Zoals de vlag er nu bij hangt, kun je beter vertrouwen hebben in jezelf, dan in de toekomst

Zoals de vlag er nu bij hangt, kun je beter vertrouwen hebben in jezelf, dan in de toekomst

15 juni 2020 1 Door Indignatie redactie

Laat mij benadrukken dat dat het tegenovergestelde is van een defaitistische gemoedstoestand. Ik wil er alleen mee zeggen dat degenen die zich mee laten voeren door de stroom, en de problemen wel zien, maar ons voorhouden dat er altijd wel weer een oplossing komt, snel voor zullen moeten kiezen tussen verschillende kwaden, en niet meer terug kunnen naar de zorgeloze toestand waarin ze nu verkeren. Anderzijds ziet het er ook niet hoopgevend uit voor degenen die menen dat het einde nabij is, en dat ons niet veel meer overblijft dan ons te verschansen en te bidden.

De optimisten die menen dat er altijd wel een oplossing komt, hebben in die zin gelijk dat er zeker een oplossing komt. Bestuurders zullen er een mouw aan passen als het tegenzit. Maar zijn het oplossingen die je kunt typeren als een verbetering? En een verbetering voor wie? Niet voor de zorgeloos op de stroom meedrijvende, inerte groep die meent dat ze slechts kenbaar hoeven te maken waar ze behoefte aan hebben, om bevredigd te worden. Of de groep die nu al druk is met het strippen van de kip die de ‘Gouden Eieren‘ legt, ten bate van hun ‘Groene‘ alternatief waarin iedereen haast gedachteloos, en zwaar gesubsidieerd, kan voortbouwen aan het ontwikkelen van de eigen ‘Identiteit‘.

Ongeacht of het een kwestie is van planning, of toeval, maar de ‘Kleurenrevolutie‘ komt thuis. De bedenkers van die militaire strategie in de Verenigde Staten en Europa krijgen een koekje van eigen deeg. Of ze geven er doelbewust vorm aan. Maar kijk even naar de landen die er eerder door werden getroffen, en vraag u dan eens af of u snakt naar het leven dat de mensen in die landen nu leiden. Want de vormgever, dat bent u wellicht zelf. Dat is uw buurman. Dat is de ‘talkshow-host‘. De journalist. De activist. De politicus. Bij al die mensen zit het ‘tussen de oren‘. Vergeet die verhalen over een wereldomspannend complot. Wij zijn zelf onze ergste vijand, in een wereld waarin we niet langer handelen in goederen, maar in gunsten. De bedenkers van die militaire strategie voorzagen evenmin wat voor catastrofale gevolgen het zou hebben als ze die gemoedstoestand van permanente onvrede opkweekten in landen die niet vrijwillig hun olie af wilden staan, of waarvan de leiders niet de leiders in andere landen wilden haten waarvan wij vinden dat ze die moeten haten. Die strategen hadden, net als wij, die hen hebben aangemoedigd, de beste bedoelingen. In meerderheid.

Lees ook:  Het is slechts een kwestie van tijd totdat COVID-19-vergrendelingen leiden tot burgerlijke onrust en gewelddadige misdaad

Er zaten zeker inhalige rotte appels tussen die al wel begrepen dat het zou eindigen zoals in een apocalyptische Hollywood-film. Maar het overgrote gedeelte zag de chaos als een ‘transitiefase‘, waarna als vanzelf de bomen zouden ontspruiten die tot in de Hemel zouden groeien. En het ‘bevrijde‘ volk zou ons eeuwig dankbaar zijn. Ook voor alle hulp om, net als wij in het ‘westen‘, te vergeten dat je eerst geld moet verdienen, voor je het uit kunt geven. En dat je beter ‘WOKE‘ kunt zijn dan productief.

Het is niet zo dat we allemaal vanaf de geboorte het spoor volledig bijster zijn. Als je naar jonge kinderen kijkt, zie je dat die nog niet zo achterlijk zijn als het gros van de volwassenen. Mijn jongste kleindochter droomt ervan om astronaut te worden, om op andere planeten een vlag te plaatsen, en stukken steen mee terug te nemen voor in het museum. En de oudste heeft als stopwoord: ‘Hoe dan?‘ Maar geven we ze de kans, of mangelen we hen voor ze achttien zijn tot elke ambitie en politiek-incorrecte vraag er met wortel en tak uitgerukt zijn, en hun wereld niet groter is dan hun ‘Identiteit-navel’?

Waar komen al die zure, en verzuurde mensen vandaan, die in Verstappen een ‘milieucrimineel‘ zien, inplaats van iemand met ambitie en unieke vaardigheden? Die hele kranten volschrijven met de meest abjecte voorstellen om mensen te dwingen tot het bestuderen van hun ‘Identiteit-navel‘? Die ons voorhouden dat de penibele economische situatie in Syrië de schuld is van Assad, alsof het zonder betekenis is dat we Syrië eerst hebben opgezadeld met gigantische hoeveelheden vluchtelingen uit Irak, en nu druk zijn dat land economisch te wurgen, terwijl we hen weghouden van hun eigen olie, zodat ze afhankelijk zijn van wat ‘opstandige landen‘ hen kunnen leveren. Zelfde verhaal voor Venezuela, waar ‘Washington‘ ook alles in het werk stelt om de bevolking dood te hongeren, en de olie-industrie kapot te maken. Wij zijn het die onderaan de brandstapel staan met een fakkel, en aan de met benzine overgoten slaaf vragen of hij ons voortaan trouw zal dienen, anders gaat de fik erin.

En die professionele brandstichters houden ons vervolgens voor dat het goed zou zijn als Rutte excuses aan zou bieden voor het ‘slavernijverleden‘. Met welk sprookjesboek ben je dan opgegroeid? Wat voor soort giftig opportunisme is jou met de paplepel ingegoten? Hoe verklaar je dat mensen uit landen waar de ‘gekleurde‘ bevolking het voor het zeggen heeft in lekkende rubberbootjes van professionele mensensmokkelaars onze kant opkomen, vanuit landen die wij eerder ‘bevrijd‘ hebben? En daar grof voor betalen, of zich bereid verklaren om, eenmaal in Europa, de ‘schuld‘ af te betalen door zich als horige te onderwerpen aan de ‘Vrije Markt’, in de kelder van de beschaafde wereld? Hoe gaat het hen helpen als we die arme stakkers kruimels toewerpen, terwijl we ze africhten voor een een hondenbaan, waarbij ze echter eerst moeten bewijzen ‘WOKE‘-genoeg te zijn?

Lees ook:  Een moord in Iran: wie heeft er baat bij weer een moordaanslag?

Nee, ik houd niet vast aan mijn priviléges, en ik sta niet afwijzend tegenover het betalen van belasting ten bate van een stevig fundament onder de Nederlandse samenleving, waarbij ik tevens inzie hoe belangrijk Europa voor ons is. Als het zich tenminste zou kunnen beperken tot het bevorderen van de handel in producten, en ver weg zou blijven van de handel in gunsten en priviléges. Het zijn juist die ‘Navelstaarders‘ die handelen in priviléges en gunsten, en voor dat doel de macht willen grijpen. Niet verdiende rechten waar de mensen die ervoor hebben gewerkt moeten betalen. Nee, dan steek ik niet de loftrompet voor al die multimiljardairs, want die hebben het in meerderheid op een akkoordje gegooid met de ‘Navelclub‘, en hoeven niks bij te dragen zolang ze ‘Black Lives Matter‘ maar af en toe wat geld geven.

Trap er niet in. ‘Black Lives Matter‘ en ‘Kick Out Zwarte Piet‘ zijn vehikels van puissant rijke onruststokers die van de handel in gunsten en priviléges hun levenswerk hebben gemaakt. Hun doel is de herintroductie van de slavernij door het stichten van zoveel mogelijk chaos. Niet anders dan in de landen die al ten prooi zijn gevallen aan ‘Kleurenrevoluties‘. Hun motto is: ‘Give them some more rope, and they will hang themselves!‘ Als je als ‘gekleurde‘ Nederlander iets wilt betekenen voor anderen, gebruik dan je hersens, en ‘vreet het gras op‘ om te laten zien dat je niet voor een ander onderdoet. Maar eis geen onverdiend respect, en negeer degenen die je geen respect geven dat je wel degelijk hebt verdiend. Doe het niet voor een ander, maar voor jezelf. Om als eerste die vlag op een andere planeet te plaatsen. En wees de trotse ‘eigenaar‘ van dat moment.

Lees ook:  Nixon-Trump vs. de strategie van spanning
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments