Schokkende Documentaire Push over huisvestingsdrama online (dit is waarom er  woningnood is)

Schokkende Documentaire Push over huisvestingsdrama online (dit is waarom er woningnood is)

13 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

De Documentaire “Push” was woensdag te zien op NL2 en is nu online terug te kijken.

(Op basis van email van Peter Daniels)

Ze gaat over de perverse huizenmarkt; ik zat/zit blijkbaar toch op de juiste golflengte… Speculatie met woningen, “hippe” wijken die verkracht worden, veel leegstand, met opzet, huizenmarkt maffia, witwassen drugsgeld via belastingparadijzen en pensioenfondsen die hun eigen gepensioneerden hun huis uit knuppelen, hoe interesseert ze niet, als er maar rendement binnen komt, een internationaal fenomeen blijkt…

Tijdelijke verhuur van zwaar en met veel overlast verbouwde appartementen, van collectief verjaagde sociale huurders, betaalbare huurwoningen na vertrek laatste huurder direct de vrije sector in door koppeling aan de niet-marktconforme WOZ waarde, nu gemeubileerd voor 3000 euro aan expats verhuurd, Airbnb, B&B… Sociale cohesie totaal verdwenen.

Sommige steden pikken het niet langer… Berlijn, New York, Londen, Toronto, Barcelona… Ik vraag me af of Amsterdam ook bij de bijeenkomst aanwezig was? In ieder geval is dit de media en politiek wederom dan wel kennelijk grotendeels ontgaan…Sociale huurders betalen per 1 juli 2020 immers “gewoon” weer jaarlijks een huurboete van 5.1% huurverhoging, vanaf 23 duizend euro bruto per jaar zonder enige huursubsidie en andere toeslagen! Dat is dus al vanaf het minimumloon, 1653 euro netto per maand (met als bijkomend logisch gevolg de beruchte inkomensval als je vanuit een uitkeringssituatie wilt gaan werken, dat deel is men kennelijk helemaal en compleet vergeten?).

Lees ook:  Trump vindt klimaatverandering geen oorzaak van bosbranden: 'Het wordt weer koeler'

Zie hier uitgebreide informatie over de achtergrond van de documentaire

Screenshots docu

Hier tijdelijk in het geheel te zien

Website van de film:  http://www.pushthefilm.com/

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Coronavirus: wanneer en hoe moet ik een mondkapje dragen?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments