De minister van Ghana nodigt Afro-Amerikanen uit om zich opnieuw in Afrika te vestigen als ze zich in de VS ongewenst voelen

De minister van Ghana nodigt Afro-Amerikanen uit om zich opnieuw in Afrika te vestigen als ze zich in de VS ongewenst voelen

11 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Het debat over ras na de moord op George Floyd is over de Atlantische Oceaan weerkaatst, en de minister van toerisme van Ghana spoorde zijn diaspora aan, onder meer in de VS, om ‘te vertrekken waar je niet gewenst bent’ en naar huis terug te keren.

In het WEB Du Bois Memorial Centre for Pan-African Culture in de hoofdstad Accra werd een ceremonie gehouden ter gelegenheid van de dood van Floyd, waarbij Barbara Oteng Gyasi de pleidooi hield dat haar land openstaat voor degenen die op de vlucht zijn voor raciale spanningen.

“We komen samen in solidariteit met broers en zussen om de status-quo te veranderen . Racisme moet stoppen. We bidden en hopen dat de dood van George Floyd niet tevergeefs zal zijn, maar een einde zal maken aan vooroordelen en rassendiscriminatie over de hele wereld”, zei Oteng Gyasi. , volgens Ghana Web.

‘We blijven onze armen openen en al onze broeders en zusters uitnodigen. Ghana is uw thuis. Afrika is uw thuis. We hebben onze armen wijd open om u thuis te verwelkomen.

“Profiteer alsjeblieft, kom naar huis, bouw een leven op in Ghana. Je hoeft niet te blijven waar je niet eeuwig gewenst bent, je hebt een keuze en Afrika wacht op je”, voegde Oteng Gyasi toe na een kranslegging afgelopen vrijdag .

Ghana ligt in de regio waar de trans-Atlantische slavenhandel centraal staat, en in 2019 markeerde het de 400ste verjaardag van de eerste gedocumenteerde aankomst van slaven uit West-Afrika in Amerika met een initiatief genaamd Year of Return.

De economie kreeg een boost toen mensen naar het land trokken voor een aantal culturele evenementen, zoals het muziekfestival AfroChella, ter gelegenheid van het jubileum.

ghana

Toeristen poseren voor foto’s in het Cape Coast Castle in Ghana op 18 augustus 2019. Minister van Toerisme Barbara Oteng Gyasi heeft Afrikaanse Amerikanen opgeroepen om naar het land te komen na protesten over racisme in de VS.

De economie kreeg een boost toen mensen naar het land trokken voor een aantal culturele evenementen, zoals het muziekfestival AfroChella, ter gelegenheid van het jubileum.

Lees ook:  Veel kiezers uit etnische minderheden steunden ook de Brexit

De regering in Accra bouwt op dat momentum voort met een ander initiatief genaamd “Beyond the Return”, dat tot doel heeft investeringen in Ghana aan te moedigen.

“We zijn van mening dat we, gezien de rijkdom die Afro-Amerikanen en zwarte Amerikanen hebben, gezien de koopkracht en de reisbudgetten van zwarten in Amerika, het tijd werden dat we dat gesprek beginnen dat, in plaats van naar een andere bestemming te verhuizen, terugkomt waar je vandaan kwam, ‘vertelde Akwasi Agyeman, CEO van de Ghanese Toerismeautoriteit deze week aan NBC.

Er was deze week een kleermakers- en culturele band tussen het hart van de Amerikaanse politiek en Ghana, toen de Democraten wetgeving voorstelden om de politie te hervormen na de dood van Floyd.

Wetgevers, waaronder huisspreker Nancy Pelosi, droegen sjaals gemaakt van een doek met kleurrijke geometrische Ghanese ontwerpen, kente genaamd, die ze van de Congressional Black Caucus hadden gekregen.

“De betekenis van het kente- doek is ons Afrikaans erfgoed en voor degenen onder u zonder dat erfgoed die in solidariteit handelen”, zei Karen Bass, voorzitter van de Congressional Black Caucus, volgens de BBC.

Ondertussen zal het beroep van de Ghanese regering op haar diaspora van over de Atlantische Oceaan waarschijnlijk sterker worden.

Lakeshia Marie Ford kwam in 2008 naar Ghana als onderdeel van een studie in het buitenland via haar alma mater , Spelman College in Atlanta, Georgia. Ze woont al vijf jaar permanent in het land en is oprichtster van het in Accra gevestigde PR-bedrijf Ford Communications.

‘Qua identiteit voelde ik me vrijer in Ghana. Als Jamaicaans-Amerikaanse vrouw waren er zoveel culturele overeenkomsten’, vertelde ze aan Newsweek .

“Door die basis als twintigjarige te hebben, kon ik aandacht besteden aan het milieu en kijken hoe ik waarde kan toevoegen aan de ruimte, in tegenstelling tot het bestrijden van racisme, zoals ik waarschijnlijk zou doen in de Verenigde Staten.”

Aangetrokken door een snel opkomende economie, zei ze dat mensen in Ghana veel sneller dynamische ideeën tot leven kunnen brengen dan in de Verenigde Staten.

‘Qua identiteit voelde ik me vrijer in Ghana. Als Jamaicaans-Amerikaanse vrouw waren er zoveel culturele overeenkomsten’, vertelde ze aan Newsweek .

“Door die basis als twintigjarige te hebben, kon ik aandacht besteden aan het milieu en kijken hoe ik waarde kan toevoegen aan de ruimte, in tegenstelling tot het bestrijden van racisme, zoals ik waarschijnlijk zou doen in de Verenigde Staten.”

Aangetrokken door een snel opkomende economie, zei ze dat mensen in Ghana veel sneller dynamische ideeën tot leven kunnen brengen dan in de Verenigde Staten.

“Die inspanning kan ook het sociaal sensibiliseren van Ghanese burgers omvatten, zodat iedereen radicaal gefocust is op het grotere geheel van de overeenkomst tussen Afrikanen en Afrikaanse diasporans en de inspanning om echte duurzame sociaal-economische ontwikkeling te bereiken voor Ghana en zwarte mensen die nieuwe inwoners zouden worden.

Lees ook:  Dit is waarschijnlijk de grootste protestbeweging die de VS ooit gekend hebben
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  George Soros & Mabel Wisse Smit een gevaarlijke koppel die de wereld angstig maakt door islam te bevorderen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments