Het is ” absoluut geen goede tijd ” om blanke racist te zijn.

Het is ” absoluut geen goede tijd ” om blanke racist te zijn.

11 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Luisterend naar de verhalen van de families en vrienden van zwarte vrouwen en mannen die verloren zijn gegaan door geweld, vooral door recent politiegeweld, valt op wat de angst is die ten grondslag ligt aan hun leven. Vrees dat de samenleving die zoveel vrijheid en kansen adverteert zo weinig oplevert. Vrees dat hun bestaan ​​op zijn best alleen wordt getolereerd, nooit echt wordt gewaardeerd. Angst dat mensen gezworen hebben hun leven te beschermen, zou hen elke keer dat ze het huis verlaten een kleinigheid, echt of ingebeeld, overnemen. Breonna Taylor en Atatiana Jefferson hoefden de hunne niet eens te verlaten.

witte huis

Sommige van wat ze moeten vrezen zijn angstige blanken. Angst is iets dat ze gemeen hebben zonder het te beseffen. Alleen waar blanke mensen bang voor zijn, is de controle verliezen, hun gezicht verliezen, de macht verliezen aan mensen die ze als mindere beschouwen in de sociale pikorde.

Er wordt gezegd dat hoe hoger men op de sociale ladder staat, hoe onzekerder het is om status te behouden. Dus de neiging om te kussen en neer te trappen. Nadat president Lyndon Baines Johnson raciale scheldwoorden had waargenomen op borden die zijn colonne in Tennessee was gepasseerd , zei hij tegen Bill Moyers : ‘Ik zal je vertellen wat er aan de hand is’, zei hij. ‘Als je de laagste blanke man ervan kunt overtuigen dat hij beter is dan de best gekleurde man, zal hij niet merken dat je in zijn zak plukt. Verdorie, geef hem iemand om op neer te kijken, dan zal hij zijn zakken voor je legen. ‘

Degenen die al zo lang ondergewaardeerd en onder de grond zijn door de ongelijkheid van deze samenleving, vertellen de wereld dat ze er genoeg van hebben. Net als Howard Beale zijn ze gek als een gek en ze zullen het niet meer nemen. Alleen schreeuwen ze niet simpelweg uit hun raam. Ze zijn de straat opgegaan. Met hen verbonden zijn veel blanken die dankzij video op hun mobiele telefoon eindelijk de angstige realiteit zien waarmee hun niet-blanke broeders dag in dag uit leven.

No Title

No Description

De schijnvertoning van dit alles. Van bloedstollend Amerikaans uitzonderlijkheid, van vlaggen en USA # 1-tags, van rode MAGA-hoeden. En ‘waarden’. Dezelfde Verenigde Staten die over vrijheid preenen en struinen, zet meer van zijn mensen gevangen dan enig ander land op aarde. Amerikanen voelen zich verplicht tot de tanden gewapend rond te lopen, bang dat de dood of gebrek aan respect om de hoek ligt. Of erger nog, bang zijn voor het verlies van iemand om op neer te kijken. Hun reactie op angst is om het bij anderen in te brengen.

De maandenlange stress van COVID-19, het verlies van inkomens en mislukte bedrijven, de spartelende non-respons van het Witte Huis en de dood ‘zoals niemand ooit heeft gezien’, om een ​​zin te ontlenen, legden eindelijk de leugen over de Amerikaanse suprematie. De moord op wurging door de politie van George Floyd en het militaire optreden van Donald Trump tegen demonstranten stelde de onderliggende blanke suprematie van Amerika bloot aan desinfecterende zonneschijn. We zijn vernederd voor de wereld.

No Title

No Description

De politie is in de verdediging en sommige blanken ook. De Anti-Defamation League stelt vast : “Te midden van de voortdurende dreiging van het coronavirus zijn er steeds meer meldingen van xenofobe en racistische incidenten gericht op leden van de Asian American and Pacific Islander (AAPI) -gemeenschap in de VS”

Net ten zuiden van Brunswick, Georgia, waar de zwarte jogger, Ahmaud Marquez Arbery, als wild werd opgejaagd door blanke mannen in vrachtwagens, werd Thomas Langdale vrijdag beschuldigd van zware mishandeling. De blanke richtte een pistool op Eric Dawson, een zwarte man, op de parkeerplaats van een supermarkt. De zoon van Dawson had per ongeluk tegen Langdales auto geborsteld :

‘Hij schreeuwde:’ Ik heb naar hem gekeken in mijn achteruitkijkspiegel. Hij hoeft mijn auto niet te poetsen. Hij is niet genoeg waard om tegen mijn auto te poetsen. Kom nooit meer naast mijn auto staan ​​’,’ zei Dawson.

Dawson probeerde Langdale te kalmeren, maar in plaats daarvan zei Dawson dat Langdale zijn pistool ophief en hem op een gegeven moment een racistische smet noemde.

‘Hij richtte het rechtstreeks op mijn gezicht. Het enige wat ik kon zien was de loop van dat pistool, ‘zei Dawson. ‘Toen zei hij:’ Ik schiet je neer. Ik zal je vermoorden.'”

Angst hebben ze gemeen. Verschillende angsten, maar nog steeds angst. Toegegeven, Langdale lijkt een voorsprong te hebben in woede.

‘Witte woede weet Trump goed; hij reed ermee helemaal naar het Witte Huis ‘, schrijft Paul Waldman bij Plum Line. Woede en blanke angst om status te verliezen – Trump wil ze stoken terwijl we de politieke zomer van 2020 ingaan. Hij zal hulp en veel brandstof hebben.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  ELEKTRISCHE AUTO´S WAAROM DE LEUGENS STEEDS GROTER WORDEN

“Dit kunnen veel dingen zijn, dit moment waar we doorheen gaan, maar het gaat zeker niet over zwarte levens en onthoud dat wanneer ze voor je komen, en in dit tempo,”, zei Tucker Carlson tegen zijn blanke Fox News-publiek op maandag.

Witte supremacistische monumenten voor de Geconfedereerde ‘ Lost Cause ‘ komen in het zuiden naar beneden. Niet-supremacisten denken dat het tijd wordt om de Lost Cause kwijt te raken. De ereplaats van Christopher Columbus in Amerikaanse steden is mogelijk ook voorbij.

No Title

No Description

NASCAR kondigde woensdag aan dat het Zuidelijke vlaggen zou verbieden van haar evenementen en locaties.

No Title

No Description

De Trump campagne heeft plannen om zijn eerste rally sinds maart in Tulsa, Oklahoma op 19 juni (houden aangekondigd Juneteenth ). Tulsa was de locatie van het grootste witte bloedbad van zwarten in de Amerikaanse geschiedenis. Honderd jaar geleden, volgend jaar, verbrandde een blanke meute honderden zwarte bedrijven en huizen in 48 uur. De Washington Post vertelde vorig jaar : “Historici geloven dat maar liefst 300 zwarte mensen werden gedood en 10.000 dakloos werden.”

De waarnemend president is waarschijnlijk te onwetend om dat te weten. Maar senior beleidsadviseur en Trump-speechschrijver Stephen Miller is dat niet. Ronald Reagan was een vergelijkende piker toen hij zijn presidentiële campagne van 1980 in Philadelphia, Mississippi lanceerde , waar in 1964 de moord op drie burgerrechtenarbeiders plaatsvond. Als Reagan een dun versluierd signaal naar blanke zuiderlingen wilde sturen, schreeuwt Trump’s Tulsa-gok: ‘Het is op ! ” aan gewapende blanke supremacisten die jeuken voor een rassenoorlog.

Publieke woede over raciaal onrecht en Trumps verkeerd gebruik van het coronavirus hebben zijn netto goedkeuringsclassificatie met 19 punten in een maand verlaagd . De Trump-campagne is zo zenuwachtig over haar herverkiezingscampagne tegen democraat Joe Biden dat ze een bevel tot staakt-het-vuren naar CNN stuurde en eiste dat het zich terugtrok en zich verontschuldigde ( dat is vreemd bekend ) voor zijn peiling waarin Trump laat zien ” met 14 punten achter de voormalige vice-president, 55″ % -41%, onder geregistreerde kiezers. 

Misschien ziet de Trump-campagne een raceoorlog ontbranden terwijl het weesgegroet speelt.

Charlie Pierce schrijft bij Esquire Politics dat beladen racekwesties deze keer niet onder het tapijt van de geschiedenis mogen worden weggevaagd :

Niemand van ons weet echt waar dit naartoe gaat. Alles wat we echt weten is dat het momentum op dit moment onophoudelijk is. Het is sterk genoeg om te voorkomen dat het wordt ingeklemd in de mossbacked categorieën van onze voortdurende cultuuroorlog. Het is sterk genoeg geweest om in een aantal steden al ernstige veranderingen in de politiepraktijken door te voeren. Het is sterk genoeg geweest om een ​​verandering teweeg te brengen, niet alleen in het politiebureau, maar ook in de hogere regionen van The New York Times.

Het is sterk genoeg om Gone With The Wind uit de HBO-afspeellijst te halen. Het is sterk genoeg geweest om de campagne nieuw leven in te blazen om het land te ontdoen van gedenktekens voor degenen die verraad hebben gepleegd ter verdediging van de slavernij, en het is sterk genoeg om overzee te bereiken en een teveel rekening te houden met gedenktekens voor slavenhandelaren in Engeland en genocidale heersers in België. Het is sterk genoeg geweest om de uitdrukking BLACK LIVES MATTER naar de straat voor het Witte Huis te brengen. Het heeft de geschiedenis en de taal geschokt terwijl het er doorheen ging, en het veranderde in zijn kielzog. Het is echt en het gaat niet weg.

De voorgedragen president van de Democraten snapt het:

No Title

No Description

Het is ” absoluut geen goede tijd ” om blanke racist te zijn.Lees ook:  De destabilisatie van Duitsland

Comments

comments