‘Je verlaat nu de VS’: Capitol Hill Autonomous Zone Verklaard in Seattle

‘Je verlaat nu de VS’: Capitol Hill Autonomous Zone Verklaard in Seattle

10 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Demonstranten in Seattle , Washington, riepen een regio uit die het East Precinct omvat als de “Capitol Hill Autonomous Zone” nadat de politie van Seattle en de nationale garde de regio hadden verlaten. Het Precinct-gebouw lijkt leeg, meldde Capitol Hill Seattle Blog , en nu is de regio van zes blokken ‘autonoom’ verklaard met borden op barricades met de tekst: ‘Je verlaat nu de VS.’ Dit is geen legale regio of erkend door een regering. Het is een onofficiële naam die wordt gegeven door demonstranten die hebben gezworen de regio vreedzaam te houden. Lees verder om foto’s, kaarten van de regio te zien en meer te leren over de Capitol Hill Autonomous Zone (kortweg CHAZ.)

Een teken op een van de blokkades zegt: ‘Je verlaat nu de VS’

No Title

No Description

De autonome zone Capitol Hill is geen legale regio, maar het is de informele naam van een gebied van ongeveer zes blokken in Seattle dat demonstranten konden overnemen nadat de politie de regio had verlaten. Het omvat de East Precinct. Een bord op een van de blokkades als je het gebied binnenkomt, luidt: “Je verlaat nu de VS.” Een ander bord luidt: “Capitol Hill Autonomous Zone.” U kunt de borden op een van de blokkades boven en onder zien.

No Title

No Description

De Zone is onofficieel gecreëerd nadat de politie hun blokkade van het East Precinct had opgegeven, meldde Capitol Hill Seattle . Bij het vertrek van de politie kregen mensen te horen dat ze vrij waren om in de buurt te blijven en te protesteren. De terugtrekking van de wetshandhaving was voor velen een verrassing. Muzikanten, activisten, dichters en vele anderen komen nu samen in de regio.

Op Twitter schreef CodePink: “Zonder de politie is de zone veranderd in een vredig George Floyd-monument vol kunst, positiviteit en liefde.”

No Title

No Description

De eerste filmavond is al gehouden in de Zone.

No Title

No Description

Hier zijn meer foto’s:

No Title

No Description

In een tweet zei burgemeester Jenny Durkan dat er ongeveer 500 woonhuizen in de regio zijn.

Sommige van de huidige buren en voormalige buren hebben getweet dat ze enthousiast zijn over de Zone.

No Title

No Description

No Title

No Description

No Title

No Description

Op Reddit hebben sommigen gezegd dat CHAZ op een bepaalde manier meer sociale media-meming is, maar zeker een bezoek waard. Redditor OlinOfThePeople schreef: “Het is hetzelfde gebied waar al 12 dagen wordt geprotesteerd. Het enige verschil is dat er geen zwerm agenten is die ‘s nachts traangas invallen. Al deze CHAZ-dingen zijn gewoon meming op sociale media. Je moet het persoonlijk checken! ‘

r/Seattle – Comment by u/OlinOfTheHillPeople on “Autonomous Zone preliminary borders have been surveyed and mapped”

r/Seattle: News, current events in & around Seattle, Washington, USA.

Hier zijn kaarten van de ‘Capitol Hill Autonomous Zone’

Hoewel “CHAZ” geen wettelijk erkend gebied is, hebben mensen toch kaarten gemaakt om te proberen aan te geven welke gebieden de regio omvatten. Deze eerste kaart hieronder verschijnt op het nieuwe Wikipedia-item voor de Capitol Hill Autonomous Zone (ook bekend als “CHAZ” volgens Wikipedia.) Je kunt de volledige kaart hier zien . De kaart wordt vermeld met een CC BY-SA 4.0 Creative Commons-licentie en is volgens Wikipedia gemaakt door Mjychabaud22.

chaz

Mjychabaud22Wikipedia – CC BY-SA 4.0

Het gebied bestaat uit ongeveer zes blokken in Seattle, Washington. Het niet-officiële embleem van de Zone is een roze paraplu.

Een andere kaart werd gedeeld door Chloe (@basicflowrrr) , maar het is niet duidelijk wie de originele versie heeft gemaakt. Deze kaart is gemaakt op 8 juni en was gemaakt voordat het gebied de ‘Capitol Hill Autonomous Zone’ werd genoemd. Het vermeldt gebeurtenissen die op dat moment plaatsvonden en sommige delen zijn momenteel mogelijk niet nauwkeurig.

chaz

Twitter

Deze tweet toont een andere kaart:

No Title

No Description

Op de website over de buurt is veel over het gebeuren terug te vinden, zoals dit uitgebreide artikel met foto’s en veel links.

Zie ook wikipedia hierover.

Nu de demonstranten de verantwoordelijkheid voor het gebied hebben overgenomen en zelfbestuur instellen, wordt erop gerekend dat er vanuit extreem rechts (en wellicht ook politie-infliltranten, wie weet) allerlei provocaties en gewelddadigheden zullen worden geprobeerd uit te voeren om de boel te ontregelen en te criminaliseren. In het gebied wonen veel mensen en zijn ook allerlei winkels en restaurants in bedrijf.

Zie hier beelden van een van de buurtbijeenkomsten. Het voorstel is daar om het gebied terug te geven aan de oorspronkelijk bevolking, de Duwamish en vervolgens in samenwerking daarmee verder te gaan. “We can do now whatever we want, we took it”

Een van de groepen die nu in overleg met de andere demonstranten probeert om veiligheid te organiseren is de befaamde John Brown Gun Club, die ontstaan is uit Redneck Revolt en volgens wikipedia “is an American communist far-left group that organizes predominantly among working-class people. De groep heeft eerder linkse bijeenkomsten en demonstraties beschermd die door extreemrechtse knokkers en fans van Trump bedreigd werden.

Hoe het verder gaat is niet duidelijk. Het hoofd van de politie van Seattle Carmen Best heeft verklaard dat de ontwikkeling ziet als “an exercise in ‘trust and deescalation.’”  Een van de gemeenteraadsleden (de linkse onafhankelijke Kshama Sawant) heeft op 8 juni de ‘communards’ toegesproken en geopperd dat het verlaten politiebureau ingericht wordt als buurtcentrum voor Restorative Justice.

Spannende tijden dus, en hopelijk inspiratie voor meer van dergelijke bevrijde gebieden.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments