Zoals het gebeurde: VIDEOS tonen de aanloop naar de politie-opnames van Rayshard Brooks in Atlanta

Zoals het gebeurde: VIDEOS tonen de aanloop naar de politie-opnames van Rayshard Brooks in Atlanta

14 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Meerdere video’s geven een chronologie van wat leidde tot de dood van Rayshard Brooks, te beginnen met de politie van Atlanta die hem ondervroeg op een parkeerplaats van Wendy en eindigde met dodelijke geweerschoten.

Bodycam-video van agent Garrett Rolfe

Waarom was de politie daar?

Rolfe komt ter plaatse (2:00) en stapt uit zijn auto, terwijl officier Devin Bronsan hem nadert. Bronsan legt uit dat hij merkte dat Brooks flauwgevallen was in zijn auto, dat hij op zijn raam klopte en dat het ‘een paar minuten’ duurde om hem wakker te maken. Hij vertelt Rolfe dat hij alcohol in de auto rook en dat Brooks zijn woorden in de war bracht en niet zeker wist waar hij was.

Bronsan legt uit dat Wendy’s medewerkers de politie hebben gebeld omdat Brooks flauwgevallen was tijdens de rit en dat Brooks de instructie kreeg om zijn auto naar een nabijgelegen parkeerplaats te rijden. Hij zegt dat hij het toneel niet wilde verlaten omdat hij bang was dat Brooks dronken zou kunnen zijn en zou kunnen proberen weg te rijden. Rolfe zegt dan dat hij met hem gaat praten.

Hoe begon het politiegesprek met Brooks?

Rolfe loopt naar Brooks (3:15), die met open deur uit de bestuurdersstoel van zijn auto leunt. De officier vraagt ​​Brooks hem te vertellen wat er is gebeurd. Brooks zegt dat een vriend hem bij de Wendy’s heeft afgezet en dat hij daar was om iets te eten te halen. Rolfe vertelt Brooks (4:50) dat iemand belde omdat hij achter het stuur sliep terwijl hij in de Wendy’s drive-through zat. Brooks zegt dat hij zich dit niet herinnert. De officier vraagt ​​Brooks hoeveel hij heeft moeten drinken. Brooks zegt dat hij eerder een drankje heeft gedronken en heeft geweigerd drugs te gebruiken.

Lees ook:  VS lokte Soleimani naar Irak 'om over vrede te praten' - regionale media

Wat gebeurde er toen Brooks uit de auto stapte?

Rolfe vraagt ​​Brooks om uit zijn auto te stappen (8:50) en vraagt ​​of hij wapens bij zich heeft. Brooks zegt nee en stemt vervolgens in met een neerwaartse zoektocht. Rolfe vindt geen wapens, maar merkt op dat er een bobbel is in Brooks ‘zak – die volgens Brooks een prop contant geld is.
Brooks wordt gevraagd een nuchterheidstest te ondergaan (10:00 uur). Vervolgens voert hij een aantal door Rolfe beheerde oefeningen uit. Bij verdere ondervraging geeft Brooks toe (24:50) dat hij te veel heeft gedronken, maar dringt erop aan dat hij zich nog steeds kan ‘concentreren’. Hij stemt in met een blaastest.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenWanneer begon Brooks zich te verzetten?

Na het afnemen van de test (29:25) vertelt Rolfe Brooks dat hij denkt dat hij te veel gedronken heeft om te rijden en vraagt ​​hem zijn handen achter zijn rug te leggen. Terwijl Rolfe de handboeien omdoet, begint Brooks te worstelen. De bodycam lijkt van Rolfe af te vallen (29:30). Een officier is te horen schreeuwen: ‘Stop met vechten!’ terwijl een ander schreeuwt: ‘je krijgt een tas! Je krijgt een tas! ‘ Even later roept een officier: ‘Handen af ​​van de f ** king taser.’ Scuffling is te horen, vermoedelijk als de agenten worstelen met Brooks voor de camera.

Terwijl de bodycam nog op de grond ligt, wordt een officier horen schreeuwen (30:00): ‘stop met vechten!’ Brooks wordt dan kort gezien als een tas. Bronsan verschijnt even voor de camera terwijl hij naar de vluchtende verdachte rent. Enkele seconden later weerklinken drie geweerschoten.

Dashcam-video

Hoe begon de strijd?

De twee agenten proberen Brooks te arresteren (0:05). In eerste instantie lijkt het erop dat hij zal voldoen. Brooks probeert vervolgens los te komen van de twee agenten (0:10), die hem proberen tegen te houden. Brooks wordt kort op de grond geworsteld. Brooks blijft worstelen (0:20). De agenten schreeuwen “stop met vechten” en “je krijgt een taak.”

Wat leidde tot de schietpartij?

Brooks pakt dan een taser van Bronsan en weet overeind te komen. Brooks wijst de taser op Rolfe (0:43) en rent weg van het scherm. Rolfe vuurt meerdere keren zijn taser af. Drie geweerschoten (0:50) klinken uit de camera. Er kan geschreeuw en geschreeuw worden gehoord.

Beveiligingsbeelden van Wendy

No Title

No Description

Hoe is het schieten gebeurd?

De beelden beginnen met Brooks die over de parkeerplaats rent terwijl Rolfe hem achtervolgt. Brooks verschijnt (0:03) om kort de taser te wijzen die hij tijdens het rennen op Rolfe nam. Rolfe laat zijn taser vallen en haalt zijn pistool tevoorschijn. Rolfe en Bronsan haasten zich vervolgens (0:10) naar Brooks ‘lichaam, dat achter een auto ligt te wachten in de drive-through van Wendy.Lees ook:  Ongeacht wie er wint, het is bijna zeker dat er geweld zal uitbreken in de VS

Comments

comments