Controle Operaties en censuur Escaleren terwijl Amerika Brandt

Controle Operaties en censuur Escaleren terwijl Amerika Brandt

14 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Wikipedia, Facebook, Twitter en de reguliere media vallen helemaal over zichzelf met censuur en spin-jobs om het verhaal weer onder controle te krijgen terwijl massaprotesten door Amerika blijven razen.

In 2017 kregen vertegenwoordigers van Facebook, Twitter en Google de  instructie in een hoorzitting van de Amerikaanse Senaatscommissie,  dat het hun verantwoordelijkheid was om “informatierelaties te onderdrukken” en een “missieverklaring” aan te nemen waarin ze hun inzet uitdrukten om “het aanzetten tot onenigheid te voorkomen”.

“Burgeroorlogen beginnen niet met geweerschoten, ze beginnen met woorden”, vertelden de vertegenwoordigers van Clint Watts, een koude krijger-denktank. ‘De oorlog van Amerika met zichzelf is al begonnen. We moeten nu allemaal optreden op het slagveld van sociale media om informatieopstanden te onderdrukken die snel tot gewelddadige confrontaties kunnen leiden en ons gemakkelijk in de verdeelde staten van Amerika kunnen veranderen. ‘

“Het stoppen van het valse informatieartillerie-spervuur ​​dat op gebruikers van sociale media terechtkomt, komt alleen wanneer die verkooppunten die nepverhalen verspreiden tot zwijgen worden gebracht – de wapens worden stilgelegd en het spervuur ​​zal eindigen,” voegde Watts eraan toe.

Die woorden rommelen nu in het geheugen terwijl Amerika brandt met  landelijke protesten die een einde aan de politiestaat eisen en als verhalende controleactiviteiten met paniekerige urgentie toenemen.

No Title

No Description

No Title

No Description

The Grayzone  meldt dat het op de zwarte lijst is gezet als bron  op Wikipedia na een gezamenlijke campagne van een verdacht ogende groep redacteuren, van wie velen banden lijken te hebben met de rechtse oppositie in Venezuela. Wikipedia, waarvan de mede-oprichter ooit  tegen de Amerikaanse senaat zei  dat het online encyclopedieproject “nuttig kan zijn voor overheidsoperaties en binnenlandse veiligheid”, heeft The Grayzone toegevoegd   aan een zeer korte lijst met verkooppunten die onder geen enkele omstandigheid mogen worden gebruikt. op kennelijk geen enkele basis dat het valse informatie publiceert.

“In feite, in zijn meer dan vier jaar bestaan, inclusief de eerste twee jaar gehost op de website AlterNet (waarvan het gebruik niet verboden is op Wikipedia), heeft The Grayzone nooit een grote correctie hoeven uit te voeren of een verhaal terug te trekken”,  Grayzone ‘s Ben Norton zegt in zijn rapport hierover. Norton documenteert hoe de Wikipedia-redacteurs in hun argumenten geen feitelijke valse informatie in de publicaties van het verkooppunt kunnen citeren, en laten alleen hun bezwaar achter dat  Grayzone de door de  Amerikaanse overheid goedgekeurde verhalen zoals The New York Times , Bellingcat en Wikipedia’s andere niet  navolgt. aangewezen “betrouwbare bronnen”.

Lees ook:  Ramadan-drukte en het verlies van onze trots

Norton merkt ook op hoe Wikipedia de lekpublicatie-outlet WikiLeaks heeft aangewezen als een onbetrouwbare bron, ondanks het bijna 14-jarige record van authentieke publicaties. Wikipedia wijst WikiLeaks aan als “over het algemeen onbetrouwbaar”, en beweert volkomen ongegrond dat “er bezorgdheid bestaat over de vraag of de documenten echt zijn of dat er met de documenten is geknoeid”.

“De internet-encyclopedie is een diep ondemocratisch platform geworden, gedomineerd door westerse door de staat gesteunde actoren en public relations-flacks van bedrijven, gemakkelijk te manipuleren door machtige krachten. En het wordt gerund door figuren die vaak dezelfde elite-belangen vertegenwoordigen, of aansluiten bij hun politiek van regime-change ”, schrijft Norton.

Norton geeft een overzicht van de manieren waarop Wikipedia schuin staat om consequent pro-establishment-verhalen te verkondigen, is uitgebreid en het is de moeite waard om het in zijn geheel te lezen. Dit korte  Mintpress News-  artikel  van Alan MacLeod over de manier waarop deze zelfde monopolistische bewerkingsdynamiek Mintpress , teleSur English en  Venezuela Analysis  op dezelfde zwarte lijst van Wikipedia heeft  gezet ,  is ook de moeite van het bekijken waard.

No Title

No Description

No Title

No Description

Dit komt allemaal naar voren als we ontdekken dat Facebook  waarschuwingslabels aanbrengt  op berichten van verkooppunten die worden gesponsord door regeringen die niet zijn opgegaan in het VS-gecentraliseerde rijk zoals RT en CGTN, maar een dergelijk label niet hechten aan verkooppunten die worden gefinancierd door keizerlijke regeringen zoals BBC en Radio Free Europe. Er is geen waarneembaar verschil in de mate van vertekening in staatsmedia uit niet-geabsorbeerde landen zoals Rusland en China dan in staatsmedia uit de VS en het VK (of oligarchische media uit de VS en het VK trouwens), maar Facebook veroorzaakt zijn 2,6 miljard actieve gebruikers om de ene met wantrouwen te bekijken, maar de andere niet.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDit komt ook naar voren terwijl we ontdekken dat Twitter meer dan 170.000 accounts heeft verwijderd voor het ‘verspreiden van geopolitieke verhalen die gunstig zijn voor de Communistische Partij van China’. CNN meldt  (in een artikel dat ook de analyse van de door schandalen geteisterde verhaalmanager Renee DiResta citeert  ) dat de rekeningen door experts werden ‘gebonden aan de Chinese regering’ en die we later in het artikel leren, zijn niemand minder dan het Australian Strategic Policy Institute (ASPI), een denktank  die zich expliciet richt op het stimuleren van het anti-Chinese sentiment  in Australië.

Lees ook:  Een verwoestende nieuwe fase van de pandemie en Trump doet niets

“Voormalig Australische minister van Buitenlandse Zaken Bob Carr heeft ASPI gesmeten omdat hij een ‘eenzijdige, pro-Amerikaanse kijk op de wereld’ heeft gepusht, terwijl de voormalige Australische ambassadeur in China, Geoff Raby, heeft toegevoegd dat ASPI ‘de architect is van de Chinese dreigingstheorie in Australië ‘,’ Merkte journalist Ajit Singh  op Twitter op , eraan toevoegend, ‘de Australische senator Kim Carr heeft ASPI geslagen omdat hij in samenwerking met de VS’ een nieuwe koude oorlog met China wilde promoten ‘. In februari benadrukte Carr dat ASPI in 2019-2020 $ 450.000 financiering ontving van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. ”

Deze flagrante imperialistische verhaalmanipulatie-operatie zijn de “experts” die Twitter geraadpleegd heeft om te bepalen welke accounts “verbonden waren met de Chinese regering” en daarom tot zwijgen moesten worden gebracht. Twitter blijft ondertussen bekende nepaccounts zoals de MEK-propagandabewerking  “Heshmat Alavi” toestaan  om zich authentiek te blijven voordoen als echte mensen, zelfs wanneer hun propaganda wordt  gepubliceerd door de president van de Verenigde Staten , omdat dergelijke accounts de imperialistische lijn volgen tegen op het imperium gerichte regeringen. Deze pro-imperialistische inslag  is standaard voor alle techreuzen in Silicon Valley .

No Title

No Description

No Title

No Description

Dit komt ook naar voren terwijl de  massamedia ons waarschuwen  dat Rusland, China en Iran “staatsmedia, proxy-outlets en sociale media-accounts gebruiken om de kritiek op de Verenigde Staten met betrekking tot de dood van George Floyd en daaropvolgende gebeurtenissen te versterken. . ‘

“Terwijl demonstranten de straat opgaan in steden in het hele land, hebben Amerikaanse buitenlandse tegenstanders sociale media overspoeld met inhoud die bedoeld is om verdeeldheid en onenigheid te zaaien na de dood van George Floyd, volgens een inlichtingenblad van de Amerikaanse regering, verkregen door ABC News,” zijn we verteld door het Disney-eigendom ABC.

“Deze acteurs bekritiseren de Verenigde Staten als hypocriet, corrupt, ondemocratisch, racistisch, schuldig aan schendingen van de mensenrechten en op het punt van instorten”, luidt het bulletin, wat duidelijk is voor iedereen die oplet. Dit is een nieuwsbericht over mensen uit andere landen die waarachtige dingen zeggen over de Verenigde Staten van Amerika.

Lees ook:  Twitter-hack: Obama-, Biden-, Musk- en Gates-accounts zouden zijn geschonden in Bitcoin-zwendel

“Dit is weer een andere aanwijzing dat Rusland de combinatie van openlijke propaganda en heimelijk verspreide desinformatie gebruikt om onenigheid over onze bevolking te zaaien, de scheuren in onze samenleving uit te breiden en de geloofwaardigheid van de Amerikaanse regering te ondermijnen”, aldus de voormalige hoge ambtenaar van het Department of Homeland Security en de huidige medewerker van ABC News, John Cohen, informeert ons.

AH oke. Koel. Bedankt voor de informatie, voormalig senior ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid en de huidige medewerker van ABC News, John Cohen. Man, het is zeker een goede zaak dat Amerika geen staatsmedia heeft. Bedenk hoe erg de desinformatie zou zijn.

No Title

No Description

Sociale media kregen te horen dat ze hun platforms moesten censureren om ‘het aanwakkeren van onenigheid te voorkomen’, maar dat ze duidelijk niet snel genoeg bewogen, omdat de onenigheid echt aanwezig was. En nu zijn ze in een gekke strijd om te voorkomen dat Amerikanen horen wat mensen in vreemde landen daarover te zeggen hebben, nog steeds schijnbaar in de waan dat dit iets anders is dan inlandse, raszuivere, cornfed, Amerikaans-als-appeltaart-onenigheid .

Het meest onderscheidende kenmerk van de afgelopen vier jaar is het vergroten van het bewustzijn. Het vergroten van het bewustzijn van corruptie in de media, corruptie bij DNC, corruptie bij de overheid, de buitensporige hoeveelheid macht die het Amerikaanse presidentschap uitoefent en de absurde waardering die mensen vroeger voor die functie hadden, van misbruik van immigranten, van militarisering van de politie, van niet genezen racisme wonden, enz.

Dit is bemoedigend, omdat je niet iets kunt repareren dat je niet bewust hebt gemaakt. Dit geldt voor onze eigen onopgeloste psychologische problemen, en het geldt ook voor onze onopgeloste collectieve problemen. De eerste stap naar een gezonde wereld is een vergroot bewustzijn.

Dit is de reden waarom toenemende ondoorzichtigheid van de overheid, internetcensuur en de oorlog tegen journalistiek zo gevaarlijk zijn. Corruptie en misbruik gedijen in duisternis en corrupte misbruikers willen die duisternis intact houden. Ze willen de dingen zo bewusteloos mogelijk houden.

Het begint er echter op te lijken dat die kat uit de zak is en het zou me zeer verbazen als ze die sukkel er ooit weer in krijgen.

Wat een opwindende tijd om te leven.

medium.comComments

comments