De gemilitariseerde politie in de VS Een geschenk van Israël?

De gemilitariseerde politie in de VS Een geschenk van Israël?

12 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Training van Amerikaanse politie in meedogenloze tactieken onthuld

De moord op de zwarte man George Floyd door de blanke politieagent Derek Chauvin in Minneapolis heeft sinds de jaren zestig het hoogste niveau van nationale onrust veroorzaakt in de Verenigde Staten. Tienduizenden demonstranten demonstreren tegen racisme en vermeende politiegeweld.

Aangezien het ook komt in een tijd van coronavirus pandemie en recordwerkloosheid, heeft het de potentie om de VS op fundamentele manieren te veranderen.

De kernkwestie is dat velen aan de linkerkant, evenals sommigen aan de rechterkant, de Amerikaanse politie zien als iets dat een ‘bezettingsmacht’ is, en in toenemende mate zelfingenomen vijanden van het volk worden in plaats van zorgvuldige beschermers van het leven en de bezittingen van de belastingbetaler.

Er zijn al oproepen gedaan om de politie te  “ontmoedigen”  in een poging de lokale krachten en verantwoordelijkheden te ontnemen die weinig te maken hebben met de politie in de gemeenschap in verhouding tot de werkelijke misdaadcijfers, die landelijk laag zijn.

En het concept van de gemeenschap zelf wordt onder de loep genomen en  wordt zelf ‘opnieuw bedacht’  in een poging om de politie en de burgers waarmee ze communiceren te dwingen om beter samen te werken voor het welzijn van iedereen.

De geschiedenis leert ons dat veranderingen in schijnbaar diepgewortelde houdingen en overtuigingen regelmatig voorkomen, hoewel ze soms glaciaal langzaam kunnen bewegen. Ondertussen promoten enkele gekke vogels aan de linkerkant ook radicalere plannen.

Een van de meest grappige was onlangs door Alyssa Rosenberg bij de Washington Post gepost  . Rosenberg hield vol dat het nu tijd is voor Hollywood en de entertainmentmedia om mee te doen door alle films en televisieseries te sluiten die  de politie in een positief daglicht stellen .

Rosenberg zegt het zo …… Hollywood kan iets doen om zijn geld te plaatsen waar het zijn posts op sociale media plaatst: stop onmiddellijk de productie van cop-shows en films en heroverweeg de verhalen die het vertelt over politiewerk in Amerika. Hollywood werkt al een eeuw  samen  met politiediensten en vertelt verhalen dat  politie-schietpartijen vergoelijken  en  een actieheld-stijl van politiewerk valoriseren  over het hardere, minder dramatische werk van het opbouwen van relaties met de politie van  de gemeenschap, bedoeld is om te dienen en te beschermen… Het resultaat is een verslaving aan verhalen die politiediensten afbeelden als effectiever dan ze in werkelijkheid zijn; misdaad komt vaker voor dan het in werkelijkheid is; en het gebruik van geweld door de politie als consequent gerechtvaardigd. Er zijn altijd hiaten tussen realiteit en fictie, maar gezien wat politiewerk in Amerika te vaak is geworden, lijkt Hollywood’s versie ervan minder op fantasie en meer op medeplichtigheid. “

Rosenberg heeft een punt, maar televisieshows en films zijn fictie en de meeste mensen zijn best in staat om een ​​vermakelijk verhaal te bekijken en het niet te laten vervangen door de realiteit.

En er is niets bijzonders aan de hand dat politieagenten goede mensen zijn die ernstige misdaden oplossen, en dat is in feite wat veel politieagenten doen. In plaats daarvan roept ze op tot meer vertolking van politieagenten als idioten die niets doen, die het grootste deel van hun tijd besteden aan het schrijven van verkeerskaartjes en het typen van rapporten.

Als ze in de negentiende eeuw bestond, zou ze ongetwijfeld een conventioneel liberale anti-oorlogskneep zijn geweest, als dat in die tijd bestond. Ze zou Leo Tolstoj hebben geadviseerd om zijn Russische soldaten in  Oorlog en Vrede het  grootste deel van hun tijd door te brengen met het schillen van aardappelen, roken en teven in plaats van heldhaftig in kolommen te marcheren om Napoleon in Austerlitz te confronteren.

Lees ook:  Amerikaanse politiek zonder Sanders

Een probleem dat op een aantal plaatsen aan de oppervlakte is gekomen, is de militarisering van de politie, die sinds 9/11 een realiteit is van “handhaving van de openbare orde” en “bestrijding van terrorisme”. De politie ontvangt nu een overschot aan militaire uitrusting, waaronder gepantserde auto’s, kogelvrije vesten en automatische wapens.

Men kan zich bijvoorbeeld afvragen wat mijn semi-landelijke provincie hier in Virginia heeft gedaan met zijn gepantserde auto, die, zoals ik me herinner, de plaatselijke sheriffafdeling niet eens wilde.

Gewone politieagenten worden ook steeds meer opgeleid in antiterroristische tactieken, waaronder de toenemende inzet van swat-teams om acties uit te voeren die niet noodzakelijkerwijs confronterend zijn, waaronder het dienen van warrants en het innen van boetes op bibliotheekboeken. Als gevolg hiervan zijn veel onschuldige burgers van alle rassen  vermoord  .

De militarisering van de Amerikaanse wetshandhaving is in zekere zin geïnstitutionaliseerd door programma’s die zijn opgezet door de federale regering en de staten om te trainen met de Israëlische politie, een mentorrelatie die Michael Chertoff heeft ingesteld toen hij minister van Binnenlandse Veiligheid was.

Gezamenlijke trainingsprogramma’s die in Israël worden uitgevoerd, worden gebruikt om de Amerikaanse politiediensten te indoctrineren en zijn moeilijk te begrijpen, aangezien ze verband houden met normaal politiewerk, aangezien de Israëli’s geen idee hebben wat betreft het uitvoeren van onderzoeken of het beschermen van alle burgers van hun land.

De Israëlische politie loopt voorop bij het staatsgeweld tegen de Palestijnen en dient als beschermers van zwaar gewapende kolonisten die het Arabische levensonderhoud vernietigen, zodat ze hun land kunnen stelen.

De Israëlische politie is ook heel goed in het gebruik van de “Palestijnse stoel” voor foltering wanneer ze geen  Arabische tieners in de rug schieten . Ze vonden ook stinkdierwater uit, een walgelijk ruikende chemische spray die aanvankelijk tegen Arabische demonstranten werd gebruikt, en waren de eerste grote politiediensten die regelmatig zogenaamde rubberen kogels gebruikten, die kunnen doden of verminken.

Er zijn zelfs suggesties geweest dat bepaalde Amerikaanse politieagenten wellicht enkele onverwachte aanwijzingen van de Israëli’s oppikken. Georgië heeft een golf van schietpartijen met officieren meegemaakt, waarbij bijna de helft van de slachtoffers  ongewapend is of van achteren is neergeschoten .

Nu dit zich heeft ontvouwd, zet de staat een programma voort dat de politie uitwisselt met Israël via de Georgia State University.

De ‘uitwisselingsprogramma’s’ van de politie zijn zevenentwintig jaar geleden in 1992 begonnen en worden betaald door middel van subsidies van het Amerikaanse ministerie van Justitie en van de staat en lokale overheden.

Naar verluidt hebben “wetshandhavers uit [een aantal] Amerikaanse staten   aan het programma deelgenomen , waaronder die uit Tennessee, Alabama, Arizona, Arkansas, Californië, Florida, Georgia, Indiana, North Carolina, Kansas, Kentucky, Louisiana, Michigan, Mississippi,” Nevada, Michigan, New Jersey, New York, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, South Carolina, Texas, Utah, Virginia, Washington, Washington, DC en West Virginia. ‘

In sommige staten en lokale rechtsgebieden wordt het uitwisselingsprogramma van Israël beheerd door de Anti-Defamation League, die ook propagandistische seminars over Israëlische “terrorismebestrijding” -praktijken in de hele VS sponsort.

Sommige staten en steden maken zich echter zorgen over de banden met de gemilitariseerde politiemachten van Israël en hun meedogenloze bezetting van Palestijns land en beginnen zich terug te  trekken uit het trainingsprogramma . Onlangs heeft de Staat van Vermont politie, de politie Northampton, Massachusetts en de Durham in North Carolina  stad de politie  hebben hun geplande training in Israël geannuleerd.

Er is met name bezorgdheid geuit over de Israëlische “wij-tegen-zij” -modus van twee sporen waarbij de 20% van de Arabische burgers van het land als een vijand wordt beschouwd, terwijl de kolonisten die op de Palestijnen jagen automatisch door de politie worden beschermd alleen omdat ze Joods zijn.

Selectief politiewerk op basis van ras of etniciteit kan een ander geschenk van Israël zijn dat een bezoek aan Amerikaanse politieagenten met zich meebrengt. In Israël wordt dodelijk geweld vaak gebruikt als ‘schiet-om-te-doden’-basis bij elk incident waarbij Arabieren en Joden betrokken zijn, zelfs als er geen ernstige dreiging is.

Een favoriete techniek die door de Israëlische politie wordt gebruikt om een ​​Arabier te bedwingen, is de knie op de nek die Derek Chauvin gebruikte en George Floyd vermoordde. Minnesota is actief betrokken geweest bij het opleiden van zijn politie met de Israëli’s, onder meer door deelname van meer dan 100 agenten aan een conferentie in Minneapolis in 2012  ,  georganiseerd door het Israëlische consulaat in Chicago.

Daar leerden ze de ‘beperkingsprocedures’ die door Israëli’s worden toegepast. De conferentie werd gezamenlijk georganiseerd door de FBI, de voorzieningen werden geleverd door de stad en de bijeenkomst zelf werd gefinancierd door de federale regering en de staat.

Hoewel het niet bekend is of Chauvin de specifieke training heeft gevolgd, zijn de Israëlische technieken doorgedrongen in het politiehandboek van de stad, dat, niet verrassend, is verwijderd van online. Er bestaat echter nog steeds een gearchiveerde kopie van de relevante sectie over hoe u iemand kunt besturen die zich verzet tegen arrestatie en die u op  deze site kunt bekijken .

Het omvat ‘Minneapolis Police Department Use of Force Policy: 5-311, Use of Neck Restraints: Non-deadly force option. Gedefinieerd als het samendrukken van een of beide zijden van iemands nek met een arm of been, zonder directe druk uit te oefenen op de luchtpijp of de luchtweg (voorkant van de nek). “

Er zijn weliswaar enkele kanttekeningen bij het gebruik van de techniek, maar deze is over het algemeen goedgekeurd voor gebruik bij het onderwerpen van iemand die zich verzet tegen arrestatie, wat waarschijnlijk het geval was bij Floyd.

Dat betekent allemaal dat officier Derek Chauvin een techniek gebruikte die door Israëlische trainers aan de Amerikaanse politie was geleerd, ook al kan zijn oordeel ernstig worden verweten in termen van hoe hij het deed en hoe lang zij het volhield. Mogelijk heeft hij de training gevolgd met de volledige medewerking en financiële steun van zowel de federale regering, de regering van de staat Minnesota als de stad Minneapolis.

Zijn advocaten zullen kunnen beweren, wat ze zeker zullen doen, dat hij een techniek gebruikte die werd onderschreven door de politiehandleiding van de stad Minneapolis en ook deel uitmaakte van de officiersopleiding met Israël.

Dit zorgt voor een interessant achtergrondverhaal en een onbevooroordeelde rechter en jury, als dat ergens op de planeet te vinden is, vinden Chauvin en zijn drie collega’s misschien onschuldig, wat een aanfluiting maar onvermijdelijk zou zijn in een systeem waarin de politie effectief is opgeleid en  gelicentieerd om te doden .

 

Lees ook:  Trump en GOP to Nation: Go Bankrupt, Drop Dead

Philip M. Giraldi, Ph.D., is uitvoerend directeur van de Council for the National Interest, een 501 (c) 3 fiscaal aftrekbare educatieve stichting (Federaal ID-nummer # 52-1739023) dat streeft naar een meer op interesses gebaseerd Amerikaans buitenlands beleid in het midden Oosten. Website is  https://councilforthenationalinterest.org,  adres is postbus 2157, Purcellville VA 20134 en het e-mailadres is  inform@cnionline.org .

Oorspronkelijk gepubliceerd door The Unz Revie

 

 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  Donald Trump is een verliezer

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments