De regering van Trump heeft elke verbinding met de waarheid weggenomen

De regering van Trump heeft elke verbinding met de waarheid weggenomen

11 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Alles Wat Hij Zegt Is Onzin

Velen noemen Donald Trump een leugenaar omdat hij het zo voor de hand liggend en gemakkelijk heeft gemaakt. Maar de realiteit is nog erger dan liegen. Wat Trump & Co. heeft gedaan, is het bestaan ​​van feit en waarheid aanvallen.

De slachtoffers van die herhaalde acties: fatsoen, zaken, bestuur, rechtvaardigheid, openbaar discours, onze grondwet en democratie zelf.

Het documenteren van de stroom van Trumpiaanse onwaarheid is een journalistieke industrie geworden. Een recente telling bedroeg in 1170 dagen 18.000 valse of misleidende claims . Dat is meer dan 15 per dag.

De ‘BS’ in Repubs zetten

Om de aard van wat Trump heeft gedaan te begrijpen, helpt het om de term ‘onzin’ te analyseren.

Harry Frankfurt, emeritus hoogleraar filosofie aan Princeton, schreef 15 jaar geleden een kort boek getiteld “On Bullshit” . Het is een boeiend en prachtig boek. Hij noemt twee van de kritieke punten die van invloed zijn op Trump en de mensen die voor hem werken.

De ene is dat zowel eerlijke mensen als leugenaars zich op de waarheid oriënteren – de een om het te communiceren, de ander ontkent het.

Bij het slingeren van onzin hebben beoefenaars zo’n relatie echter niet. In plaats daarvan zeggen ze alles wat bij hun doel past – feiten en waarheid worden verdoemd.

De bullshitter zegt alles. Wanneer een regel mislukt, schakelen ze over naar een andere omdat ze niet trouw zijn aan iets anders dan wat ze op dit moment willen.

Betrapt bij het verzinnen van dingen? Val vervolgens critici aan, geef de pers de schuld of veroorzaak wat verontwaardiging om af te leiden van feiten en waarheid.

Of blijf herhalen wat je wilt dat anderen geloven, met dezelfde aanpak als de eindeloos repetitieve tv-commercials voor alles van autoverzekering tot pizza. Zolang het maar verkoopt.

Ik gebruik hier ‘waarheid’ met een kleine ‘t’, wat betekent dat we de werkelijkheid zo goed mogelijk kunnen bepalen. Trump probeert ons een Big-T-waarheid te verkopen, wat betekent dat het juist zou zijn omdat hij het zei. Dat is onzin.

De publieke geest vernietigen

Het tweede punt is dat jaren van draaiende desinformatie het respect voor de waarheid, voor de empirische realiteit, heeft aangetast. Geen van beide politieke partijen heeft volledig schone handen, maar de GOP is de meest flagrante misbruiker geweest.

Het menselijk denken hangt af van de structuur van taal en een algemene overeenstemming over wat woorden betekenen. Vervorm dat, en na verloop van tijd kunnen mensen in de war raken, waardoor ze het respect voor feiten in het publieke discours verliezen. De grondleggers van ons land en de grondleggers van onze grondwet geloofden in de idealen van onderzoek, beredeneerd debat en rationeel denken – helaas vergeten door te veel van ons.

De GOP koos decennia lang voor het bewapenen van institutionele onzin, te beginnen met Newt Gingrich. Die leugenachtige Georgische politicus en eenmalige spreker van het Huis van Afgevaardigden heeft het pad dat Trump nu inslaat, doorgesneden. Het vreselijke resultaat is de huidige vicieuze poging om feit, principe, gedachte en constitutionalisme in diskrediet te brengen.

trumpZijn bereidheid om alles te zeggen en te doen had een speciaal hoogtepunt toen hij een valse PR-persoon gebruikte voor zelfpromotie. Trump zou verslaggevers bellen en net doen alsof hij zijn eigen persagent was voordat zijn kenmerkende stem zo bekend werd dat People Magazine hem in 1990 uitschakelde.Trump, die zijn aangestelden meesleept, heeft BS gedurende zijn lange carrière gespuwd. Je zou kunnen wijzen op de begindagen, nadat Trump door zijn vader een enorm financieel belang had gekregen, toen hij deed alsof hij veel rijker en succesvoller was dan waar was. Hij beweerde ook een selfmade man te zijn, alleen geholpen door een lening van een miljoen dollar van papa, een andere buitensporige verdraaiing van de realiteit.

Je zou het verdrietig kunnen noemen, maar de resultaten werden slechter. Er was het flagrante gebruik van faillissementen om de kosten van zijn eigen roekeloze keuzes en slecht beheer over te dragen aan grote en kleine investeerders, terwijl hij tientallen miljoenen dollars in zijn zak stak.

Dan waren er zijn paginagrote krantenadvertenties die de executie eisten van vijf jonge mannen in de joggerzaak Central Park uit 1989. Uiteindelijk, na jaren in de gevangenis te hebben gezeten, bleken ze onschuldig te zijn. Maar Trump stond erop dat hij het goed had, wat aantoont dat hij geen oriëntatie heeft op de waarheid, alleen op BS.

Daarna volgde de ongegronde bewering van Trump dat Barack Obama hier niet was geboren. We wachten nog steeds op het rapport van onderzoekers waarvan hij beweerde dat ze bewijs hadden gevonden in Hawaï.

Bij Trump is er nooit verontschuldiging of zelfs maar overweging dat hij een fout heeft gemaakt, advies dat hij kreeg van de beruchte advocaat Roy Cohn. Als het niet past, maakt het niet uit. Trump negeert zijn overtredingen en gaat dan verder met een andere regel van BS.

President op tv spelen

Iedereen die dacht dat dit patroon ooit zou veranderen – dat alles behalve meer van de zwaar bewerkte reality-tv-ster op de C-lijst bij de verkiezing als president naar voren zou komen – moet gewoon stoppen.

Van Natuurlijk, bleef hij deel uitmaken van een en ander op de campagne. En zoals de nacht de dag volgt, zou dat zijn benadering op kantoor zijn.

De oprichting van institutionele BS zag zijn officiële presidentiële ontstaan ​​op de Inauguratiedag, toen Trump de realiteit ontkende om te beweren dat een aantoonbaar bescheiden menigte toeschouwers eigenlijk ‘een enorme hoeveelheid mensen’ was.

Zelfs toen begonnen Trump en zijn volgelingen onmiddellijk de leiding te nemen over een vermoeiende stapel leugenachtigheid die alleen maar zou groeien, dag na dag volgestopt.

Trump’s diepgewortelde haat tegen Barack Obama – waarschijnlijk een kwestie van racisme, jaloezie en het persoonlijke minderwaardigheidsgevoel van Trump – bracht hem ertoe te beweren, hoewel de toenmalige perssecretaris van het Witte Huis, Sean Spicer, dat de opkomst voor zijn inauguratie groter was dan alle andere.

Foto’s en snelle feitencontrole maakten korte metten met een feitelijk standpunt. Spicer slingerde duidelijk BS op bevel van zijn meester. Maar de administratie bleef erop hameren dat ze het recht zou moeten hebben om de realiteit opnieuw te definiëren.

Website van het Witte Huis

Dat openingssalvo werd gevolgd door aanhoudende achterbakse en subtiele aanvallen op feiten. Het Witte Huis schrapte op 20 januari 2017 – dag één – kritische nationale kwesties van zijn website.

Onderwerpen die bijvoorbeeld de inkomensongelijkheid zouden beïnvloeden – een essentieel probleem waarmee het land wordt geconfronteerd – verdwenen plotseling uit het zicht.

Zoekopdrachten op whitehouse.gov naar termen als ‘LGBT’, ‘Lesbisch’, ‘Homo’, ‘Biseksueel’ en ‘Transgender’ kwamen weinig of niets voor.

‘ Alternatieve feiten’ , noemde Kellyanne Conway dit proces om erop te staan ​​dat blauw rood was. Nauwkeuriger zou de oprichting zijn geweest van een Orwelliaans Ministerie van Waarheid, in Amerikaanse stijl.

Het verdraaien van taal was niet de uitvinding van Trump. Eerdere administraties creëerden soms enorme bedekkingen en enorme compendiums van leugens. Maar hun acties zijn nog steeds gericht op de waarheid en hoe ze de confrontatie ermee kunnen vermijden. De pers en het Amerikaanse volk kregen een kans om te vechten.

De Pentagon Papers in 1971 legden de vicieuze en lelijke klucht van de oorlog in Vietnam bloot. Watergate liet zien hoe de regering van een president macht kan uitoefenen om politieke tegenstanders te verpletteren.

De regering-Reagan leidde de illegale Iran Contra-affaire, ondermijnde de autoriteit en de aanwijzingen van het Congres en verrijkte, niet toevallig, narco-mensenhandelaars, een bizarre actie voor een president die zichzelf tot Mr. Law and Order riep.

Lees ook:  Klimaatverandering schaadt de gezondheid van kinderen al

In al deze gevallen is de realiteit gebleven. Uiteindelijk won de waarheid, hoe onvolmaakt ook. Mensen gingen naar de gevangenis. Nixon nam terecht ontslag.

Schaamte is belangrijk

Op een lichtere toon: de regering van Reagan wilde in het begin van de jaren tachtig ketchup en smaak classificeren als groenten op schoollunchmenu’s en ook donutsbrood noemen.

Destijds behielden degenen die onze regering runden nog steeds een gevoel van schaamte. De budgetdirecteur van het Reagan-tijdperk, David Stockman, noemde de schoollunch bijvoorbeeld een “bureaucratische goof” en keerde de beslissing terug.

Maar om schaamte te hebben, moeten er eerst feiten zijn. Nooit totdat Trump de politieke geschiedenis zo volledig en meedogenloos met behulp van een saai mes tot een realiteit had gemaakt.

Trump’s beheersing van BS omvat zijn gebrek aan wroeging, hoe ernstig de actie ook is.

Wanneer informatie en gegevens niet langer heilig zijn – wanneer er misschien nergens een nauwkeurige registratie wordt bijgehouden – nemen de gevaren exponentieel toe. Onder Trump is de vernietiging van feiten meedogenloos.

Klimaatverandering weggevaagd

Vanaf het begin verwijderde de Trump-administratie verwijzingen naar klimaatverandering , broeikasgassen en schone energie uit de administratie van de Environmental Protection Agency, Department of Energy en State Department. Dit, in een tijd waarin de impact van klimaatverandering – droogte, branden, overstromingen, gletsjersmelt – toesloeg als lichamelijke slagen van een zwaargewicht mededinger genaamd Moeder Aarde.

Het Environmental Data & Governance Initiative stelde vast dat tussen 2016 en 2018 het gebruik van websites van de Amerikaanse regering met termen als “klimaatverandering”, “schone energie” en “aanpassing” met 26% is gedaald. Ze werden vervangen door vage termen als ‘energie-onafhankelijkheid’, ‘veerkracht’ en ‘duurzaamheid’.

“Meer dan de helft van alle pagina’s waar ‘klimaatverandering’ volledig was verwijderd (73/136) waren pagina’s van de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA)”, aldus het rapport.

Heather Zichal, senior fellow van het Global Energy Center van de Atlantic Council en voormalig adviseur van energie- en klimaatverandering van Obama, vertelde Time Magazine dat de sterk veranderde webpagina’s van de EPA “een ongekende poging waren om geloofwaardige wetenschappelijke informatie die ze politiek lastig vinden te verwijderen of te begraven “.

De oriëntatie van Trump op BS was nooit beperkt tot klimaatverandering. Staatssecretaris Mike Pompeo lanceerde vorig jaar een plan om te onderzoeken en te herdefiniëren wat als een mensenrecht kan worden beschouwd .

In haar State Department Country Reports on Human Rights heeft de regering de rapportage over vrouwenrechten en -kwesties buiten het land met bijna een derde verminderd, volgens een analyse van Oxfam America. LGBTI-rechten en -rapportages kelderden met 21%.

Het cruciale gebied van immigratie-asielbeslissingen is volgens de Transactional Records Access Clearinghouse van de Universiteit van Syracuse een ander broeinest van onverschilligheid en onbekwaamheid waarin de gegevens van de immigratiedienst maand na maand verdwijnen .

In een gegevensuitgave van april 2020 ontbraken 68.282 noodaanvragen die eind maart 2020 aanwezig waren. Dat zijn tienduizenden immigranten die asiel aanvragen en die nu legaal en informatief zijn verdwenen.

“We verzoeken u onmiddellijk actie te ondernemen om mogelijk verder verlies van gegevens te voorkomen”, schreef de organisatie James McHenry, de directeur van het Executive Office for Immigration Review. “TRAC maakt zich grote zorgen dat het nalaten hiervan de integriteit van de gegevens van de immigratiedienst onherstelbaar kan schaden.”

Dit is slechts een deel van het herdefiniëren van de realiteit in zinloosheid. Als er minder informatie beschikbaar is van onze regering, wordt het geïnformeerde openbare debat smaller en oppervlakkiger totdat de feiten en waarheid verdampen.

Als de pers hierop wijst, roept Trump ‘nepnieuws’.

Coronavirus Careening

trump

Een van Trump’s COVID-19-updates met coronavirus-responscoördinator Deborah Birx. (Foto van het Witte Huis)

Het nieuwste en misschien wel belangrijkste voorbeeld van uit de hand gelopen spinnen is de reactie van de administratie op het coronavirus. Het verhaal gaat over het voortdurend bagatelliseren van de ernst van de pandemie en het robuust herschrijven van wat de regering heeft gedaan .

Dit bevat:

De Centers for Disease Control waren een bijzonder schandalig voorbeeld door de resultaten van zeer verschillende soorten coronavirus-tests te combineren en te verwarren . De impact is een voortdurend onnauwkeurig beeld van de pandemie – en een blunder die ondenkbaar had moeten zijn voor iedereen met kennis van wetenschap en volksgezondheid.

Nu de verkiezingen van november dichterbij komen – en het belang van een gestripte economie duidelijker wordt – zal het Witte Huis deze zomer geen traditionele formele economische projecties publiceren . Ambtenaren geven de schuld aan volatiliteit, wat nauwkeurige prognoses veel moeilijker maakt.

Maar dit lijkt een primeur sinds tenminste de jaren zeventig. Dat omvat periodes als de bankencrisis in de jaren tachtig, de dot com-implosie en de Grote Recessie. Altijd met aanzienlijke volatiliteit.

“Het haalt ze van de haak omdat ze moeten zeggen hoe de economische vooruitzichten eruit zien”, vertelde Douglas Holtz-Eakin, voormalig directeur van het Congressional Budget Office, aan The Washington Post.

En dan, het Office of Financial Research-een onafhankelijk onderzoeksbureau binnen de Schatkist dat wordt verondersteld om de financiële stabiliteit “door het leveren van financiële gegevens van hoge kwaliteit, standaarden en analyse” te bevorderen – is niet gepubliceerd niets in maanden , volgens Centrum voor Senior Progress-analist bij American Progress Gregg Gelzinis.

Deze prognoses en analyses zijn van cruciaal belang voor nationale en lokale overheden, federale instanties en bedrijven in het hele land.

En dat is precies wat mensen hebben opgemerkt. Gezien de snelheid waarmee de administratie inspecteurs-generaal ontslaat, zal er waarschijnlijk nog veel meer onzichtbaar blijven.

Maar voor deze administratie is de realiteit toch niet alles waar het om draait.Lees ook:  Spaanse regering dreigt in te grijpen in Catalonië na geweld burgeroorlog dreigt

Comments

comments