Rumours Of Wars: China, India, Noord-Korea, Zuid-Korea, Israël en Turkije gaan allemaal op weg naar oorlog

Rumours Of Wars: China, India, Noord-Korea, Zuid-Korea, Israël en Turkije gaan allemaal op weg naar oorlog

17 juni 2020 1 Door Indignatie redactie

Alsof we in 2020 nog niet genoeg hadden, staan ​​we nu voor de mogelijkheid dat er verschillende regionale oorlogen uitbreken. China en India hadden allebei troepen in een betwist grensgebied gestort, en nu is er een incident geweest waarbij ze elkaar daadwerkelijk hebben vermoord. Op het Koreaanse schiereiland heeft Noord-Korea zojuist ‘een gezamenlijk verbindingsbureau’ opgeblazen dat het had gebruikt voor gesprekken met de Zuid-Koreaanse regering. En in het Midden-Oosten waarschuwt Turkije voor ernstige gevolgen als Israël doorgaat met een plan om delen van Judea en Samaria te annexeren. Als er zelfs op een van deze vlampunten een grote regionale oorlog uitbreekt, zal dat een nieuwe vernietigende slag zijn voor een wereldeconomie die al implodeert, en de kans is groot dat de VS en andere grote westerse mogendheden bij het conflict worden betrokken.

Op dit moment zijn de meeste Amerikanen gefocust op onze interne problemen en besteden ze dus heel weinig aandacht aan de groeiende crisis op de grens tussen China en India.

Beide naties hadden aanzienlijke troepen troepen naar een lang betwist gebied van de grens gestuurd, en een bijeenkomst die de spanningen moest onschadelijk maken, heeft er in feite toe geleid dat  soldaten elkaar hebben vermoord …

Chinese staatsmedia beschreven het incident op maandagavond in de vallei van de Galwan-rivier, waar beide landen de afgelopen weken troepen hebben ingezet als “de ernstigste botsing tussen Chinese en Indiase soldaten tot nu toe”, die de slachtoffers bevestigde, maar geen verdere details over hen gaf. Bronnen van de Indiase regering die op voorwaarde van anonimiteit spraken, vertelden  The Times of India  dat 20 Indiase legerpersoneel tijdens de gevechten waren omgekomen.

Volgens de Amerikaanse inlichtingendienst zijn 35 Chinese troepen omgekomen, waaronder een hoge officier, een bron die bekend is met die beoordeling, vertelt US News. Het incident vond plaats tijdens een bijeenkomst in het bergachtige gebied tussen de twee partijen – die beiden hadden afgesproken om te ontwapenen – om te bepalen hoe de twee legers hun aanwezigheid veilig uit het gebied zouden terugtrekken.

Dit is de allereerste keer in decennia dat Chinese en Indiase troepen elkaar hebben gedood en blijkbaar was er  heel weinig geschoten …

De ontmoeting werd gespannen en leidde tot een fysieke confrontatie tussen de troepen. Volgens de beoordeling waren alle slachtoffers het gevolg van het gebruik van stokken en messen en van vallen van de steile topografie, zegt de bron.

Dat klinkt als een scène uit een overdreven bloederige Hollywood-oorlogsfilm, maar naar verluidt is dit echt gebeurd.

Hopelijk kunnen de leiders van de twee landen de spanningen een tijdje afkoelen, maar de Chinezen hebben een zeer lange geschiedenis van zeer bittere grensgeschillen met hun buren, en China zal ongetwijfeld pogingen blijven doen om de soevereiniteit over dit gebied uit te oefenen .

Ondertussen zijn de spanningen op het Koreaanse schiereiland gestegen tot een niveau dat we in vele, vele jaren niet hebben gezien. Dinsdag heeft Noord-Korea een gebouw opgeblazen  dat was gebruikt voor onderhandelingen met Zuid-Korea …

Noord-Korea heeft een gezamenlijk verbindingsbureau opgezet dat gebruikt wordt voor gesprekken tussen zichzelf en Zuid-Korea, het laatste teken dat de banden tussen de twee oude tegenstanders snel verslechteren.

De Noord-Koreaanse staatsmedia meldden dat het vier verdiepingen tellende gebouw, dat zich in de stad Kaesong bevindt, net ten noorden van de gedemilitariseerde zone die de twee Korea’s van elkaar scheidt, om 14:50 uur lokale tijd volledig werd vernietigd door een “geweldige explosie”.

Dat is zeker een manier om een ​​statement te maken.

En dit komt slechts enkele dagen nadat de zus van Kim Jong Un, Kim Yo Jong, een zeer onheilspellende waarschuwing had afgegeven  …

Lees ook:  Kunnen we het klimaat redden?

Kim Yo Jong beloofde eind zaterdag in een cryptische verklaring dat haar land “binnenkort een volgende actie” zou ondernemen tegen Zuid-Korea – een actie die volgens haar door het leger van het land zou worden uitgevoerd.

“Door mijn macht uit te oefenen die was geautoriseerd door de Opperste Leider, onze Partij en de staat, gaf ik een instructie aan de armen van de afdeling die verantwoordelijk is voor de aangelegenheden met de vijand om resoluut de volgende actie uit te voeren”, zei Kim in de staatsperiode Korean Central News Agency.

Plotseling is de benadering van Noord-Korea in de betrekkingen met Zuid-Korea drastisch veranderd, en die verschuiving viel samen met het feit dat Kim Yo Jong een veel prominentere rol op zich nam in nationale aangelegenheden.

Ik denk dat er veel meer aan de hand is in Noord-Korea dan ons wordt verteld, en Kim Yo Jong lijkt een veel militantere aanpak te steunen dan waar we de afgelopen jaren aan gewend zijn geraakt.

In het Midden-Oosten  meldt de Times of Israel  dat de IDF zich opmaakt voor een “staat van oorlog” terwijl Israël zich voorbereidt om delen van Judea en Samaria te annexeren …

Iets meer dan twee weken voor een mogelijke Israëlische annexatie van een tot nu toe niet gespecificeerd deel van de Westelijke Jordaanoever, bereiden de Israel Defense Forces zich voor op een breed scala aan scenario’s voor mogelijke regionale gevolgen – tot en met een grootschalige golf van terreuraanslagen – terwijl nog steeds  niet  precies wordt verteld wat de regering in gedachten heeft.

Het leger bereidt zich voor op mogelijke massale onrust, meldde Channel 12 zondagavond, inclusief wat het een potentiële ‘staat van oorlog’ noemt, gekenmerkt door een aanval in tweede Intifada-stijl van zelfmoordaanslagen.

Deze week maakte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu nogmaals duidelijk  dat hij niet van plan is zijn plannen te wijzigen , en dat betekent dat het proces van annexatie al begin juli zou kunnen beginnen.

Een paar weken geleden schreef ik een heel artikel over hoe dit mogelijk een grote oorlog in de regio zou kunnen veroorzaken , en Arabische leiders blijven duidelijk maken dat er “gevolgen” zullen zijn   als Israël hiermee doorgaat …

Het plan van Israël om zijn soevereiniteit uit te breiden tot de Jordaanvallei en delen van Judea en Samaria, zal ‘alle hoop op duurzame vrede in het Midden-Oosten vernietigen’, zei de Turkse topdiplomaat woensdag.

“Als de bezettingsmacht [Israël] de rode lijn overschrijdt, moeten wij [moslimlanden] laten zien dat dit gevolgen zal hebben”, zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu tijdens een speciale bijeenkomst van het Uitvoerend Comité van de Islamitische Samenwerking, aldus het Turkse Anadolu Agentschap.

We zullen zien wat er gebeurt.

Ik denk dat Netanyahu ervan overtuigd is dat Donald Trump waarschijnlijk in november gaat verliezen, en dat betekent dat hij waarschijnlijk gelooft dat hij maar een paar maanden de tijd heeft om delen van Judea en Samaria met Amerikaanse steun te annexeren.

Het lijkt erop dat Netanyahu absoluut vastbesloten is vooruit te gaan, en het lijkt er ook op dat de Arabische buren van Israël bereid zijn zeer krachtig te reageren.

Binnen een paar weken konden raketten heen en weer vliegen en kon het hele Midden-Oosten in vlammen uitbarsten.

Dit is zo’n kritieke tijd en laten we bidden voor vrede.

Maar we leven ongetwijfeld in een tijd van “oorlogen en geruchten van oorlogen”, en het zal zeker niet veel kosten om een ​​groot conflict te ontketenen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Westerse elites in crisis

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Je kon er op wachten: Ook Nederlanders getest op coronavirus
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments