bij de Republikeinse Nationale Conventie

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Italië was TWEEMAAL de supermacht ter wereld. Ze hebben het beide keren verpest
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments