‘Dit is het probleem’, zeggen critici terwijl de politie-unie ontslagen officieren werft voor nieuwe banen in Florida

‘Dit is het probleem’, zeggen critici terwijl de politie-unie ontslagen officieren werft voor nieuwe banen in Florida

10 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De belofte van een politieorganisatie in Florida om officieren in de Verenigde Staten in te huren die worden ontslagen of die hun baan opzeggen tijdens de landelijke opstand over politiegeweld, werd dinsdag door critici afgewezen als een aanwijzing voor een giftige wetshandhavingsgemeenschap die ernstig wangedrag beloont.

De Brevard County Fraternal Order of Police (FOP) plaatste zaterdag twee berichten op Facebook waarin agenten in Buffalo, New York werden aangespoord; Atlanta; en Minneapolis om te overwegen om nieuwe banen te vinden in Florida, waar de vakbond beweerde dat ze niet te maken zouden krijgen met zogenaamd ‘ruggengraat leiderschap’.

tweet

De berichten waren duidelijke verwijzingen naar incidenten in de drie steden tijdens de recente protesten over de moord en het racistische onrecht van George Floyd. 

In Buffalo namen 57 agenten ontslag uit protest nadat twee van hun collega’s waren geschorst omdat ze een 75-jarige man tijdens een demonstratie krachtig hadden geduwd en vervolgens langs hem liepen terwijl zijn hoofd op het trottoir begon te bloeden. 

De officieren zeiden dat hun massale ontslag het gevolg was van bezorgdheid dat hun vakbond in dergelijke gevallen de officieren niet “wettelijk zou steunen”. Ze beweerden dat ze niet waren afgetreden ter ondersteuning van de twee officieren, die waren beschuldigd van een misdrijf, maar veel Buffalo-officieren kwamen zaterdag opdagen bij een gerechtsgebouw om de mannen te ondersteunen toen ze werden aangeklaagd.

De FOP van Brevard County spoorde ook leden van de zogenaamde “Atlanta Six” aan – zes officieren die werden gearresteerd, waaronder vijf die werden beschuldigd van misdrijven nadat ze vorige week tijdens een protest een zwart stel uit hun auto hadden gesleept.

‘We hebben je rug!’ schreef de vakbond aan de politie van Buffalo en Atlanta.

“Precies wat we allemaal nodig hebben”, tweette tv-producent Lou DiBella. ‘Systemisch racisme in actie.’

No Title

No Description

Talrijke recente studies hebben aangetoond hoe politieagenten die verantwoordelijk worden gehouden voor wangedrag, waaronder het verwonden of doden van burgers, vaak kort daarna weer worden aangenomen door hun eigen afdeling of door afdelingen in andere steden en dorpen.

The Washington Post onthulde in 2017 dat 450 van de bijna 1.900 officieren die sinds 2006 door de grootste afdelingen van het land zijn ontslagen, zijn hersteld na juridische beroepen die door politiebonden waren vereist. 

Een rapport in de Yale Law Journal in april wees uit dat eerder gemiddeld 1.100 officieren die elk jaar in Florida werken eerder zijn ontslagen. Officieren die hun baan verliezen, gaan bij agentschappen met minder middelen over op kleurgemeenschappen. 

De FOP van Brevard County deed ook een beroep op officieren in Minneapolis, waar een vetorecht meerderheid in de gemeenteraad afgelopen weekend stemde om de politie te vervangen door ‘een holistisch model van openbare veiligheid’. De stemming kwam minder dan twee weken na de moord op Floyd.

“We zullen onze wetshandhavingsinstanties niet ontbinden of toegeven”, schreef de FOP van Brevard County. 

politie

De afdeling van de sheriff van Brevard County zei dat de posten niet overeenstemmen met de standpunten van de wetshandhavers van de provincie en dat de FOP niet in staat is om officieren te rekruteren. 

Maar critici op sociale media zeiden dat de berichten een politiecultuur weerspiegelden waarin agenten – en de huidige politiemethoden – ten koste van alles worden beschermd. 

“Dit is het probleem”,  twitterde ESPN- verslaggever Sarah Spain.

No Title

No Description

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments