Parijs: “Geen politie, geen vrede” – Politieagenten protesteren tegen stigmatisering na protesten van BLM

Parijs: “Geen politie, geen vrede” – Politieagenten protesteren tegen stigmatisering na protesten van BLM

15 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Gezien de talrijke BLM-protesten tegen politiegeweld, kondigde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner afgelopen maandag aan dat wurghouders door de politie zouden moeten worden verboden en niet langer in opleiding mogen worden onderwezen. Nu gingen tientallen politieagenten dit weekend de straten van Parijs protesteren. Ze voelen zich gestigmatiseerd en verklaard als zondebok. ‘Geen politie, geen vrede’, scandeerden ze, terwijl andere functionarissen ondanks opstandigheid hun handboeien weggooiden.

De opnames zijn gemaakt op vrijdag- en zaterdagavond in de Franse hoofdstad. In het protest van de politie tegen de nieuwe maatregelen die de Franse regering heeft genomen na de dood van George Floyd in de Verenigde Staten om de ethiek bij de politie te verbeteren, legde Fabien Van Hemelryck, secretaris-generaal van de Franse politie-unie, uit waarom ze elkaar hier ontmoetten.

Dat is tegenwoordig symbolisch, heel symbolisch. We zijn niet alleen hier, we zijn het zat. Onze collega’s voelen zich ziek en gestigmatiseerd door wat we horen, maar ook door de sociale sfeer die hier heerst. Ze blijven de nationale politie beschuldigen van allerlei soorten sociale kritiek. De politie is niet de vod van de regering, ze is hier om u, u en uw eigendommen te verdedigen en te beschermen. De politie is er niet om je schoenen schoon te maken.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe politie sleepte zich langs de Boulevard des Champs-Élysées, met posters bij zich met de tekst “No Police, No Peace” terwijl toeterende politievoertuigen hen vergezelden.

De politie protesteerde zaterdag ook in Parijs. Voor de Arc de Triomphe gooiden een aantal van hen uit protest hun handboeien op de grond.

Sinds de dood van George Floyd na zijn gewelddadige arrestatie zijn er overal ter wereld protesten tegen racisme en politiegeweld en, in sommige gevallen, gewelddadige onrust geweest. De 46-jarige stikte toen hij op 25 mei in Minneapolis werd gearresteerd omdat een politieagent bijna negen minuten op zijn knie drukte op zijn nek.

No Title

No Description

 Comments

comments

Lees ook:  Video toont Trump-supporters die met de politie vechten voordat het Congres stemt om de overwinning van Biden te bevestigen