PVV-leider Geert Wilders heeft gisteren fel uitgehaald naar de coronaspoedwet die het kabinet nog voor 1 juli door de Tweede en Eerste Kamer wil jassen. Net zoals de meeste andere oppositiepolitici is ook de geblondeerde Limburger een felle tegenstander van de wet: “Bezint eer ge begint, doe het niet! Gooi die wet de prullenbak in.”

PVV-leider Geert Wilders heeft gisteren fel uitgehaald naar de coronaspoedwet die het kabinet nog voor 1 juli door de Tweede en Eerste Kamer wil jassen. Net zoals de meeste andere oppositiepolitici is ook de geblondeerde Limburger een felle tegenstander van de wet: “Bezint eer ge begint, doe het niet! Gooi die wet de prullenbak in.”

17 juni 2020 0 Door Indignatie redactie

Tegenover Ongehoord Nederland is PVV-leider Geert Wilders gisteren fel uitgevallen over de spoedwet die het kabinet wil invoeren om het coronavirus te bestrijden. Hij vindt dat de wet “totale onzin” is. Niet alleen omdat het de anderhalvemetersamenleving tot een wettelijke verplicht promoveert, zelfs buiten – waar dat doorgaans niet noodzakelijk is.

Daarnaast krijgt het kabinet veel te “grote bevoegdheden” en wordt de Tweede Kamer “buitenspel” gezet. “De Kamer heeft het nakijken,” stelt hij. Het is een “totalitaire wet.”

En behalve inhoudelijke gronden moet het kabinet dit ook op electorale gronden afwijzen, aldus de PVV-leider. “Mensen lusten die wet niet,” zegt Wilders met een verwijzing naar de Tweede Kamerverkiezingen van over negen maanden, en belooft dat “de kiezer een flinke tik gaat uitdelen” als het kabinet de coronaspoedwet doorzet.

Dus: “Bezint eer ge begint, doe het niet! Gooi die wet de prullenbak in.”

SGP-leider Kees van der Staaij geeft ook kort aan waarom hij evenals Wilders tegen is: “Het duurt te lang, teveel bevoegdheden bij de minister, en te weinig ruimte voor de Kamer.”

Namens de SP is ook Ronald van Raak resoluut in zijn afwijzing van de wet: “Ja, dat gaan we gewoon niet doen.”

 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  FBI classificeert nu 'complottheorieën' als bedreiging voor binnenlands terrorisme

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Van spoedwet naar politiestaat..
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments