Is Amerika zich aan het voorbereiden voor oorlog

Is Amerika zich aan het voorbereiden voor oorlog

9 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Op 1 juni meldde de US Air Force Times dat twee B-1B Lancer-atoombommenwerpers in South Dakota zojuist een ‘lange-afstands trainingsvlucht’ naar de Zwarte Zee hadden voltooid, waarbij ze manoeuvres uitvoerden om te oefenen met ‘een lange-afstand raket ontworpen om vijandelijke schepen te richten en te vernietigen. ” Deze inzet was “vooral belangrijk om B-1-bemanningen voor te bereiden om nieuwe en opkomende bedreigingen het hoofd te bieden en om klaar te zijn voor een conflict tegen een grote mogendheid, zoals uiteengezet in de Nationale Defensiestrategie van het Pentagon.”

De Zwarte Zee-missie vond plaats kort nadat een Amerikaans-Britse marinetaskforce vijf dagen lang “maritieme veiligheidsoperaties” had uitgevoerd in de Barentszee. Ze werden ondersteund door twee elektronische oorlogsvliegtuigen, een Navy P-8A Poseidon en een Air Force RC-135. US Naval Forces Europe kondigde aan dat de oorlogsschepen de manoeuvres hielden ‘om de vrijheid van navigatie te waarborgen en naadloze integratie tussen bondgenoten te demonstreren’. De commandant van de Amerikaanse 6e vloot verklaarde : “In deze uitdagende tijden is het belangrijker dan ooit dat we onze gestage drumslag van operaties in het hele Europese theater behouden.”

De noordelijke vloot van Rusland heeft zijn hoofdkantoor aan de Barentszee, die binnen de poolcirkel ligt, en het is niet toevallig dat “Rusland de langste kustlijn van de Noordpool heeft en ongeveer een kwart van zijn BBP haalt uit activiteiten in de regio.” Er is nooit een incident geweest waarbij de vrijheid van navigatie door Rusland werd bedreigd, en het is in het belang van Rusland – en zelfs in het belang van de wereld – dat de regio rustig blijft.

Vervolgens werd opgemerkt dat op 3 juni vier Amerikaanse luchtmacht B-52-atoombommenwerpers een missie uitvoerden waarbij “Ze over de Noordelijke IJszee en de Laptev-zee vlogen, voor de noordkust van Siberië.” De bevelhebber van de Amerikaanse luchtmacht in Europa, generaal Harrigian, verklaarde dat het Noordpoolgebied “een strategische regio is met een groeiend geopolitiek en mondiaal belang, en deze Bomber Task Force-missies tonen onze toewijding aan onze partners en bondgenoten en ons vermogen om af te schrikken, te verzekeren, en samen verdedigen in een steeds complexere omgeving. De integratie van onze bommenwerpers in heel Europa en het noordpoolgebied is essentieel om de regionale veiligheid te verbeteren. ”

Van 7-16 juni heeft de militaire alliantie tussen de VS en de NAVO 29 oorlogsschepen en 29 vliegtuigen voor staking, ondersteuning en elektronische oorlogsvoering ingezet in BALTOPS 2020, de manoeuvres van de Baltische operaties die tot taak hebben “internationale vastberadenheid te tonen om de stabiliteit te waarborgen en zo nodig te verdedigen”, het Oostzeegebied. ” Er zijn geen enkele vorm van incidenten geweest in de Oostzee en de enige bedreiging voor de stabiliteit is het toenemende aantal militaire oefeningen en operaties van de VS en de NAVO die zo provocerend worden uitgevoerd in de regio.

Het beeld komt naar voren van een steeds sneller tempo van dreigende implementaties rond de grenzen van Rusland door gevechtsvliegtuigen en schepen van het Pentagon, die van plan zijn zijn wereldwijde militaire aanwezigheid uit te breiden.

Op 1 juni, tijdens de wijdverbreide protestdemonstraties in de VS, het hoofd van het Pentagon, Mark Esper, verklaarde dat het Amerikaanse leger was “in volledige steun” van de rechtshandhaving autoriteiten en in een telefoonverbinding met president Trump en gouverneurs was nadrukkelijk dat “hoe sneller je de strijdruimte domineert en domineert, hoe sneller dit verdwijnt en we weer normaal kunnen worden.” De ‘battlespace’ in Pentagon-speak betekent het gebied waarin strijdkrachten opereren tegen de vijand, en Esper verwees naar gebieden waar Amerikaanse burgers protesteerden tegen het beleid van hun regering.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Nu beloven de Iraniërs meer militaire actie tegen Amerikaanse troepen, en dat zou zeker de derde wereldoorlog beginnen

Terwijl Trump met de gouverneurs sprak, vertelde hij hen dat generaal Mark Milley, de voorzitter van de gezamenlijke stafchefs en de hoge militaire figuur van het land, “de leiding had” over operaties tegen demonstranten, en hij benadrukte dat de gouverneurs “moeten domineren” . Als je niet domineert, verspil je je tijd. Ze zullen over je heen rennen, je ziet eruit als een stel eikels. Je moet domineren … ‘

In zijn toespraak tot de natie vanuit de Rozentuin in het Witte Huis op dezelfde dag zei Trump dat hij “duizenden en duizenden zwaarbewapende soldaten, militairen en wetshandhavers stuurde om de rellen te stoppen”, en net zoals de Het Pentagon krijgt van president Trump de opdracht het Amerikaanse volk te “domineren”, dus zet het strijdkrachten over de hele wereld in om te proberen de lucht en de wateren rond Rusland en China te domineren.

Terwijl het Pentagon oorlogsschepen en gevechtsvliegtuigen aan het inzetten was in de slagvelden van het Noordpoolgebied en de Oostzee en de Zwarte Zee, was het zijn confrontatiebeleid met betrekking tot China niet vergeten. De geleide raketvernietiger USS Mustin werd op 28 mei naar de Zuid-Chinese Zee gestuurd , na een overvlucht van het gebied twee dagen eerder door nog twee B-1B Lancer-bommenwerpers in een missie die door Pacific Air Forces Command was aangekondigd om de lucht te demonstreren Het vermogen van Force om te opereren waar het internationaal recht het toelaat, op het tijdstip en het tempo van onze keuze. “

De aankondiging van de Amerikaanse marine met betrekking tot de operaties van de USS Mustin is dat haar beleid in de regio ‘niet anders is dan dat van enig ander gebied ter wereld waar het internationale zeerecht, zoals weergegeven in het Zeerechtverdrag van 1982, bepaalde rechten biedt en vrijheden en ander wettig gebruik van de zee voor alle naties. De internationale gemeenschap heeft een blijvende rol bij het behoud van de vrijheid van de zee, wat cruciaal is voor de wereldwijde veiligheid, stabiliteit en welvaart. “

Helemaal zo. Maar China heeft nooit enige inmenging gehad in de doorvaart van een buitenlands koopvaardijschip door de Zuid-Chinese Zee, en dat zal er ook nooit zijn, omdat het een essentiële economische zeeweg is voor de Chinese handel .

De beweringen van kuststaten met betrekking tot soevereiniteit over eilandketens in de Chinese Zee hebben niets te maken met de Verenigde Staten, en het meest absurde kenmerk van Washington’s oorlogszuchtige standpunt is de voortdurende verwijzing naar het VN-Zeerechtverdrag – simpelweg omdat de De Verenigde Staten weigeren het verdrag te ratificeren . Het is geen partij bij de internationale overeenkomst inzake het zeerecht, maar gebruikt het om de uitbreiding van de strijdruimte te rechtvaardigen door provocerende overvluchten en zee-confrontaties uit te voeren. Vervolgens, om alles af te sluiten, stuurde Washington op 1 juni een brief aan de secretaris-generaal van de VN “Protesting onwettige maritieme claims van China”, en waarin staat dat de VS deze afwijst omdat ze “niet in overeenstemming zijn met het internationaal recht zoals weergegeven in het Law of the Sea-verdrag van 1982”.

Tegelijkertijd verklaarde president Trump op 1 juni aan Amerikaanse burgers dat hij “uw president van de openbare orde” is, terwijl de New York Times de kop luidde dat “Twin Crises and Surging Anger Convulse US”. Er heerst verwoede verwarring in Washington, waar de federale regering blijk heeft gegeven van incompetentie bij het aanpakken van zowel de pandemie als de burgerlijke onrust, die op een niveau is dat dertig jaar lang niet is gezien. Ondanks de gewelddadige chaos die de natie omhult en de aanhoudende medische noodsituatie, blijft het Pentagon streven naar een sterke stijgingverder in confrontatie met China en Rusland. De strijdruimte wordt groter en de kans op conflicten neemt toe. Het is moeilijk te geloven dat dit is wat het Amerikaanse volk wil dat alleen in rust wil leven – wat ze nooit in een strijdruimte zullen ervaren.Lees ook:  Als u denkt dat de coronavirusvergrendeling erger is dan de ziekte, begrijpt u de ziekte niet

Comments

comments