Oproep om massaal te plunderen in Rotterdam verspreid via sociale media

Oproep om massaal te plunderen in Rotterdam verspreid via sociale media

10 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Jongeren worden via Snapchat opgeroepen om zaterdag te plunderen in Rotterdam. Dat blijkt uit berichten die inmiddels ook op andere sociale media worden gedeeld. De bedoeling is om rond 16.00 uur massaal bij Rotterdam Centraal Station te verzamelen, gehuld in zwarte kleding.

‘Let de purge begin’, laat de zuivering beginnen, staat op het online pamflet. Eerst was de oproep om naar station Beurs te komen, maar daar zouden te weinig plekken zijn om weg te rennen ‘als blauw komt’. Bij Rotterdam Centraal ‘kan je overal naartoe rennen’. Degene die de oproep heeft geplaatst, roept op om deze massaal te delen.

De politie laat weten de oproep om te plunderen heel serieus te nemen. ,,We hebben het gezien en volgen het nauwlettend. We zullen indien nodig passende maatregelen nemen, herkenbaar of niet herkenbaar, maar welke dat zullen zijn, zeggen we vanzelfsprekend niet’’, aldus een woordvoerster.

Vorig jaar dreigden jongeren ook te plunderen in Rotterdam. De politie pakte jongeren op die zich met bivakmutsen en messen ophielden op de Lijnbaan en bij de Koopgoot.

Geweld

Rotterdam is niet de enige plek waar wordt opgeroepen om plunderingen te plegen. De politie hield dinsdag een 20-jarige Alphenaar aan die ervan wordt verdacht op sociale media een oproep te hebben gedaan om te gaan plunderen in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn. Agenten konden na kort onderzoek al snel de verdachte aanhouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van aanzetten tot geweld.

No Title

No Description

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  ANTIFA kondigt moord op andersdenkenden aan - media zwijgen

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De scepsis van mensen over COVID-19 is de fout van de liegende massamedia
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments