Trump: “Deze lelijke anarchisten moeten ONMIDDELLIJK worden gestopt”

Trump: “Deze lelijke anarchisten moeten ONMIDDELLIJK worden gestopt”

13 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Nadat de politie zich had teruggetrokken, werd in Seattle een autonome zone Capitol Hill (CHAZ) opgericht door demonstranten. Een experiment gebaseerd op de Occupy-beweging

In Seattle namen niet-centrale activisten maandag spontaan Capitol Hill, een wijk in Seattle, over en verklaarden het een staat en vooral politievrije “Capitol Hill Autonomous Zone” (CHAZ), na burgemeester Jenny Durkan van de Democratische Partij Party op maandag liet een politiebureau ontruimen en de politie trok zich terug om het conflict te de-escaleren. De bezetters hadden de opgezette slagbomen inmiddels overgenomen; CHAZ heeft woongebouwen en winkels die willen laten zien dat er ook zonder politie leven is. Voordien waren er twee weken botsingen geweest tussen demonstranten en veiligheidstroepen.

Afbeelding: CHA

chazZ

Dit verklaarde natuurlijk dat de territoriale onafhankelijkheid van de gemeenschap in Seattle snel weer plaats maakte voor het echte machtsevenwicht, evenals voor de bezettingsplaatsen van de Occupy-beweging na de financiële crisis van de zaak . Nu eigent men zich de openbare ruimte toe, zet tenten op en zet projecten op. Er is muziek, filmvertoningen (bijvoorbeeld “Parijs brandt”), een sprekerhoek, gratis eten, een kleine bibliotheek , een koffietribune, een “boerderij” en ideeën over hoe een nieuwe stedelijke gemeenschap te creëren. Ook een website . De afschaffing van de politie wordt geëistAmnestie voor alle demonstranten, vrijlating van gevangenen als ze zijn gearresteerd voor hasjiesj of alleen vanwege verzet tegen staatsgeweld, opheffing van jeugdgevangenissen en privégevangenissen, controle op de huurprijzen, gratis universitair onderwijs enz.

Bovenal zijn de zaken ondanks verspreide geruchten vredig, in ieder geval totdat de politie en / of de Nationale Garde niet meer beweegt ( video ). Daarnaast draagt ​​de – zwarte – politiechef Carmen Best bij aan de geruchten, die achter haar politieagenten staat en uitlegt dat de politie zich niet heeft teruggetrokken vanwege haar besluit, maar vanwege politieke druk.

Maar de cast laat zien dat er een protestbeweging is tegen politiegeweld, die echter maar een tijdje kan blijven bestaan ​​waar democratische politici regeren, die er daarom solidariteit mee tonen en kritiek op de politie nemen om op te komen tegen Trump en om zijn republikeinen te positioneren. De gouverneur laat momenteel een recente moord op de politie opnieuw en onafhankelijk onderzoeken, De gebruikte Nationale Garde was ongewapend, de politie was de politie, verstikte de Floyd verboden, de burgemeester probeerde de politie te onderwijzen, de-escalerende aanpak en onderzoek naar vermeend politiegeweld, de politie moet naamplaatjes dragen en hun Bodycams bij alle operaties tijdens gedraaide demonstraties toestaan. De burgemeester zoekt de dialoog met de demonstranten.

De gemeenschap in Seattle, die wil bewijzen dat de politie niet nodig is voor vreedzaam samenleven, is ondertussen ook binnen het bereik van de Amerikaanse president Donald Trump gevallen. Hij had eerder democratische gouverneurs en burgemeesters gedreigd het leger te sturen als ze de onrust niet zouden beëindigen. Sindsdien probeert hij zich te positioneren met uitroepen van de wet en orde voor zijn rechtse supporters, voor wie alles aan de linkerkant, inclusief democratische supporters, een gruwel is. Gisteren dreigde hij opnieuw geweld te gebruiken tegen de “binnenlandse terroristen die Seattle hadden ingenomen” :

Radicale linkse gouverneur JayInslee en de burgemeester van Seattle worden belachelijk gemaakt en uitgespeeld op manieren die ons grote land nog nooit eerder heeft gezien. Krijg NU je stad terug. Als je het niet doet, doe ik het. Dit is geen spel. Deze lelijke anarchisten moeten ONMIDDELLIJK worden tegengehouden. BEWEEG SNEL! “

Donald Trump

Omdat hij “gebogen” schreef in plaats van “gestopt”, wordt Trump nu belachelijk gemaakt. Gouverneur van Washington, Jay Inslee, zinspeelde ook op de tweet van Trump: “Een man die totaal niet in staat is om te regeren, moet buiten de zaken van de staat Washington blijven.” Stoop tweeten. “Jenny Durkan antwoordde hard en met de demonstratief ingestelde hashtag” BlackLivesMatter “:” Maak ons ​​allemaal veilig. Ga terug naar je bunker. “Onder Trump is dit nu een gemeenschappelijke politieke cultuur geworden. Tijdens de protesten voor het Witte Huis werd Trump, die de demonstranten had bedreigd met” Vicious Dogs “en” Ominous Weapon “, in de bunker gestopt voor zijn bescherming naar het Witte Huis gebracht.

Toen dit openbaar werd, lijkt Trump, die de sterke man voor zijn rechtse supporters wil en moet spelen, zo bezorgd te zijn dat hij zei dat hij de bunker alleen had bezocht voor een inspectie. De volgende dag liet hij demonstranten de weg vrijmaken naar de “presidentiële kerk” en liep naar de kerk, samen met de minister van Defensie Mark Esper en generaal Mark Milley, voorzitter van de gezamenlijke stafchefs en het hoogste leger, om te poseren met een bijbel . Het was duidelijk dat de twee niet wisten dat ze figuranten werden in een toneelstuk. Esper nam afstand van het verzoek van Trump om het leger naar steden te sturen en liet de meeste soldaten naar Washington overplaatsen om de Nationale Garde terug te trekken. Zei Milleyhij had niet mogen deelnemen aan de actie van Trump .

CHAZ is in ieder geval een nieuwe openbare plek geworden in een stad, waar protesten en het verlangen naar verandering in de samenleving ontstaan ​​zonder een gemeenschappelijke politieke leiding of leider. Het collectieve protest herdenkt de bezetting van het Tahrir-plein in de Arabische lente, de bezetting van de Occupy-beweging of de woedende Spanjaarden .

Uit de voorgaande bewegingen kwam niets blijvends naar voren, dat veel aandacht trok en hoop wekte. Bezet opgedroogd, de verontwaardigde geïnstitutionaliseerd zichzelf als een partij (Podemos), die elke hap verloren heeft, leidde Tahrir uiteindelijk tot een nieuwe dictatuur. Misschien kan de protestbeweging in de Verenigde Staten na de moord op Floyd in het verkiezingsjaar daadwerkelijk politieke verandering teweegbrengen. Het wordt dienovereenkomstig gebruikt door Democraten en Republikeinen, Trump en Biden. Florian Rötzer )

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments