Ze vertellen dat de 2e golf van het coronavirus in de VS is en de aandelenmarkt raakt helemaal in paniek

Ze vertellen dat de 2e golf van het coronavirus in de VS is en de aandelenmarkt raakt helemaal in paniek

12 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Ben je klaar voor de volgende golf van COVID-19? Eigenlijk vertellen de reguliere media ons dat het er al is, en dat heeft een nieuwe ronde van angst en paniek op Wall Street veroorzaakt. Maar het feit dat het aantal bevestigde gevallen weer stijgt, mag niemand verbazen. Toen de beperkingen werden opgeheven, was het onvermijdelijk dat het virus zich sneller zou gaan verspreiden, en dat is precies wat we hebben gezien. In de afgelopen 24 uur zijn er wereldwijd meer dan 136.000 nieuwe gevallen gemeld, en dat is het hoogste totaal van een dag dat ik tot nu toe heb gezien. In de Verenigde Staten waren er 23.300 nieuw bevestigde gevallen en dat was een stijging van meer dan 2.000 ten opzichte van de voorgaande 24 uur. dramatisch lager op donderdag …

Aandelen kenden donderdag hun grootste terugtrekking van één dag in drie maanden, omdat traders zich zorgen maakten over het aantal gevallen van coronavirus dat in sommige staten toeneemt en zich opnieuw opent na lockdowns. Aandelen die recentelijk zijn gestegen in de hoop op een soepele heropening van de economie leidden tot de dalingen.

Het Dow Jones Industrial Average daalde met 1.861,82 punten, of 6,9%, om te sluiten op 25.128,17. De S&P 500 daalde met 5,9% naar 3.002,10 terwijl de Nasdaq Composite met 5,3% daalde. om de dag af te sluiten op 9.492,73.

Natuurlijk zijn de aandelenkoersen de afgelopen maanden zo sterk gestegen dat een daling van die omvang geen groot probleem is.

Maar aandelen zouden nog verder kunnen dalen, aangezien het voor beleggers steeds duidelijker wordt dat de Amerikaanse economie niet snel weer ‘normaal’ zal worden .

Als COVID-19-gevallen blijven stijgen, kan dat in sommige staten zelfs tot motivatie leiden om een ​​nieuwe golf van lockdowns in te stellen.

Hopelijk gebeurt dat niet, maar de dingen beginnen een beetje gek te worden.

Texas is een van de nieuwe hotspots geworden voor de COVID-19-pandemie in de Verenigde Staten en lokale ziekenhuizen  beginnen snel vol te lopen …

Texas rapporteerde een recordaantal nieuwe gevallen van coronavirus op één dag, één week nadat de staat fase III van zijn heropeningsplan was binnengegaan.

Het ministerie van Volksgezondheid meldde dinsdag 2.504 nieuwe gevallen, waarmee het op 31 mei het vorige dagrecord van 1.949 overtrof.

Texas heeft ook drie opeenvolgende dagen met ziekenhuisopnames gemeld: 1.935 op maandag, 2.056 op dinsdag en 2.153 op woensdag.

In Houston is het op dit moment bijzonder nijpend. Een ambtenaar zegt dat de stad “op de rand van een ramp” staat  en naar verluidt zouden de autoriteiten “een COVID-19-ziekenhuis in een voetbalstadion heropenen” …

Terwijl Houston wedijvert voor LA en Phoenix om NYC op te volgen als Amerika’s grootste COVID-19-hotspot, meldt de Houston Chronicle dat gezondheidsfunctionarissen een COVID-19-ziekenhuis in een voetbalstadion kunnen heropenen, terwijl ambtenaren afwegen of een verblijf thuis opnieuw moet worden ingevoerd. Een dergelijke stap zou ongetwijfeld de voorraden rammelen, zelfs na de enorme duik van donderdag. Een lokale functionaris beschreef de situatie door de stad ‘op de rand van een ramp’ te plaatsen.

Dit mocht niet gebeuren.

Lees ook:  VS onvoorbereid voor Coronavirus-pandemie

Het ergste zou achter ons liggen.

Maar het gebeurt.

Ondertussen verspreidt het virus zich snel door Arizona en is meer dan 80 procent van alle ziekenhuisbedden nu bezet …

Ziekenhuizen in Arizona die naar verwachting nieuwe gevallen van coronavirus zullen kunnen behandelen zonder in crisismodus te gaan, waren meer dan 80% van de capaciteit, een mijlpaal die een automatische stop zou moeten veroorzaken voor electieve operaties in getroffen ziekenhuizen, aangezien de staat een hotspot wordt.

Het rapport met een bedcapaciteit over de gehele staat van 83%, dat woensdag door het ministerie van Volksgezondheid is vrijgegeven, komt als de staat een golf van virusgevallen en ziekenhuisopnames behandelt waarvan deskundigen zeggen dat het waarschijnlijk verband houdt met het einde van gouverneur Doug Ducey door de staat in de hele staat -Mei.

Het goede nieuws is dat artsen in de loop van de tijd bekwamer zijn geworden in het behandelen van slachtoffers van het coronavirus, maar het slechte nieuws is dat veel mensen nog steeds sterven.

Een ‘Harvard-expert’ waarschuwt zelfs dat 100.000 Amerikanen ‘tegen september’ aan het virus kunnen overlijden  …

Honderdduizend Amerikanen zullen tegen september sterven aan coronavirus, wat het huidige dodental van het land zal verdubbelen, heeft een Harvard-expert voorspeld.

Dr. Ashish Jha, directeur van het Harvard Global Health Institute, schat dat het COVID-19-dodental de komende drie maanden de 200.000 zal overschrijden.

Onnodig te zeggen dat velen aan de linkerkant erop staan ​​dat Amerikaanse staten “te snel weer opengaan”, maar de waarheid is dat het virus zich bleef verspreiden, zelfs toen vrijwel alles op slot was.

Lees ook:  Nepotisme bij overheid en stommiteit in bestuur

En na het zien van de enorme economische verwoesting die werd veroorzaakt, zouden veel Amerikanen extreem resistent zijn tegen een nieuwe ronde van afsluitingen.  Meer dan 44 miljoen Amerikanen hebben tijdens deze pandemie een claim ingediend voor werkloosheidsuitkeringen, en de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, benadrukt  dat we niet het risico kunnen lopen nog meer economische schade te veroorzaken …

De minister van Financiën, Steven Mnuchin, zei dat de Amerikaanse economie niet zou worden stilgelegd ondanks het stijgende aantal zaken.

‘We kunnen de economie niet meer stilleggen. Ik denk dat we hebben geleerd dat als je de economie sluit, je meer schade gaat veroorzaken, en niet alleen economische schade, maar er zijn andere gebieden, ‘vertelde hij CNBC in een interview.

Maar uiteindelijk is het aan de individuele gouverneurs om te bepalen of er meer afsluitingen zullen zijn of niet.

En het zijn niet alleen de VS die een golf van nieuwe gevallen meemaken. Over de hele wereld  zien we momenteel zeer alarmerende uitbraken …

Het is niet alleen de VS. Wereldwijd zijn er meer dan 7,4 miljoen gevallen gemeld en zijn er meer dan 418.000 doden gevallen. India meldde een piek: donderdag bijna 10.000 nieuwe gevallen. Zuid-Korea, ‘s werelds succesverhaal vanwege zijn triomfantelijke poging om de curven af ​​te vlakken voor nieuwe gevallen en sterfgevallen, kent een zorgwekkende infectieboom.

Het Institute for Health Metrics and Evaluation zei donderdag dat het anticipeert op wereldwijde sterfgevallen tegen miljoenen in oktober.

De afgelopen week hebben we enorme aantallen gevallen gezien in Brazilië, Rusland, India, Pakistan, Chili, Peru en Mexico.

Net wanneer de autoriteiten de zaken in een deel van de wereld enigszins onder controle lijken te hebben, komt het virus ergens anders nog sterker terug.

Uiteindelijk zal deze pandemie nooit voorbij zijn totdat het grootste deel van de wereldbevolking is blootgesteld aan COVID-19, en dat zal een langere periode duren.

Ondertussen zal de hele wereldeconomie blijven verslechteren, en dat is echt slecht nieuws voor ons allemaal.

Lees ook:  China confronteert COVID19 met eindeloze creatie op weg naar een gedeelde toekomst voor de mensheid
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments