Bolsonaro en Trump: Twin Brothers

Bolsonaro en Trump: Twin Brothers

13 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Van de pandemie, hun haat tegen de media en het milieu, de parallellen tussen de Amerikaanse en Braziliaanse presidenten zijn griezelig.

Er zijn twee soorten tweelingen: identiek (monozygoot) en broederlijk (dizygoot). Eén bevrucht ei (eicel) splitst en ontwikkelt twee baby’s met exact dezelfde genetische informatie om een ​​identieke tweeling te vormen.

Ze verschillen van twee-eiige tweelingen, waarbij twee eieren (eicellen) worden bevrucht door twee spermacellen en twee genetisch unieke kinderen voortbrengen. Ze lijken niet meer op individuele broers en zussen die op verschillende tijdstippen zijn geboren.

Ik heb krachtige redenen om te geloven dat Jair Bolsonaro en Donald Trump een twee-eiige tweeling zijn.

Hoewel veel mensen deze veronderstelling in twijfel trekken, kan ik geen andere plausibele verklaring vinden waarom Bolsonaro het script van Trump zo nauw volgt – ook al loopt Trump hem duidelijk voor in termen van meedogenloze binnenlandse onrust.

Men kan erop rekenen dat meneer Bolsonaro zijn karbonades likt en snel inhaalt.

Een echt “twinship”

Hun ‘tweelingschap’ komt tot uiting in de manier waarop beide leiders hebben gereageerd op de coronaviruspandemie en hun ongevoeligheid en onwetendheid hebben getoond.

Om bijvoorbeeld de gevaren van de epidemie te negeren en te verlangen naar goedkeuring, ontmoeten beide presidenten hun supporters zonder maskers te dragen en het basisprincipe van interpersoonlijke distantiëring terzijde te schuiven om besmetting te voorkomen.

Ze zijn zich er ook niet van bewust dat zelfs asymptomatische personen besmettelijk kunnen zijn, iets dat onmogelijk te weten is door alleen naar hen te kijken. En dit gebeurt omdat zowel in de VS als in Brazilië de pandemie onverbiddelijk zijn weg baant.

Medicijnen die doden

In een duidelijke minachting voor wat medische experts zeggen, hebben zowel Bolsonaro als Trump het gebruik van hydroxychloroquine gepromoot om COVID 19 te voorkomen of te behandelen.

Bolsonaro beveelt het gebruik van het medicijn aan aan zijn aanhangers, en hij staat erop dat hij een doos in de hand houdt als zijn 93-jarige moeder het nodig heeft. Trump is er, zonder enig wetenschappelijk bewijs, trots op dat hij het medicijn heeft ingenomen om de infectie te voorkomen.

Eind mei 2020 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de internationale proef met hydroxychloroquine opgeschort. Het internationale bureau was bezorgd dat het een “significant hoger risico op overlijden” veroorzaakt in vergelijking met patiënten die het medicijn niet hebben gekregen, volgens een studie gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet.

Dit gebeurt omdat Brazilië nog steeds een van de landen is die wereldwijd het meest worden getroffen door de pandemie van het coronavirus. Op 26 mei meldde Brazilië 1.039 doden, terwijl de Verenigde Staten er 592 rapporteerden.

Lees ook:  Spanje meldt de hoogste sterfgevallen door eenmalig coronavirus - de laatste updates

Op het moment van schrijven schrijven de Verenigde Staten meer dan 100.000 doden en meer dan 1,7 miljoen mensen besmet. Deze cijfers zijn waarschijnlijk een onderschatting, aangezien deskundigen op het gebied van volksgezondheid schatten dat de werkelijke cijfers over de pandemie in Brazilië 15 keer hoger zijn dan die officieel zijn vrijgegeven.

Het beste en het ergste

De pandemie van het coronavirus heeft, zoals weinig andere gebeurtenissen wereldwijd, duidelijk de beste en de slechtste bij mensen blootgelegd.

Het beste, omdat het het heroïsche werk laat zien van honderdduizenden gezondheidswerkers die, door hun eigen leven te riskeren (en in veel gevallen zonder basisbeschermingsmiddelen), miljoenen mensen hebben gered van de dood door een dodelijke infectie.

Erger nog, omdat leiders als Bolsonaro en Trump, met hun arrogante houding ten opzichte van de pandemie, miljoenen burgers onnodig in gevaar hebben gebracht.

De regering-Trump heeft de grens voor immigranten gesloten en de immigratie- en douanehandhaving (ICE) zet duizenden migranten die in detentiecentra worden vastgehouden, uit. Veel van degenen die naar hun land zijn teruggestuurd, zijn besmet met het coronavirus.

De minister van gezondheid van Guatemala, Hugo Monroy, zei: “De Verenigde Staten zijn de Wuhan van Amerika geworden.” Amnesty International USA heeft het ministerie van Binnenlandse Veiligheid opgeroepen om deportaties uit te stellen.

Coronavirus uit de hand

Zowel in Brazilië als in de Verenigde Staten blijft het aantal besmette mensen snel toenemen. Sᾶo Paulo, de grootste stad op het westelijk halfrond, is een heet centrum van de pandemie geworden – en ziekenhuizen zijn overweldigd.

Volgens een studie uitgevoerd aan het Imperial College in Londen heeft Brazilië nu de meeste gevallen en sterfgevallen in Latijns-Amerika en is het het land met de hoogste transmissiesnelheid.

De infectie bereikt inheemse gemeenschappen die in afgelegen gebieden van het Amazone-regenwoud leven en begint zich te verspreiden in de favela’s, marginale gebieden in Rio de Janeiro en de thuisbasis van ongeveer 13 miljoen mensen.

“Maar misschien wel de grootste bedreiging voor de reactie van Brazilië op COVID-19 is de president, Jair Bolsonaro,” verklaarde een redactioneel commentaar in The Lancet.

Racisme 101

In 2019 hekelde Human Rights Watch hoe inheemse mensen in Brazilië die zich hadden georganiseerd om hun land te verdedigen, werden aangevallen en vermoord door mensen die betrokken waren bij illegale ontbossing.

Sinds Bolsonaro de macht overnam, heeft het de bescherming van het milieu en de rechten van de inheemse bevolking geschonden.

Lees ook:  Een week geleden Er waren 547 gevallen van Coronavirus in China. Nu zijn er 7.711.

In maart 2020 meldden verschillende ngo’s Bolsonaro bij de VN-Commissie voor de rechten van de mens voor het aanmoedigen van de inheemse genocide. Traditionele inheemse levensstijlen, verklaarde hij in 2019, leken op ‘prehistorische mannen’.

‘De persoonlijkheid van Bolsonaro is uitermate slecht geschikt voor een pandemie. Hij kan het land niet verenigen, omdat zijn hele modus operandi gebaseerd is op zaaidivisie ”, zegt Gustavo Ribeiro, oprichter van The Brazilian Report, een politieke site in Brazilië.

Precies dezelfde woorden zouden kunnen worden toegepast op Donald Trump, die mensen heeft aangezet om in opstand te komen tegen de door de autoriteiten van verschillende staten in de Verenigde Staten opgelegde blokkering.

George Floyd

Na landelijke protesten tegen de moord op George Floyd door de politie, noemde Trump de demonstranten in Minneapolis ‘misdadigers’ en dreigde het Amerikaanse leger met groen licht te sturen om het vuur te openen op degenen die goederen stelen of eigendommen beschadigen.

‘Als het plunderen begint, begint het schieten. Dank u!” Trump tweette. Deze onverantwoordelijke opmerking werd breed veroordeeld.

‘Trump geeft natuurlijk helemaal niets om de Grondwet, vooral niet als hij de kiezers bang wil maken. Maar eigenlijk zou het volgen van een beleid van ‘wanneer het plunderen begint, het schieten begint’ in strijd zijn met het vierde amendement ‘, tweette Orin Kerr, een professor in de rechten aan de University of California, Berkeley.

Senator Elizabeth Warren (D-Mass.) Zei dat de dreigement van de president een oproep was tot ‘geweld tegen zwarte Amerikanen’. Bij een door ABC News uitgevoerd onderzoek werden ten minste 54 strafzaken geïdentificeerd waarin Trump werd genoemd door de daders.

De acties van Trump leidden Physicians for Human Rights USA tot de volgende verklaring: “Hoewel de dood van zwarte mensen door toedoen van de politie een eeuwenlang fenomeen is, voedt de huidige Amerikaanse president actief onenigheid en onverdraagzaamheid.

Een echte leider zou empathie bieden en ernaar streven de natie te helpen genezen. Keer op keer heeft president Trump ervoor gekozen om de verdeeldheid te vergroten en haat en wantrouwen aan te wakkeren. ‘

Heeft magie een rol?

Gezien deze omstandigheden en de grote variabiliteit van manifestaties van het coronavirus, is het onmogelijk te voorspellen wat er de komende maanden zal gebeuren – en hoe lang we met de effecten van deze pandemie te maken zullen krijgen.

Tijdens een interview met Fox News’s Jeanine Pirro suggereerde Eric Trump, die een spreekbuis is voor zijn vader, dat de Democraten de pandemie gebruikten om de populariteit van zijn vader te ondermijnen.

Lees ook:  GESCHIEDENIS & DEMOCRATISCHE HERSTELLING VAN GEORGE W. BUSH DOOR BARACK OBAMA

“En raad eens, na 3 november zal het coronavirus op magische wijze verdwijnen en verdwijnen en kan iedereen heropenen”, zei Eric Trump, de zoon van de president.

Alleen mensen met een ongevoelig karakter kunnen de verschrikkelijke impact van deze vreselijke pandemie ontkennen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments