Waarom het gevaarlijk kan zijn om te oefenen met een gezichtsmasker op

Waarom het gevaarlijk kan zijn om te oefenen met een gezichtsmasker op

16 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Het coronavirus begon al op 30 januari sportevenementen te beïnvloeden, toen de Chinese voetbalbond aankondigde dat het de start van het voetbalseizoen vertraagde. Twee maanden later werd onthuld dat de Olympische Spelen van Tokio zouden worden uitgesteld tot de zomer van 2021 – het eerste uitstel van de moderne Olympische geschiedenis.

Sportbeheerders onderzoeken nu pas manieren om een ​​terugkeer naar training en competitie op zowel professioneel als amateurniveau mogelijk te maken. Bij afwezigheid van een vaccin zijn er echter verschillende uitdagingen. Een ervan is rond ademen.

Bij het sporten is ademen sneller en harder dan in rust, wat het risico op overdracht van de ziekte vergroot . Als gevolg hiervan overweegt Premier League Football om gezichtsmaskers te introduceren. Anderen kunnen dit voorbeeld volgen.

Toch maakt een masker het moeilijker om de hoeveelheid lucht in te ademen die nodig is om op het hoogste niveau te presteren. We weten dat het dragen van een chirurgisch masker de luchtweerstand kan verhogen. Oefening leidt steevast tot snellere en hardere ademhalingen, dus het dragen van een masker tijdens het sporten legt een extra druk op de luchtstroom.

Bij oefeningen met een lage tot matige intensiteit zal de inspanning met een masker iets moeilijker aanvoelen dan normaal, maar u kunt nog steeds comfortabel lopen. De uitdaging lijkt meer te zijn tijdens zware inspanning (bijvoorbeeld rugby of voetbal) waarbij lucht wordt aangezogen met een snelheid van ongeveer 40-100 liter per minuut.

Wanneer we zwaar trainen, produceren onze spieren melkzuur , wat dat branderige gevoel veroorzaakt. Het wordt vervolgens omgezet in kooldioxide en uitgeademd. Maar wat gebeurt er als de kooldioxide door het masker wordt opgesloten? Als u van matige naar zware inspanning overgaat, ademt u mogelijk kooldioxide opnieuw in, wat de cognitieve functie kan verminderen en de ademhaling kan verhogen.

Er kan ook minder zuurstof in de gerecyclede lucht zitten, wat het sporten op grotere hoogte kan imiteren. Het is dus belangrijk dat we de beperkingen van zware inspanning met een gezichtsmasker beter begrijpen.

Lees ook:  Globalisten zijn van plan het verschil in rijkdom te verbergen met verdeeldheidsvraagstukken

De behoefte aan dit inzicht groeit, gezien het verhaal dat op een Australisch nieuwskanaal wordt gemeld over twee tienerjongens in China die binnen een week na elkaar sterven tijdens verplichte lichamelijke opvoedingsexamens terwijl ze gezichtsmaskers dragen. Er zijn geen autopsies uitgevoerd, dus het is onmogelijk om te weten of de maskers een rol speelden bij de dood van de jongens. Maar het roept de vraag op: is het veilig om te oefenen met een gezichtsmasker op tijdens COVID-19?

Een leverancier van afrasteringsapparatuur benaderde de Universiteit van Hertfordshire met deze vraag.

Loopbandtest

Om een ​​ruw begrip van het probleem te krijgen, heb ik op mezelf geëxperimenteerd. Ik rende drie minuten op een loopband met 10 km / u om de intensiteit en duur van het hekwerk te weerspiegelen. Ik deed dit met volledige schermkit, met en zonder een stoffen gezichtsmasker onder mijn schermmasker. Ik heb een draagbare gasanalysator gebruikt en deze aangepast om de concentratie van in en uit te ademen gassen te meten.

De zuurstofconcentratie in de atmosfeer is ongeveer 21% op zeeniveau. Bij het lopen op de loopband met alleen het schermmasker was de zuurstofconcentratie ongeveer 19,5%. Dit zou gelijk staan ​​aan trainen op 600 meter boven zeeniveau .

Maar het dragen van een gezichtsmasker onder het schermmasker verminderde mijn zuurstofniveau tot ongeveer 17% – het equivalent van sporten op 1.500 m. Elke verdere verlaging van de zuurstofconcentratie – door langer of harder te oefenen – zou een groot effect hebben op de fysiologische reacties op lichaamsbeweging, met symptomen van hoogteziekte zoals duizeligheid of hoofdpijn.

Er is een verwaarloosbaar kooldioxidegehalte in de lucht en bij inspanning met alleen het schermmasker blijft dit onder de 1%. Met het gezichtsmasker op verdrievoudigde het tot 3%. Houd er rekening mee dat de Britse Health and Safety Executive – de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de regulering en handhaving van de veiligheid op de werkplek – adviseert dat werknemers niet langer dan 15 minuten worden blootgesteld aan 1,5% kooldioxide.

Schermen maakt sinds 1896 deel uit van de Olympische Spelen en is uniek omdat we al een masker op hebben tijdens het sporten. Dus voordat er aanbevelingen worden gedaan voor het dragen van een gezichtsmasker voor schermen, is het belangrijk dat er meer onderzoek wordt gedaan naar meer dan één persoon om de hoge kooldioxidegehaltes en de lage zuurstofniveaus te onderzoeken. Er kunnen vergelijkbare problemen zijn bij het dragen van een gezichtsmasker bij andere sporten met hoge intensiteit.

Met sportscholen die willen heropenen en sportclubs die willen hervatten, voordat iemand aanbeveelt om een ​​gezichtsmasker te dragen, moet dringend onderzoek worden gedaan om de veiligheid van de sportgemeenschap te waarborgen, ongeacht de onderliggende omstandigheden.Lees ook:  Wat Nazi George Soros & prinses Mabel Wisse Smit niet willen wat JIJ over hun zaakjes weet

Comments

comments